GÜNDEM

BATMAN’DAN ABDULLAH GÜL’E BARIŞ ÇAĞRISI

Hz. Veysel Karani Derneği Genel Başkanı Mustafa Kına, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunarak, bölgede barış girişiminde bulunmasını istedi.

BATMAN’DAN ABDULLAH GÜL’E BARIŞ ÇAĞRISI
06-10-2015 21:09

Doğu ve Güneydoğu’da insanlığın kabul edemeyeceği şartlarda insan ölümlerinin gerçekleştiğini ifade eden Başkan Kına, Gül’den bölgede arabuluculuk yapmasını istedi. Kına, açıklamasında “Birileri bu kanı durdurmalı. Bunu da dürüstlüğü ve mütevazı kişiliğiyle yapacak tek insan 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’dür. Kendisine Batman’dan çağrıda bulunarak, bölgeye gelip akan haksız kanları durdurmasını bekliyoruz.  Böyle devam ederse iç ve dış güçler bizi önce iç savaşa ve ardından da dış savaşlara doğru sürekler” dedi.

“HALKLARIMIZ OYUNA GELİYOR”

Kürt ve Türk halklarının, birilerinin çıkarı uğruna düşman edildiğini ifade eden Hz. Veysel Karani Derneği Genel Başkanı Mustafa Kına, Gül’ün barışın mimarındaki tek isim olduğunu belirterek “Mezopotamya’da yaşayan halklarımız bir hiç uğruna ölüyor, öldürüyor ve savaşacak pozisyona gelmiş durumdalar. Bu savaşın galibi veya kazananı yoktur. Kaybeden Mezopotamya halklarıdır. Onun için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Onun için 11. Cumhurbaşkanımızı Kürt milleti adına barış elçisi olmaya ve arabuluculuk etmesini istiyoruz. Dernek olarak bu işin öncülüğünü yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA