GÜNDEM

“KADINLAR, KALKINMADA ÖNEMLİ PAYA SAHİP”

Hasankeyf Kaymakamlığı, Kültür Turizm Müdürlüğü, Yeşiltepe ÇATOM, Mardin Meydanbaşı ÇATOM ve ASSOS Firmasının ortaklaşa yürüttüğü “Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor” projesinin kapanışı yapıldı.

“KADINLAR, KALKINMADA ÖNEMLİ PAYA SAHİP”
25-10-2017 19:29

DENİZ ÇİFTİ, KURSİYERLERLE SOHBET ETTİ

Yeşiltepe ÇATOM’da düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve genç kadın girişimciler katıldı. Vali Deniz ve Eşi Olcay Deniz, proje kapsamında kurs gören kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatları sergisini gezerek, kursiyerlerle sohbet etti.

BATMAN’DAN 65, MARDİN’DEN 50 KADIN, KURS GÖRDÜ

Projeye ilişkin verilen bilgide “Kadınlar Üretiyor, Dicle Kalkınıyor projesi ile Batman ve Mardin’de yaşayan ve dezavantajlı kişilerden oluşan 15–59 yaş aralığındaki genç kız ve kadınların sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin ya da ekonomik hayatta katılımlarının artırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması hedeflenmiştir. Batman’dan 65, Mardin’den 50 kadın olmak üzere 115 kadın kursiyer, bu projeden faydalanmıştır. Seramik, girişimcilik, 3 boyutlu şekillendirme ve takı eğitimleri verilmiştir” denildi.

“KADINLAR, KALKINMADA ÖNEMLİ PAYA SAHİP”

Bir ülkenin kalkınıp gelişmesinde kadınların önemli bir paya sahip olduğunu belirten Vali Deniz “Kadınların her alanda olduğu gibi üretim alanında da işin içinde yer almaları çok önemli. OSB’de yakın zamanda çoğunluğu tekstil fabrikalarından oluşan yeni fabrikalar açılacak. Tekstil alanında ilimiz, bölgenin merkezi olacak, bu sayede kursiyerlerimizin iş bulma sorunu da çözülecek” dedi. Vali Deniz, katkılarından dolayı Hasankeyf Kaymakamı Baygüven’e plaket, kursiyerlere ise katılım belgesi verdi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA