GÜNDEM

KÜRT YAZARLAR, GAZETEMİZDEYDİ...

KÜRT YAZARLAR, GAZETEMİZDEYDİ...

KÜRT YAZARLAR, GAZETEMİZDEYDİ...
19-02-2015 21:12

Geçtiğimiz hafta Batman’da kuruluşunu tamamlayan Kürt Yazarlar Derneği (Komeleya Niviskarên Kûrd Nûnertiya Batman ê) Yönetim Kurulu Üyeleri, derneğin kuruluş amacı ve projeleri ile ilgili bilgi vermek üzere gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz sahibi Ercan Atay ile görüşen Dernek Başkanı Faysal Özdemir, Kürtçe kitap çıkaran yazarların bölgede yeterince tanınmadığını, yazarları topluma tanıtmak amacıyla derneği Batman’da faaliyete geçirdiklerini söyledi. Kürtçe panel ve seminerler ile okumayı özendirici kampanyalar gerçekleştireceklerini ifade eden Özdemir “bir gazetede daimi Kürtçe yazı yazan veya en az bir kitabı bulunan herkes derneğimize üye olabilir. Batman, aynı zamanda Bitlis, Mardin ve Botan’dır. Edebiyatın merkezidir. Ancak Kürtçe kitap yazan yazarlarımız, Batman’da ve bölgede yeterince tanınmıyor. Onları topluma tanıtmak, halkla buluşturmak için bu derneği kurduk. Seminerler, paneller, okuma etkinlikleri yapacağız” dedi.

Sosyalistleri, demokratları, dindarları, kısacası bütün kesimden edebiyatçıları bir çatı altında toplayacaklarını ifade eden Özdemir, tabela partisi olmayacaklarının altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA