TEKNOLOJİ

Amd Ryzen Z1 Serisi Duyuruldu

AMD, "Zen 4" Serisini Elde Taşınabilir Oyun Konsollarına Genişleterek Ryzen™ Z1 Serisi İşlemcileri Tanıttı.

Amd Ryzen Z1 Serisi Duyuruldu
21-05-2023 17:11
21-05-2023 17:12

AMD bugün, yeni nesil avuçiçi oyun konsolları için geliştirdiği Ryzen Z1 serisi yonga setlerini duyurdu. Ryzen Z1 ve Ryzen Z1 Extreme, 4nm Ryzen Zen 4 mimarisine dayalıdır ve RDNA 3 GPU'lara sahiptir. AMD, Ryzen Z1 ve Z1 Extreme'in geçici olarak Asus'a özel olacağını paylaştı, ancak diğer donanım üreticileri hatta katılabilir.

AMD Ryzen Z1, on iki iş parçacığına sahip altı çekirdekli bir Zen 4 CPU sunarken, GPU tarafı dört RDNA 3 çekirdeği ile kaplıdır. Gemide toplam 22 MB önbellek var. AMD, Ryzen Z1 yonga setinin 2,8 teraflop grafik performansına sahip olduğunu iddia ediyor.

Ryzen Z1 Extreme, on altı iş parçacığına sahip sekiz çekirdekli Zen 4 CPU'ya ve 24 MB önbelleğe sahip on iki RDNA 3 GPU çekirdeğine sahiptir. Ryzen Z1 Extreme, 8,6 teraflop grafik performansına kadar derecelendirilmiştir. Gerçek sayılara gelince AMD, 1080p çözünürlükte ve düşük ayarlarda çalışan birkaç popüler oyunla Z1 ve Z1 Extreme mühendislik örneklerinin bir grafiğini paylaştı.

Her iki yeni yonga seti de USB 4 bağlantısının yanı sıra LPDDR5 ve LPDDR5X belleği de destekler. Yeni yonga setleri aynı zamanda AMD Radeon Süper Çözünürlük (RSR) yükseltme, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening ve AMD Link'i de getirecek.

AMD basın bülteninde ayrıca Asus ROG Ally'nin her iki yeni Z1 yonga setiyle birlikte sunulacağı da paylaşıldı. Asus, ROG Ally fiyatlandırmasını ve bulunabilirliğini 11 Mayıs'ta açıklayacak.

AMD Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Müşteri OEM Genel Müdürü Jason Banta, “AMD'de, konsollardan masaüstü bilgisayarlara ve hareket halindeyken taşınabilir cihazlara kadar yeni nesil oyun deneyimlerini sürekli olarak geliştiriyoruz” dedi. "Ryzen Z1 işlemciler, oyunculara heyecan verici oyun form faktörlerinde elit bir oyun deneyimi ve olağanüstü taşınabilirlik sunuyor."

Yepyeni AMD Ryzen Z1 ve Ryzen Z1 Extreme İşlemciler 8 adede kadar çekirdeğe ve 16 iş parçacığına sahip Ryzen Z1 Serisi işlemciler nefes kesici görseller sunar ve "Zen 4" mimarisinin verimliliğiyle gerçekten taşınabilir, yüksek -performans oyun deneyimi. Yerleşik AMD RDNA 3 mimarisi tabanlı grafiklerle, oyuncular grafik açısından yoğun modern oyunları sorunsuz bir şekilde oynama gücüne sahip olacaklar. Kullanıcılar, AMD Radeon ™ Super Resolution 2 , Radeon Chill, Radeon Image Sharpening 3 , AMD Link 4 gibi özellikleri kullanarak AMD Yazılımı: Adrenalin Edition ™ ile oyunlarını optimize edebilirler.ve dahası. Bu özellikler, pil ömrünün uzatılmasına yardımcı olurken artırılmış kare hızları ve yanıt hızıyla performansı artırabilir.

Her bir AMD Ryzen Z1 Serisi işlemci, en yeni harici depolama ve görüntüleme cihazları için hızlı ve kolay bağlantı için USB4'ü ve en yeni LPDDR5 ve LPDDR5X bellek standartlarını destekleyerek daha duyarlı oyun deneyimi için hızlı performans ve düşük gecikme sağlar.

Bilgi İşlemin Yeni Form Faktörleri için Tasarlandı Windows 11 ve diğer işletim sistemleri uyumluluğuyla Ryzen Z1 Serisi işlemci tabanlı cihazlar, Windows 11 uygulamalarının ve oyunlarının tamamını sunabilir. Oyuncular, Xbox Game Pass Ultimate (ayrı satılır) aracılığıyla yüzlerce PC oyununa ve oyun kitaplıklarına sorunsuz erişime sahip olacak. X86 mimarisi üzerine kurulu ve Windows 11 için hazır olan Ryzen Z1 Serisi cihazların kullanıcıları, popüler sosyal ve üretkenlik yazılımlarına da yerel erişime sahip olacak. Ryzen Z1 cihazları aynı zamanda akıllı güç yönetimi teknolojisi ile donatılmıştır, bu da onların harika pil ömrüyle bu uygulamaları iyi bir şekilde oynamalarına ve çalıştırmalarına olanak tanır.

Xbox donanımı başkanı Roanne Sones, "Xbox'ta, oyun ihtiyaçlarına en uygun deneyim ve cihaz konusunda onlara seçim vererek oyuncuyu merkeze koyuyoruz" dedi. "Xbox Game Pass Ultimate ile hareket halindeyken oyun konsolları da dahil olmak üzere yüzlerce oyunu yeni cihazlara getiriyoruz ve AMD'nin bu cihaz kategorisini büyütmek için yeni işlemcilere yatırım yaptığını görmekten heyecan duyuyoruz."

Ryzen Z1 Serisi Cihazlar Yakında Satışta AMD Ryzen Z1 işlemciler ilk olarak Asus ROG Ally'de satışa sunulacak. Asus ROG Ally'nin bulunabilirliği ve fiyatlandırması hakkında daha fazla bilgi, 11 Mayıs'ta Asus tarafından duyurulacak.

Asus Oyun İş Birimi ürün yönetimi direktörü Shawn Yen, "Harika bir oyun deneyimine sahip olmak, bir sandalyeye veya şarj cihazına bağlı olmanız gerektiği anlamına gelmez" dedi. “Yeni Ryzen Z1 Serisi işlemcilerle, ister seyahatte olun, ister iş için işe gidip gelin, ister sadece internet bağlantısı olmadan oyun oynamak isteyin, üstün bir taşınabilir oyun deneyimi sağlamak için gereken gücü, görselleri ve verimliliği sağlamak için AMD ile birlikte çalışıyoruz.” (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA