HALKIN SESİ

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ BELDE

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ BELDE

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİ BELDE
29-05-2015 15:54

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” için Belde Mahallesi’ni ziyaret ettik.

2 dönemdir muhtarlık yapan Nuri Altun ile mahalleyi karış karış gezip sorunları yerinde tespit ettik. Ziyaretimiz sırasında 25 bin nüfuslu Belde Mahallesi’nde 14 bin seçmenin bulunduğu bilgisini veriyor Sayın Altun. Gördüğümüz kadarıyla gelişmeye açık bir mahalle burası.

Mahallenin sorunlarını ve halkın beklentilerini iyi tanıyan muhtarımızla gerçekleştirdiğimiz söyleşide bakın hangi başlıklar öne çıktı?

FEDAKÂR BİR MUHTAR

Sayın Altun, görev yaptığı mahalle için gerçek manada çalışan ve emek veren muhtarlarımızdan biri. Oturarak muhtarlık yapılamayacağını söyleyen Altun, gecesini gündüzüne katıp mahallenin sorunlarıyla ilgileniyor. Muhtarımız, konuyla ilgili olarak “Mahalle Muhtarlığını gerçek manada yaptığıma inanıyorum. Çünkü gece gündüz demeden mahalle halkının yardımına koşuyorum, beklentileri yerine getirmek için çaba sarf ediyorum. Çalışmalarımdan dolayı her kesimden oy almış bir muhtarım. Muhtarlık zor bir meslektir, sorumlulukları fazladır. Ancak zorluğu kadar güzel yanları da vardır. İnsanlara faydalı olmak, kendi mahallen için çalışmak güzel bir duygu” dedi.

İKİ TAZİYE EVİNE İHTİYAÇ VAR

25 bin nüfusluk mahallede iki taziye evine ihtiyaç duyulduğunu söylüyor muhtarımız. Nüfusun hızla arttığına dikkat çeken Sayın Altun “Büyümeye devam ediyoruz. Burada kocaman bir aile olduk. Ancak nüfus sürekli arttığı için taziye evine duyulan ihtiyaç da artıyor. Mahallemizde taziye evinin bulunmaması büyük bir eksiklik. Belediye ile irtibat halleyiz. 2 tane taziye evinin kurulmasını istiyoruz. En kısa zamanda bu eksikliğimizi gidereceğiz.

 

OKULDA GÜVENLİK YOK

Okul çevrelerinde güvenliğin arttırılmasını da isteyen muhtarımız “Madde bağımlılığı konusunda korkunç bir tablo yaşanıyor Batman’da. Buna çözüm bulunması gerekiyor. Bilhassa okula giden çocuklarımızın güvende olduklarını bilmek istiyoruz. Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyor. Ayrıca madde bağımlısı gençlerimiz için ıslah evlerinin açılması lazım” ifadelerini kullandı.

PROJELERİM VAR

Belde Mahallesini daha modern ve yaşanır bir mahalle yapabilmek için çalıştığını belirten Altun “Belde Mahallesine elimden geldiği kadar katkı sunmak istiyorum. Şuanda elimde iki projem var. Belde Mahallesi için her şeyin dört dörtlük olduğu, her şeyin doğal olduğu bir pazar kurma projem var. Bunun yanında sosyal faaliyetlerin olacağı geniş bir park projem de var. Bunlar için yetkililerle irtibat halindeyim“ dedi.

BELDE, NASIL BİR MAHALLEDİR

Belde, nasıl bir mahalledir” sorusunu yöneltiyorum muhtarımıza. Sayın Altun “Mahallemiz vergilerini veren, memur ve işçi kesiminden oluşan, sakin ailelerin oturduğu bir mahalledir. Huzurlu bir mahalledir, emlağın çok yüksek olduğu, kentsel dönüşümün yoğun olduğu bir mahalledir. Herkesi mahallemize bekleriz” ifadeleriyle yanıtlıyor sorumuzu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA