GÜNDEM

İşitme diliyle İslam’ı öğreniyorlar

Batman'da işitme engellilere yönelik hazırlanan ve Türk işaret diliyle İslam'ın anlatıldığı TİDİSLAM (Türk İşaret Dilinde İslam) Projesi kapsamında 11 bin kullanıcıya ulaşıldı.

İşitme diliyle İslam’ı öğreniyorlar
26-09-2022 15:19
26-09-2022 15:20
BATMAN

Valilik, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü ve İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği koordinesiyle TİDİSLAM projesinin web ve mobil uygulaması hizmete sunuldu. Peygamberin Hayatı, Kur'an-I Kerim Meali, Dini Kelimeler Ve Anlamları, Dini Bilgiler gibi 4 ana kategoriden oluşan siteye giren işitme engelli bireyler, işaret dili ile hazırlanmış videoları izleyerek, bilmedikleri konuları öğrenme imkanı buluyor.

“11 BİN KULLANICIYA ULAŞTIK”

TİDİSLAM Projesi Koordinatörlerinden Murat Akıncı, “Proje, 2018 yılında Kolombiyalı bir kişinin Müslüman olmak istemesiyle başladı. Yaptıkları araştırmalarda işaret diliyle İslam'ı ve dini bilgileri tam anlamıyla anlatan kaynakların olmadığını gördüler. Batman Valiliği ve İl Özel İdaresinin desteği ile 2021 yılı sonunda çalışmalara başlandı. Proje 8 ayda hazırlandı. Yaklaşık 8 aylık bir dilimi bitirdikten sonra şu anda bu noktadayız. Yaklaşık 11 bin kullanıcıya ulaştık. Sitenin faaliyetlerinden işitme engelliler çok memnun. Bundan birçok insan faydalanabilir, sadece işitme engelliler değil” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA