ROPÖRTAJ

“VATANDAŞ DÜZENLİ DEĞİL BEDAVA ELEKTRİK İSTİYOR”

“Cumartesi Buluşmalarımız”da bu hafta DEDAŞ ve DEPSAŞ Yetkililerini ağırladık.

“VATANDAŞ DÜZENLİ DEĞİL BEDAVA ELEKTRİK İSTİYOR”
24-01-2016 21:21

Kristal Park’ta, yazar ve çalışan kadromuzun katılımı ile gerçekleşen programımıza Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi Anonim Şirketi (DEDAŞ) Müdürü Faruk İşlek, Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) Müdürü Serhat Öztürk, Proje Tesis Müdürü Bilal Altunç ve DEDAŞ Basın Sorumlusu Zeki Gün katıldı. Elektrik kesinti ve arızaları, kaçak elektrik kullanımı ve sokak aydınlatmalarına kadar her şeyin detaylıca konuşulduğu sohbetimize DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek’in “DEDAŞ’ın gücü bütün Batman’ı elektrik yönünden beslemeye yeterlidir. Yeter ki vatandaş bizden düzenli elektrik istesin. Ama vatandaş bizden düzenli elektrik istemiyor, bedava elektrik istiyor. Biz gerçekten hizmet etmek isteyen bir kurumuz. Burada kalıcı çalışma ve eserler bırakmak istiyoruz” sözleri damgasını vuruyor.

***

Sohbetimize kendilerini tanıtarak başladı konuklarımız. 1 Aralık 2016’dan bu yana DEDAŞ Batman İl Müdürlüğünü yapan ve aslen Bitlisli olan DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek, 28 yıl TEDAŞ-TEK’te en alt kademeden başlayarak kurumun hemen hemen her kademesinde görev yaptığını söylüyor. Bitlis İl Müdürlüğünü yaptıktan sonra, Siirt-Batman Bölgesinin İç Denetim Sorumlusu olduğunu söyleyen Sayın İşlek, 1 Aralık’ta ise Batman’a İl Müdürü olarak atandığı bilgisini veriyor.

***

Dicle EPSAŞ Müdürü Serhat Öztürk, kurumda 30 yıllık bir geçmişi olduğunu söylüyor. Özelleşmeden önce TEDAŞ Batman İl Müdürlüğünü yapan Sayın Öztürk, Türkiye’de özelleştirme sonrası Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) diye bildiğimiz kurumun, özelleşme sonrası DEDAŞ ve DEPSAŞ olarak 2’ye ayrıldığını ve şu anda Dicle EPSAŞ’ın Batman İl Müdürü olarak görev yaptığını açıklıyor.

***

Dicle EDAŞ’ta Proje Tesis Üreticisi olarak görev yapan Bilal Altunç ise 10 yıllık mühendislik döneminden sonra 8 yıl Batman dışında çalıştığını, son 2 yıldır Batman’da görev yaptığını belirtiyor.

“HER GELİR GRUBUNDAN VATANDAŞ KAÇAK KULLANIYOR”

Batman’da sıklıkla meydana gelen elektrik kesintilerini konuşuyoruz ilkin. DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek “Kesintilerin büyük bir kısmı arızalardan kaynaklanıyor. Arızalara yönelik 6 tane gündüz ekibimiz var. Aralık ayında 12 kişi daha takviye ettik. Hatta müteahhit elemanlarından da takviye yaptık. Kesinlikle kasten yapılan kesinti yok. Bazı bölgelerde vatandaşın ısınmaya yönelik insafsızca tüketimi oluyor. Trafolar yanıyor. Örneğin bir hafta içinde 30 tane trafomuz yandı. Bir trafo yüzünden bazen bütün bir bölge karanlıkta kalıyor. Ben gelir durumuna göre elektrik kullanımına inanmıyorum. Batman’da her gelir grubundan vatandaş, kaçak kullanıyor. Biz insanları rencide etmeyelim diye söylemiyoruz. Mesela geçen hafta Diyarbakır Caddesinde 43 esnafta kaçak yakaladık. Bu insanlar bizim insanlarımız. Onları kazanmamız lazım. Ama bunu samimiyetle söylemeliyim, memur, esnaf ve birçok insanımız kaçak kullanıyor. Bundan rahatsızlık da duymuyorlar. Alışkanlığa dönüşmüş durumda” diyor

“TÜKETİLEN ELEKTRİĞİN YÜZDE 80’İ KAÇAK”

Batman’da kaçak oranının yüzde 80’lerde olduğunu söyleyen Sayın İşlek “Batman’da tüketilen elektriğin yüzde 80’i kaçak. Kış aylarında oran bu. Yılın ortalaması ise yüzde 70’lerde. Kentte doğalgaz sistemi kuruluyor ama kaçak elektrik bedavadır, neden doğalgaz kullanayım diye düşünenler var. Kaçakla mücadele ediyoruz. Kaçak ekibi şuanda 73 kişiyle çalışıyor. Ancak yine de kaçak oranı çok yüksek. Sayaçların dışarıya alınması için çalışıyoruz. Bu konuyu Müftülük, Valilik, Milli Eğitim gibi kurumlar üzerinden anlatmayı planlıyoruz. Kaçakla mücadele tek koldan yapılmaz, 4 koldan yapılmalı. Kaçağın yoğun yaşandığı bir yerde 30 yıl ömrü olan bir trafo 10 yıl bile dayanmıyor” diyor.

“ÇOCUKLARIMIZ AHLAKİ DEZENFORMASYONA UĞRUYOR”

Kaçak elektrikle ilgili EPSAŞ Müdürü Serhat Öztürk ise “Burada mesele para meselesi değil. Elektrik olarak da bakmıyorum. Çocuklarımızın ahlaki dezenformasyona uğramasından dolayı üzülüyorum. Çocuklarımız kaçak elektrikle yetişince kaçak elektriği de, kaçak suyu da normal görmeye başlıyor” ifadelerini kullanıyor.

“VATANDAŞ ARTIK KENDİNİ ELEŞTİRMEYE BAŞLADI”

Gelen soru üzerine kurumla ilgili teknik bilgileri paylaşan DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek “Vatandaş son zamanlarda kendini eleştirmeye başladı. Tasarruf yaparsak sorun yaşamayız diye söylemler var. Tabi söylem var ama uygulama yok. Şirket özelleştikten sonra kalifiyeli elemanlarımızın çoğu emekli oldu. Bu ekiplerimiz emekli olmadan önce aldığımız elemanlarımız yetişti. Biz o süreçte 69 personel aldık ve bunlar Batmanlı. Şuanda Batman’ın kurulu gücü, 800 bin nüfuslu şehrin kurulu gücüdür. Bu kadar nüfusu besleyecek gücümüz var” diyor.

“VATANDAŞ İHTARNAMEYİ DİKKATE ALMIYOR”

Yazarımız Eymen Eren, faturasını ödemekte geciken tüketiciye gönderilen ihtarnameleri soruyor konuklarımıza. Sayın İşlek “Tüketici, verilen sürede elektrik faturasını ödemediyse ihtarname gönderiyoruz. Vatandaş bizim ihtarnamemizi faturaya benzettiği için dikkate almıyor. İhtarnameye rağmen fatura ödenmeyince elektriği kesiliyor. Elektrik veren bir şirketiz tabi ki hakkımızı isteyeceğiz. Her şeye rağmen vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İlk etapta binamızı ulaşılabilir hale getirdik. Tahsilât binamızı yeniledik. Daha temiz ve modern bir hal aldı. Belki ilerleyen süreçte bir tane daha tahsilât bürosu açacağız. Burada amaç vatandaşımızın ayağına hizmeti götürmektir” bilgisini paylaşıyor.

“YENİ EVE TAŞINDIĞINIZDA ELEKTRİĞİNİ KONTROL EDİN”

Yeni ev veya işyerine taşınmadan önce binanın elektrik borcu olup olmadığının kontrol edilmesini isteyen İl Müdürü Faruk İşlek “Vatandaşın evine yüklü fatura geliyor. Ya da geçmişte kaçak kullandığı ortaya çıkıyor. Vatandaş, şaşırıyor. ‘Bu binaya yeni taşındım’ diyor. Bu vakalarla karşılaşıyoruz. Bu yüzden vatandaş dikkatli olmalı. Bir yere taşınacağınız zaman elektrik ve su için müracaat edin. Kişi kullandığı elektriği kendi adına almakla mükelleftir. Siz yeni müracaat yaptığınız zaman sizin adınıza ücretsiz bir şekilde yeni bir saat takılır” sözlerini kullanıyor.

“2016 BÜTÇEMİZ 43 MİLYON TL”

2016 yılının bütçesinin 43 milyon TL olduğunu söyleyen Sayın İşlek “Bu sene Allah’ın izniyle güzel yatırımlarımız olacak. 43 milyon TL bütçemiz var.  Şirket özelleşti ama yatırımlar devlet eliyle yapılıyor. Ayrıca devletin şartları da oluyor, şu yatırımları yapın diye. Özelleşti diye yatırım yapılmıyor algısı yanlıştır. Devlet denetliyor. Yapmadığı zaman cezai işlem uygulanıyor firmaya. Biz mal sahibi değiliz kiracıyız. Mal devletin malıdır. Biz sadece işletmeciyiz.  Ancak bazı yanlış algılar var. Burada yapılan hiçbir yatırımdan geri adım atılmamıştır. Yani kaçak var diye yatırım yapmayın denilmemiştir” diyor.

“4 ANA KALEMDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Yazarlarımızdan gelen soru üzerine kurumun 2016 projelerinden bahseden Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç “Kaçakla mücadele için teknolojik bazı yatırımlar yapılıyor. Bu da maliyetli oluyor. Keşke yatırımlar, kaçakla mücadeleye değil de hatların yenilenmesine yapılsaydı. Şu anda bütçenin yüzde 30’unu buna harcıyoruz. Bizim 5–6 ana kalemimiz var yapmamız gereken.  Öncelikli kalem, aydınlatma. En büyük problemimiz bu. Diğer kalem, enerji nakil hizmeti. Bunlar şehir merkezi, köy ve kırsallarda dahil bütün alanı kapsıyor. Diğer bir kalem, kabloların yeraltına alınması. Bu ise sadece bizim belirleyeceğimiz işlerle olmuyor. Buna Belediye, Tarım Müdürlüğü, Telekom ve Doğalgaz Şirketleri de dâhil olmak zorunda” diyor.

“YERLEŞİM YERLERİNİ AYDINLATIYORUZ”

2015 yılında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Sayın Altunç “2015’de yaklaşık 40 kilometre orta refüj aydınlatması yaptık. Bunun en görünen yeri TEİŞA yolu, Güney Çevreyolu, Hava Alanı yolu, Hasankeyf-Beşiri Kavşağıdır. Şehrin girişleri ayrı bir önem taşıdığı için aydınlatma çalışmalarına buralarda öncelik verdik. Batman merkezde ise yeni yerleşim yerleri olan Aşık Veysel Bulvarı, Bölge Hastanesi, İbrahim Hakkı Caddesi, Tılmerç TOKİ, Kuyubaşı TOKİ’de aydınlatma çalışmaları yaptık. 450 köyümüzde aydınlatma çalışması yaptık. Mevcut direklere lamba takma çalışmamıza ise Çamlıtepe’den başladık. Çalışmalarımız sürüyor” diyor.

“ELEKTRİK DİREKLERİ AZALACAK”

Elektrik direklerinin yeraltına alınmasıyla ilgili bilgi veren Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç “Şu ana kadar DSİ’nin etrafı yani Mereto Caddesi’nde yeraltı çalışması yapıldı. Gercüş ve Beşiri merkezde yapıldı. 2016’da direkler azalacak. Peyder pey, bu işler devam edecek. 2016’da Belediyenin 3. etap vizyon projesinin yürütüleceği Çömçe Kavşağından Belediye Kavşağına kadar alanda direkleri yer altına alacağız” ifadelerini kullanıyor.

“TRAFOLARA 1 YILDA 4 BİN ADET KİLİT TAKILDI”

Yazarımız Şehmus Temiz, kapağı açık bırakılan elektrik trafolarını soruyor konuklarımıza. Başyazarımız Recep Kavuş “Çocuklara elektrik şartelini kaldırma eğitimi verilsin” diyerek işi mizaha dökerken DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “Bin 500’e yakın trafomuz var, sadece 2015 yılında bunlara 4 bin adet kilit taktık. Bu çok ciddi bir rakam. Her defasında kırılıyor, biz yeniden takıyoruz. Taktığımız kilitler 3 gün bile dayanmıyor. Gece vatandaşın evinde elektrik kesiliyor, vatandaş gidip kilidi kırıyor, şarteli, kaldırıyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Ayrıca kapağı açık bırakılan trafo, görüntü kirliliğine de yol açıyor. Vatandaşın bu konuda duyarlı olması gerekiyor” ifadeleriyle yanıtlıyor soruyu.

“CAMİLERİN BORCU YOK”

Camilerin elektrik borçlarına ilişkin sorulan soruya ise “Yönetmeliğe göre camilerin aydınlatmasını Müftülük öder, ısınma ve diğer giderleri ise cemaat, caminin yönetimi veya mütevelli heyeti öder. Vatandaş bundan biraz rahatsız. Camilere normalde 2 sayaç takılıp 2 abonelik yapılması lazım. Müftülük, camilerle ilgili çalışma yapıyor. Tabi ki camilere elektrik verdiğimiz gibi ödemelerini de alıyoruz. Şu anda borcu olan hiçbir cami yok. Müftülük gerekli hassasiyeti göstermiştir” cevabını veriyor EPSAŞ Müdürü Serhat Öztürk.

“BORÇLU TÜKETİCİYE HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ”

Borçlu kurum veya tüketicilere her türlü kolaylığı sağladıklarına da dikkat çeken Sayın Öztürk “Borcu olan kurumlar veya tüketicilere her türlü faiz indirimini yapıyoruz. Hatta bazen tüketicinin durumuna göre ciddi indirimler yaptığımız oluyor. Buna pazarlık demeyelim ama şirketimizin tutumu bu yöndedir. Bize de bu konuda talimat verilmiş. İhtiyaç sahiplerine yardımcı oluyoruz. Faiz konusunda yardımcı oluyoruz” diyor.

“585 PERSONELLE HİZMET VERİYORUZ”

Başyazarımız Recep Kavuş “DEDAŞ’ta kaç kişi çalışıyor?” sorusunu yöneltiyor konuklarımıza. DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “550 DEDAŞ’ta çalışıyor. EPSAŞ ile birlikte 585 personel çalışıyor. Personel ihtiyacımız şimdilik yok. Özelleşmeden önce 514 çalışandı. Teknik kadro biraz daha azdı. Devrettiğimiz zaman 514 idi. Özelleştikten sonra personel sayısı arttı” bilgisini veriyor.

“FAKİR, FUKARAYI GÖZETEN BİR ŞİRKETİZ”

Yazarımız Eymen Eren’in “Borcunu ödeyemeyenler için faiz affı oluyor mu?” sorusu üzerine ise “Dicle Edaş’ın şu özelliği var. Parayı birinci dereceden gözeten bir şirket değil. ‘Eğer çok zor durumdaysanız faturayı getirin biz ödeyelim’ dediğimiz durumlar oluyor. Makam ve mevkiler geçicidir. Şirketimiz, faizin peşinden koşan bir şirket değil. Parayı gözeten bir şirket değil. DEDAŞ, fakir, fukarayı gözeten bir şirkettir. Gerçek fakirin faturasını da ödüyoruz. Faiz affında da gerekeni yapıyoruz” yanıtını veriyor Sayın İşlek.

“BATMAN BELEDİYESİ BORCUNU DÜZENLİ ÖDÜYOR”

DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek, en fazla elektrik satın alan şirketlerden bahsederken Batman Belediyesinin kulağını çınlatıyor. En fazla elektrik tüketen, yani ilk sırada gelen müşterilerinin Türkiye Petrolleri (TP) olduğunu söyleyen Sayın İşlek “İkinci sırada ise Batman Belediyesi’dir. Yeri gelmişken Batman Belediyesine sizin aracılığınız ile teşekkür etmek isterim. Elektrik faturasını düzenli bir şekilde ödeyen tek Belediye de diyebiliriz. Geçmiş borçlarını ödedi, hatta en yüklü miktarda ödemeyi yapan belediyedir. 50 trilyona yakın bir borç ödedi” diyor.

“ORGANİZE SANAYİNİN ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR”

2016’da Organize Sanayi Bölgesinin elektrik sorununu çözeceklerini belirten DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “Organize Sanayi esnafı elektrik kesintilerinden muzdaripti. Biz bu konuda gereken çalışmayı yaptık. Elektriğini güçlendirdik. Kesintileri azalttık. Beşiri Yolu üzerinden Hasankeyf Kavşağına kadar atölyelere düzenli elektrik vereceğiz. 15–20 güne kadar bu sorun tamamıyla çözülecek” diyor.

“BİLİNÇLİ KESİNTİ YAPMIYORUZ, SİSTEM KENDİNİ KAPATIYOR”

Yazı İşleri Müdürümüz Ubeyd Baş “Düzenli elektrik kesintisi yapıyor musunuz? Bazı bölgelerde günün aynı saatlerinde elektrik kesintisi yaşanıyor” sorusunu yöneltiyor. Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç ise “Günün belirli saatlerinde yüklenmeler oluşuyor. Yüklenmeye bağlı olarak sistem kendini kapatabiliyor. Çünkü ayarı vardır. Bir noktadan sonra tehlikeli boyuta ulaştığı için sistem otomatik olarak kendini kapatıyor. Kesinlikle düzenli ve bilinçli olarak hiçbir bölgede elektrik kesintisi yapılmamaktadır. Ancak bazı bölgelerde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintilerine gidebiliyoruz. Bunu da zaten hem web sitemizden hem de basın aracılığı ile duyurabiliyoruz” yanıtını veriyor.

“ŞEHİR MERKEZİNİ BESLEYEN 15 FİDERİMİZ VAR”

Başyazarımız Recep Kavuş’un “Hatları dinlendiriyor musunuz? Bu yüzden meydana gelen elektrik kesintileri var mı?” sorusuna ise “Batman şehir merkezini besleyen yaklaşık 15 fiderimiz var. Batman 1 ve Batman 2 diyoruz. Biri TEİAŞ Bölgesi, biri Karayolları’nın sağ tarafında olmak üzere 2 trafo merkezimiz var. Buradan çıkan belirli sayıda fiderler var. Hatları yani şehri besleyen fiderler bunlar. Bunlar zarar görebiliyor. Kendi kurumumuzun, Karayolları’nın ya da Belediyenin çalışmaları nedeniyle zarar görebiliyor. Kesik olan fiderin başka taraflardan beslenebilmesi için manevralar yapabiliyoruz. Bazı bölgeleri enerjisiz bırakmamak için kesik olan fideri beslemek için çevirebiliyoruz. Ama bu, hattın zarar gördüğü andan itibaren yapılıyor. Bu dönem sadece 2 ya da 3 defa yapıldı. Bir yerdeki arıza bitinceye kadar diğer bölgeleri beslemek için bu tür manevralar yapılabiliyor” yanıtını veriyor Sayın Altunç.

“MUHTARLARA VERDİĞİMİZ HATTIN BİR ÖNEMİ KALMADI”

Başyazarımız Recep Kavuş’un “DEDAŞ’a ulaşmak çok zor. Elektrik arıza birimi müşterinin şikâyetlerine cevap vermekte yetersiz kalıyor” sitemi üzerine DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “Batman’da kışın soğuk dönemlerinde göreve başladım. Kesintilerin yoğunlaştığı bir dönemdi. Muhtarlarla toplandı yaptık. ‘Mahalleli, kesinti zamanlarında bizi arıyor, onlarla cevap vermekte zorlanıyoruz’ dediler. DEDAŞ arıza hattına 75 bin çağrının geldiği dönemden bahsediyorum. Muhtarlarımız ‘biz muhatap bulamıyoruz’ dediler. Bir iletişim hattı kuralım dedik. İletişim hattının başında da kurum şeflerinden veya amirlerinden biri olsun diye düşündük. Ama bu telefon numarası bütün Batman’a yayıldı. O hattın bir anlamı kalmadı. Vatandaş bunu sanki bir arıza hattı vermişiz gibi algıladı. Biz de ‘muhtarlara verdiğimiz hat, arıza hattı değildir’ diye açıklama yapmak durumunda kaldık” açıklamasını yapıyor.

“YA YERELE DÖNECEĞİZ YA DA KAPASİTEYİ ARTTIRACAĞIZ”

Soruya cevaben EPSAŞ Müdürü Serhat Öztürk ise “Bu konuda açıkça ifade etmem gerekir ki şirket merkezinde arıza hattı tasarlanırken, böyle bir yoğunluk hiç hesap edilmemişti. 3 vardiya oluşturuldu. Her vardiyada 50 kişi, 24 saat esasına göre görevlendirildi. Telefon başında durup arıza kayıtlarını almaları istendi. Bölgeye hizmet verecek şekilde dizayn edildiler. Şimdi bu sayı yetersiz kalıyor. Biz de vatandaşın bu türden şikayetlerini ilgililere ilettik. Ya yerele döneceğiz ya da kapasiteyi arttıracağız. Hassas bir konudur. Vatandaş tabi ki arıza birimine ulaşabilmelidir. Bu konuda mutlaka çalışmalarımız ve girişimlerimiz olacak” açıklamasını yapıyor.

“2016 YILINDA 32 NOKTAYA TRAFO KURACAĞIZ”

Gelecek dönem arızlara ve kesintilere karşı nasıl önlem alacaksınız?” sorusu üzerine “Elektrik sorununu 1 yılda çözebilecek bir durumda değiliz. Ancak vatandaşın yoğun şikâyetleri üzerine 2016 yılında 32 noktaya trafo kuracağız. Ayrıca Gültepe Mahallesinde 8 trafo binası kuruyoruz. Ford Satış Bayisinin havaalanına giden yol güzergâhında elektrik kablolarını yeraltına alacağız. Sahalarda ise kaçakla mücadelemiz devam edecek. Vatandaşa düzenli elektrik vermek için de çalışmalarımız sürecek. Mesela Kuyubaşı TOKİ’ye yeni bir hat kuracağız. Kuyubaşı TOKİ ile Seyitler Mahallesinde elektrik kesintileri sona erecek. Ayrıca Batman’a 2 fider çekmeyi düşünüyoruz. Şehrin alternatifi artacak. Şehri besleyen kanalları arttıracağız” yanıtını veriyor DEDAŞ İl Müdürü Faruk işlek.

“VATANDAŞ SAYACIN DIŞARIYA ÇIKARILMASINA RAZI OLMUYOR” Yazarımız Şehmus Temiz’in sorusu üzerine kaçakla mücadele çalışmalarından bahseden Sayın İşlek “Kaçakla mücadele için Direk Üstü Pano (DİSÜP) projesi ile apartmanlarda elektrik sayaçlarını bir panoda birleştirerek dışarı çıkarmayı hedefliyoruz. Bütün masrafları bize ait olacak. Sayaçlar dışarı çıkınca uzaktan okuma şansımız olacak. Bu şekilde kaçağı önlemiş olacağız. 2 bin 800 abonenin sayacını dışarı çıkardık. Köylerde de çalışmalarımız sürüyor. Ancak sıkıntılar yaşanıyor. Köylüye diyoruz ki enerji nakil hatlarınızı yenileyeyim. Kapalı kablo çekelim ama sayaçlarınızı direğe alalım diyoruz. Vatandaş hepsini yaptırıyor ama sayacı direğin üzerine almamızı kabul etmiyor. Vatandaşın direncini henüz kıramadık. 30 yıllık şebekeye razı oluyor ama sayacın dışarıya çıkarılmasına razı olmuyor” diyor.

“VATANDAŞ DÜZENLİ DEĞİL, BEDAVA ELEKTRİK İSTİYOR”

Sayın İşlek, açıklamasının devamında “DEDAŞ’ın gücü bütün Batman’ı elektrik yönünden beslemeye yeterlidir. Yeter ki vatandaş bizden düzenli elektrik istesin. Ama vatandaş bizden düzenli elektrik istemiyor, bedava elektrik istiyor. Bakın köylülere yalvarıyoruz ama sayacı dışarı çıkaramıyoruz.  Enerji nakil hatlarını yeniliyoruz, 30–40 yıllık şebekelerini yeniliyoruz, bütün bu masrafları karşılıyoruz ama köylü, sayacın dışarı çıkarılmasına izin vermiyor. Buna örnek verebileceğim çok yer var. Biz gerçekten hizmet etmek isteyen bir kurumuz. Makam ve mevkide gözümüz yoktur, halk bundan emin olsun. Burada kalıcı çalışma ve eserler bırakmak istiyoruz. Hepimiz bölge insanıyız. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Kaçak kullanan vatandaşı rencide etmek de istemiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“ÇALIŞANLARIMIZ ŞİDDET GÖRÜYOR”

DEDAŞ ekiplerinin sahada şiddetle karşı karşıya kalıp kalmadığını soruyor Başyazarımız Recep Kavuş. Sayın İşlek “Ne yazık ki üzücü vakalarla karşılaşıyoruz. Önceki gün arıza binamıza girmişler. Telsizde hakaretvari konuşmuşlar. Araçların lastikleri patlatılmış. Binada bazı yerler tahrip edilmiş. Bu şartlarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşın tepkisini anlıyoruz ama şiddeti asla kabul etmiyoruz” sözleriyle yanıtlıyor soruyu.

“VATANDAŞ, ELEKTRİK SAYACINI DIŞARIYA ÇIKARMALI”

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ercan Atay “Sağlıklı enerji hizmeti verebilmeniz için vatandaşa düşen görev nedir?” sorusunu yönlendiriyor konuklarımıza. DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “Vatandaştan öncelikli beklentimiz, sayacı görünebilir yere taşımasıdır. İçeride duran sayaç, kaçağa yol açıyor. Bir isteğimiz de duyarlılık. Eğer bir çocuk, elektrik kesintilerinden yani kaçaktan dolayı ders çalışamıyorsa bunu iyi düşünmek lazım. Vicdanlı davranmak lazım.  Sınavlara hazırlanan çocuklarımız var. Hastalarımız var. Belki de cihaza bağlı olarak oksijen alması gereken hastalarımız var. Herkes kendini bu konuda sorumlu görmelidir. Vatandaş, elektriği ısınma aracı olarak görmekten vazgeçmeli. Kaçaktan ve israftan vazgeçmeli. Elektrik borcunu gerçekten ödeyebilenler ödesinler, kaçağa başvurmasınlar. Ödeyemeyecek kadar zor durumda olan aileler için zaten gerekeni yapıyoruz” sözleriyle sonlandırıyor sohbetimizi. 


Editor : YUSUF KAVAK
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA