GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİ, İCRALIK İŞÇİLERE UYARI YAPTI

Belediyede çalışan ve çeşitli borçları nedeniyle icralık olan 150 işçiye, Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı tarafından “borçlarınızı kapatmamanız halinde iş akdiniz sona erecektir” uyarısı gönderildi. Gazetemize gelen işçiler ise “anlayış istiyoruz” dedi.

BATMAN BELEDİYESİ, İCRALIK İŞÇİLERE UYARI YAPTI
02-09-2021 17:47
BATMAN

“BORÇLARINIZI KAPATMAMANIZ HALİNDE İŞİNİZE SON VERİLECEK”

Batman Belediyesi Personel Şirketi’nde çalışan 1676 personelden yaklaşık 150’si, çeşitli borçları nedeniyle icralık oldu. Belediye Muhasebe Servisine sık sık gelen haciz makbuzları nedeniyle Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili imzasıyla bu işçilere uyarı gönderildi. Yazıda, borçların kapatılması istenirken “Belediyemiz Personel A.Ş bünyesinde çalışan 1676 personelden yaklaşık 150’sinin icralık olması, ortalama her personelin en az 5–6 icrasının bulunması, işçinin ücretine sık sık haciz gelmesi, muhasebe servimizde önemli zaman kaybına neden olmakta, çalışma süreci veya işyeri organizasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir. İşverenin büyük bir şirket olarak bu işlemler için personel istihdam etme zorunluluğu yoktur. Hakkında icra takibi ve borcu çok olan personelin çıkarılması, işyerinde olumsuzluklara yol açma olgusuna göre eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmez. Çalışma huzuru ve verimliliğin sağlanması açısından ücreti üzerindeki hacizlerin kaldırılması, tüm personellere tebliğ edilmesi, hukuki dayanağının yargıtayın emsal kararı olup, ücretindeki icraların kaldırılmaması uyarısından sonra iş sözleşmelerinin feshi yönetimin inisiyatifinde olup alınacak kararın değerlendirilip tekrardan birimlere yazı gönderilerek paylaşılacağı hususunda bilgilerinize rica ederim” denildi.

İŞÇİLER ANLAYIŞ İSTİYOR

İcralık olduğu için işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalan belediye işçileri, gazetemizi ziyaret etti. Kimlik bilgilerini gizli tutan işçiler “İcralık belediye işçileri olarak, zaten zor şartlar altında geçimimizi sağlıyoruz. İcra yolu ile borcumuzu ödüyoruz. Bizi işten çıkarmaları halinde daha da zor duruma düşeceğiz. Bu durumda 150 işçi ne yapacak? Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Hulusi Şahin olmak üzere tüm Belediye Başkan Yardımcılarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.

“İŞTEN ÇIKARMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA