2023 yılında neler bekliyoruz?

2023 yılında neler bekliyoruz?
24-12-2022

2022 bitti bitiyor 2023’e sayılı günler kaldı.

Öncelikle 2023 yılının tüm Batman’a hayırlar getirmesini diliyorum.

Sağlık, mutluluk, esenlik, barış ve kardeşliğe vesile olsun.

Yeni yıl demek, yeni bir sayfa demek.

Yeni bir sayfa demek, yeni umutlar, taze başlangıçlar demek.

2023 yılı boyunca umutların ve beklentilerin karşılanması en büyük dileğimiz.

***

Klasik girişimizden sonra tüm Batman’ın arzu ettiği ve beklediği icraatları listeleyelim. Listemiz oldukça uzun.

Malum, yıllardır biriken ve faiziyle büyüyen sorunlarımız var.

Umuyorum ki, sorunlar bu yıl içinde de toplanmaz, sorunları eritmeye yönelik çalışmaların startı verilir, halk oksijen ve temiz nefes ihtiyacını karşılamış olur.

Neler beklediğimizi kısa başlıklar olarak aktaralım. İsraf ve lüks sayabileceğiniz bir beklentimiz yok.

Öncelikle, barış ortamını tam anlamıyla yaşamak ve daim olmasını istiyoruz. Provokasyona yönelik eylemlerin boşa çıkarılması ve herkesimin barış etrafında çember olması en büyük temennimiz.

Yaşanan belirsizlik ve güvensizlik ortamı son bulmalıdır.

En büyük arzumuz bu puslu ve belirsiz havanın parlak günlere yerini bırakmasıdır.

Huzur ve güven ortamının temelini sağlamlaştıracak adım ve icraatları herkesimden ivedi şekilde bekliyoruz.

***

Bölgemizin olduğu kadar ilimizin de en büyük sorunlarından biri de işsizlik.

Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Batman genç işsizlikte başa oynuyor!

Yatırım ve istihdam çalışmalarıyla bu verilerin ters yüz olması ve işsizliğin kan kaybetmesini umuyoruz. Yapılacak çalışmalarla işsizliğe çözüm bulunurken, aynı zamanda esnafımızın, çiftçimizin, imalatçımızın yüzünün de gülmesini diliyoruz.

Üniversite yerleşke alanında fakültelerin çoğalmasını ve öğretimin üst seviyeye ulaşmasını  arzuluyoruz. Üniversitede öğrenci sayısının artması ve öğrencilerimizin ulaşım sorununun çözülmesini arzuluyoruz.

***

Bölge Hastanesi, artık bu kente yaşayanların ihtiyacını karşılamıyor.  Yılan hikayesine dönen 500 yataklı  hastanesinin bir an önce ihalesinin yapılmasını ve inşaatına başlamasını bekliyoruz.

Son dönemlerin en büyük sorunu olan elektrik kesintilerinin ve tabi ki kaçak elektrik kullanımının son bulması taleplerimizden diğer biridir.

Batman’da trafik karmaşasının çözüme kavuşmasını umuyor, özellikle de kavşaklardaki trafik keşmekeşliğinin ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.

Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların bu dönemde peş peşe çarklarını döndürmelerini hatta 2. ve 3. organize sanayinin alt yapısıyla birlikte bitirilmesini bekliyoruz.

Batman’da sosyal-kültürel faaliyetlerin artmasını, yeşil alanların, parkların ve sosyal donatıların çoğalmasını temenni ediyoruz.

Bunu hayal ve arzu ederken parkları işgal eden kötü niyetli insanların da denetim altına alınmasını hatta rehabilite edilmesini bekliyoruz.

***

İl olarak, sporda son yıllarda çok geriye gittik. Batman kadar nüfusu ve yeteneği olmayan iller süper ligin zirvesine ortak olurken Batman’ın köklü takımı Petrolspor’un 2. lige başarılı olması en büyük isteğimizdir.

 

Batman Belediyesinin 2023 yılında Batmanlıları hizmete doyurmasını bekliyoruz. Belediyeden temizlik ve ulaşım konusunda da programlı bir çalışma bekliyoruz. Bu ekstra bir talep değil, yapılması gereken çalışmaları içeren bir taleptir.

Bu yıl yapılacak genel seçimlerin huzur ve barış içinde geçmesi ve Batman’ı hakkıyla temsil edecek vekillerin seçilmesini bekliyoruz.

***

Evet, yeni yıl içinde ilimiz için bir çırpıda sayabileceğimiz beklentilerimiz bunlar. Burada sayamadığımız birçok sorun ve talebin var olduğunu belirtmek istiyorum. Daha sonraki yazılarımızda bunlara da değineceğiz.

Yeni yılın tüm Batman’a, okuyucularımıza ve bu yazıyı okuyan herkese sağlık, mutluluk, barış, başarı ve bol kazanç getirmesini dilerim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?