İşimizi severek yapıyoruz
- 01-06-2026 12:56
- 02-06-2026 13:30
- 1838
Son dönemlerin popüler bir şarkısı var. Mümin Sarıkaya’nın “Ben Yoruldum Hayat” bestesi herkesin dilinde…
Herkes gibi ben de kendimi bu şarkının her kelimesinde görür gibiyim.
Hayat bizi gerçekten de yordu.
Gerek 62 yıllık süreç, gerek insanların sosyolojik, psikolojik ve toplumsal değişimi, gerekse de zorlu ekonomik şartlar bireylerin anatomisini ve kimyasını tamamen bozdu!
Haliyle biz de yorulduk, yaşanan bu süreç ve değişimlerden etkilendik.
Etkilenmediğimiz ve yorulmadığımız tek bir alan varsa o da; şu an icra etmekte olduğumuz ‘Gazetecilik’ mesleği… Meslek aşkı bizi ayakta tutuyor.
Her gün karşınıza çıkan ‘Sonsöz Gazetesi’ tek kelime ile “yaşam” kaynağımız…
Dile kolay;
Gazete dağıtıcısı olarak başladığım gazetecilik mesleğime 1991 yılında yazı işleri müdürü olarak devam ettim.
Çok yorulduk, çabaladık, birçok badireler atlattık. Ama bu günlere alın terimiz ve yüzümüzün akıyla geldik.
Bu açıdan evet, belki yorulduk ama mutluyuz, huzurluyuz ve gururluyuz…
*
Sevgili okurlar;
Emeğimizin son ürünü olan Batman Sonsöz Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.
2 Haziran 2014 tarihinde ilan (vasıf) hakkını devralarak yayın hayatına başlayan ‘Batman Sonsöz Gazetesi’ 12. yayın yılını geride bırakarak, bugünkü sayısı ile 13. yayın yılına başlamış oldu.
12 yıl içerisinde neler yaşandı?
Neleri geride bıraktık?
Yaşadıklarımızı film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçirmeye çalıştık. Koskocaman 12 yıl içerisinde acısı ile tatlısı ile gerçekten de unutulmayacak anılarımız oldu.
Büyük zorluklarla çıkardığımız gazetemizin dolu-dolu sizlere ulaşmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.
Büyük ‘zorluklar’ diyorum, çünkü; ülkemizde yaşanan ekonomik güçlüklerden herkes gibi bizler de olumsuz yönde etkileniyoruz. Artan maliyetler ve enflasyon altında ezilmemek için büyük bir mücadele veren medya sektörü bir anlamda can çekişiyor!
*
Gelelim, gazetemizin içeriğine;
Batman ve bölgemizde en dolu ve geniş kapsamlı gazete olduğumuzu gururla söyleyebilirim.
Gazete yazar kadromuz da oldukça renkli ve geniş. Her kesine hitap eden yazar kadromuz mevcut. Her birinin hayata ve olaylara farklı bakış açıları var. Bu nedenle ‘Sonsöz Gazetesi’ olarak daha cesur, da özgür ve çok seslilik ilkesi ile yolumuza devam ediyoruz.
*
Başyazarımız Recep Kavuş, yılmadan, yorulmadan yıllardır haftada 5 gün “Sözün Özü” köşesi ile günlük gelişmeleri yorumluyor ve gündem oluşturuyor.
Ekrem Işık, Selim Toprak, Ubeydullah Baş, Gül Mirkan, Adnan Ayaz, Hakan Tufan, Harun Katmaz, İhsan Rüzgar, Bülent Kaya, Kutbettin Çelik, Siracettin Çekin, Hasan Göker, Hüseyin Demir, Ayla Temiz, Esra Özdemir Erdem, Ceylan Günaydın, Elif Yıldırım, Saadet Demir, Dr. Ferhat Korkmaz, Mahsun Tuğyıldız, Dr. Rezzan Gergin, Ekrem Günaydın, Ümit Can, İsmail Doğan, Abdurrahman Avşar, Nihat İpekyüz ve M. Fatih Efe...
12 yıl süre zarfında birçok yazar da gazetemizde yazdı ama özel işlerinin yoğunluğundan yazılarına ara verenler de oldu.
Gazetecilikte süreklilik esas olduğundan bu yazarlarımızın yazılarını internet sitemizden çıkarmak zorunda kaldık.
Tabi bunun yanında acar muhabirlerimiz Necdet Çakır, Alican Atak, Hüseyin Çelik, Ali Uslu, Muhammed Ayaz, Müslüm Ayaz, Serhat Aslan, Osman Çapar ve Zeki Emrak’ı unutmamak gerekir.
Emeği geçen tüm yazar ve çalışanlarımıza bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
*
Kadın yazar ve gazeteci; Hatice Türkan’a gelince; O Batman da bir markadır artık.
Ayrıca gazetemizin her şeyi…
Gazetemiz dışında Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı…
Bütün haber ve yorumlar onun editörlüğünden geçer. Neredeyse gazetenin bütün işleri ile uğraşır.
Gazete çalışanları için müstesna bir örnek ve parıldayan bir ışıktır o…
*
Sevgili okurlar…
Elinizdeki bu gazeteyi size ulaştırmak için sabah 09.00’da mesaimiz başlar, gece yarılarına kadar internet sitemize haber yükler siz değerli okuyucularımızı bilgilendiririz.
Öyle anlar olur ki resmen pert oluruz ama asla pes etmeyiz.
Daha iyiyi ve daha güzelini siz değerli okurlarımıza sunmak adına fikirler üretiriz. Sabah gazetemizi gördüğümüzde bütün yorgunluğumuz biter. Aynı azim ve heyecan haftanın 6 günü yılın 12 ayı hep aynı şekilde devam eder.
*
Sevgili okurlar;
Sizler oldukça ve bizleri takip ettikçe bu gazeteyi ömrümüzün sonuna kadar çıkarmaya devam edeceğiz.
Edip Dursun 7 gün önce
Kemal çelik 7 gün önce
İyi ki vardınız…