AK PARTİ’DEN BEKLENTİLERİM

20-10-2015

1 Kasım seçimlerine çok kısa bir süre kaldı.

Seçimler yaklaşmışken AK Parti İl Teşkilatından beklentilerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Başta AK Parti Batman İl Teşkilatı Diyaeddin Uçar olmak üzere, Milletvekili adaylarından olgunluğu ile bilinen Ataullah Hamidi, kibarlığı ile tanınan Ziver Özdemir, insan hakları alanında hatırı sayılır işleriyle gündeme gelen Murat Çiçek ve son olarak zarifliği ve çalışkanlığı ile göz dolduran Adile Gürbüz, yazımın muhatabıdırlar.

Kentte teşkilatı bulunan AK Parti, HDP ve CHP gibi bütün partileri önemsiyorum.

Ancak 13 yıl kesintisiz iktidar partiliği yapmış AK Parti’den beklentilerim tabi ki üst seviyede.

***

AK Parti, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in yerine aday göstermediği için takdir topladı.

Ancak bu, bir iktidar partisi için yeterli olmuyor tabi ki.

Umut uyandıran bir çıkışla Türkiye siyasetine giriş yapan AK Parti’nin çözüm sürecine ciddi yaklaşımı, bende bir heyecan yaratmıştı.

Ancak son sürece bakacak olursak AK Parti, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıdaki suskunluğu ile soru işaretlerine yol açtı.

Van’da ve Şırnak’ta öldürülen insanların cenazelerine yapılan saygısızlıkları görmekte geç kaldığı için tepki toplayan AK Parti, Şırnak, Diyarbakır ve Mardin gibi illerde yaşanan sokak çatışmalarında ölen sivillere karşı tepkisizliği ile şaşırtmaya devam etti.

Özellikle Sason’da canlı kalkan eylemi başlatan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ile parti yöneticilerinin tutuklanmasına hiçbir tepki göstermedi.

AK Parti İl Yönetimi ve Vekil Adayları, Ankara’daki kanlı eylemi protesto etmek isteyen HDP Batman Milletvekillerine polisin sert müdahalede bulunmasına da seslerini çıkarmadı.

***

İşi gücü yok da HDP’li seçilmişleri mi koruyup kollasınlar?” diyebilirsiniz.

Ancak bahsettiğim konuların tümü, ya insan haklarıyla ilişkili, hak ve hukuklu bağlantılı konular, ya da kentin seçilmişleri ile ilgili mevzuular. Bu yüzden aslında halktan ve HDP’den daha çok, AK Parti’yi alakadar eden meseleler.

Bilhassa Batman’la ilgili yaşanan bütün sorunlarda, AK Parti İl Yönetimi ile Milletvekili Adaylarının, halkın yanında yer almaları gerekiyor.

Halkın acılarına karşı kayıtsız kalarak ya da başka bir dünyada yaşıyormuş gibi davranarak başarıyı elde edemezsiniz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?