2021, 2020'E BENZEMESİN!

05-01-2021

2020 biti 2021’e girdik. 
Öncelikle, yeni yılın tüm Batman’a hayırlar getirmesini diliyoruz.
Yeni yıl demek, yeni bir sayfa demek.
Yeni bir sayfa demek, yeni umutlar, taze başlangıçlar demek. 
2021 yılı boyunca umutların ve beklentilerin karşılanması en büyük dileğimiz.
2020 yılında ne oldu, ne bitti Batman’da,  şöyle bir hafızamızı yoklayalım;
Felaket yılı diyebiliriz aslında 2020 yılı için. 
Uçak kazası, Çığ felaketi, depremler, ve herkesi etkileyen Korona virüs salgını.
Deprem yaşandı dışarı kaçtık, virüs salgını tavan yaptı eve kapandık. 
Şaşırdık evdemi kalalım, dışarımı çıkalım. 
Peki, 2020 yılında kazanımız var mı; şüphesiz yok. 
Anlayacağınız 2020 yılı yerimizde saydığımız bir yıl oldu, elle tutulur bir icraat, gözle görülür bir gelişme olmadı ilimizde. Hatta ve hatta geriledik. Esnafımız, çiftçimiz, öğrencilerimiz, velhasılı herkesim ve herkes etkilendi. 
***
2021 yılında beklentilerimize gelince;
Öncelikle tüm Batman’ın arzu edeceği, bekleyeceği icraatları listeleyelim
*  Her şeyden evvel barış huzur ve güvene ihtiyaç duyuyoruz. Ekonomik kriz içinde olan küçük esnaf tedirgin bir bekleyiş içerisinde. Belirsizlik hakim. En büyük arzumuz bu puslu ve belirsiz havanın parlak günlere yerini bırakması. 
 * Bölgemizdeki hemen her ilin en büyük sorunu olan işsizliğin çözüm bulmasını temenni ediyoruz. Krizin etkisini kaybetmesini umuyor esnafımızın, çiftçimizin, imalatçımızın yüzünün gülmesini diliyoruz.
* Üniversite etkin bir eğitim vermesini istiyoruz. Üniversitemizin büyümesini yeni bölüm ve fakültelerin kurulmasını istiyoruz. 
*Yeni açılan Eğitim ve Araştırma hastanesinde sorunların bitmesini ve bölgedeki vatandaşlarımıza gerçek anlamda hizmet etmesini ümit ediyoruz.
*Batman’da hava-çevre kirliliğinin ve trafik karmaşasının çözüme kavuşmasını umuyoruz.
* Organize Sanayi Sitesindeki fabrikaların yeni yılda peş peşe çarklarını döndürmelerini bekliyoruz.
*Batman’da sosyal-kültürel faaliyetlerin artmasını, yeşil alanların, parkların ve sosyal donatıların çoğalmasını temenni ediyoruz.
* Batman, sporda son yıllarda çok geriye gitti. Batman kadar ancak nüfusu ve yeteneği olan iller süper ligin zirvesine ortak olurken Batman’ın köklü takımının yıllardır üçüncü ligde tutunmaya çalışması bizi çok üzüyor. Bu sezon olmasada gelecek sezon Petrolspor’un bir üst lige çıkmasını arzuluyoruz. 
*Bir de 2020 yılının 2021 yılına hem ekonomik açıdan hem, olaylar ve karmaşa açısından, hem de icraatsızlık açısından benzememesini temenni ediyoruz.
***
Evet, yeni yıldan, ilimiz için bir çırpıda sayabileceğimiz beklentilerimiz bunlar…
Bu beklentilerimizin yanı sıra burada sayamadığımız genel ve özel beklentilerimizin de gerçekleşmesini ayrıca diliyoruz.
2021 yılında tüm Batman ve Batmanlılara her şeyin hayırlısını dilerken, yeni yılın okuyucularıma ve tüm Batmanda yaşayanlar ile bu yazıyı okuyan herkese sağlık, mutluluk, barış, başarı ve bol kazanç getirmesini dilerim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?