GÜNDEM

TP’NİN İŞÇİLERİNE İLGİLENDİREN HABER

Kadro var mı? yok mu?

TP’NİN İŞÇİLERİNE İLGİLENDİREN HABER
26-12-2017 21:27

Resmi Gazete’de yayımlanan ve taşerona kadro hakkı tanıyan KHK düzenlemesinde TP’nin müteahhit işçilerin umutları boşa çıktı.

Kararname, taşeron işçilerine kadro hakkı tanımasına rağmen TP Batman Bölge Müdürlüğü’nde görevli müteahhit firmalarının kadro hakkından mahrum bırakılması, kamuoyunda tepkilere yol açtı. Edinilen bilgilere göre, göre TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 851 müteahhit elemanı çalışıyor.

İDDİALAR PEŞ PEŞE…

İddialara göre, TP personelleri “alt işveren” kadrosunda görünüyor. Genel Müdürlük, kadroya geçecek işçilerin listesini istedi ama Batman’da henüz bu yönde bir çalışma yapılmadı. Öte yandan, güvenlikçi, temizlikçi ve restoran görevlisi olarak görünen işçilerin kadro alma şansı kalmadı. 851 kişiden kadroya alınabilecek 283 kişinin, asıl işte (sondaj ve diğer ünitelerde) çalışanlar olduğu öne sürüldü. Bunlarla ilgili henüz bir çalışma yapılmadığı da ortaya atılan iddialar arasında. Gazete ve ajanslarda, kadroya alınacak kurumların isimleri yer alırken, TP’nin bu isimler arasında yer almaması,  kaygılara yol açtı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA