GÜNDEM

GAZETELERİN SORUNLARI MARDİN’DE TARTIŞILDI

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Mardin’de düzenlenen “Yerel Medyada Dönüşüm ve Yeni Arayışlar, Sorun ve Çözüm Önerileri” konulu toplantıda yerel basının ekonomik sorunları konuşuldu.

GAZETELERİN SORUNLARI MARDİN’DE TARTIŞILDI
26-11-2017 21:23

TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM SAĞLANDI
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği ve Batman Sonsöz Gazetesinin de katıldığı programa, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve BYEGM Basın Kartı Komisyon Üyesi Mustafa Arslan, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı, Mardin Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Adnan Günbegi, Gaziantep BİK Müdürü Özer Serdar Çimen, Şanlıurfa Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürü Erdoğan Güven, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Siirt ve Batman Gazeteciler Cemiyet Başkanları, İhlâs Haber Ajansı Bölge Müdürü Abdülkerim Kantarcıoğlu, yerel ve ulusal gazete temsilcileri katıldı.


GAZETECİLERE VERİLEN FAİZSİZ BORÇ MİKTARI YÜKSELTİLDİ
BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve BYEGM Basın Kartı Komisyon Üyesi Mustafa Arslan, Basın İlan Kurumu yönetim kurulu kararlarını, gazetecilerle paylaştı. Arslan, gazetecilere verilen faizsiz borç para miktarının 4 bin 200 liradan 4 bin 800 liraya yükseltildiğini belirterek “Çalışamaz durumdaki basın mensuplarına yılda bir defa verilen 4 bin lira tutarındaki muhtaçlık yardımına ilişkin madde kapsamına, çalışırken meydana gelen yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerden etkilenen basın mensupları da dahil edildi. Gazetecilere ölüm ve muhtaçlık yardımı konusunda kapsamlar genişletildi” dedi.
“İNTERNET SİTELERİNİN KANUNU YOK”
İnternet yayıncılığına ilişkin açıklamalarda bulunan Aslan, internet siteleri için bir konun olmadığını ama bu konuda ki mağduriyetlerin giderilmesi için denetimlerde bulunacaklarını belirterek “Çağın ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Bizler destekliyor, düzenliyor ama denetlemiyorduk. Artık internet siteleri de denetlenecek. Basın ilan kurumuna bağlı olan sitelerde basın ahlak ilkelerine aykırı durumlarda 60 gün ilan alamama yasağı internet gazetelerimiz içinde geçerlidir” dedi. 
DOLARDAKİ ARTIŞ GAZETECİLERİ DE VURDU
Dolar’daki artış ile kâğıt, mazot fiyatlarındaki değişimin yerel basının belini büktüğünü söyleyen Aslan, gazete işletmecilerinin zor günler geçirdiğinin farkında olduklarını belirtti. Gazetecilerin ekonomik alanda güçlenmesi için kamu kurum ve kuruşlar ile iş birliği içinde zorlu sürecin geçeceğini söyleyen Aslan “Gazetecilerin can suyuna ihtiyacı var” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA