ANNENİZ İLE NASIL TANIŞTIK?

ANNENİZ İLE NASIL TANIŞTIK?
01-04-2023

HOW I MET YOUR MOTHER? (ANNENİZLE NASIL TANIŞTIM) Dizisi, ABD’ de CBS kanalında 2005-2014 yılları arasında yayınlanan bir sitcom televizyon dizisidir.

Dizinin yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas’tır. Yayınlandığı 10 yıl boyunca oldukça popüler oldu ve seyirciler tarafından sevildi.

Başrollerinde Josh Radnor(Ted Mosby),  Neil Patrick Harris(Barney Stinson),  Cobie Smulder(Robin Scherbatsky ),  Jason Segel( Marshall Ericsen),  Alyson Hannigan(Lilly Aldrin) gibi ünlü isimler yer almaktadır.

Dizi aşk, ayrılık, aile hayatı,  arkadaşlık, hayatın zorlukları konularını ele alırken seyirciyi hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

9 sezon 208 bölümden oluşan efsanevi dizinin her bir bölümü ortalama 20 dakikadir.

Dizi, bir baba figürü olan Ted Mosby’  nin2030 yılında iki çocuğuna, vefat etmiş olan anneleri Tracy ile nasıl tanıştığını anlatan bir komedi dizisidir. Dizi Mosby ‘ nin çocuklarına karısyla tanışma hikayesini  anlatmasıyla başlar ve en yakın arkadaşları olan Marshall, Lilly, Robin, Barney ile New York’ta yaşadıkları maceraları konu alır. 

Ana karakter olan Mosby başarılı bir mimar ve üniversitede profesördür.  New York’ ta yaşar, romantik ve doğal bir kişiliğe sahiptir. Dizi boyunca hayatının aşkını arar. Bu nedenle pek çok kadınla çıkmaya başlar. Aradığını bir türlü bulamayan Mosby ilişkilerinde genellikle üzülen taraf olur.

  Dizinin en renkli karakterlerinden biri olan Barney Stinson’ı usta oyuncu Neil Patrick Harris canlandırıyordu.  Barney Stinson dizideki en renkli, sevecen ve çapkın karakterdir. Kendisini “kadın avcısı” olarak adlandırır. Kadınlarla çıkma ve tek gecelik ilişki yaşama konusunda uzman olduğunu ısrarla vurgulamaktadır. Kadınları baştan çıkarma konusundaki taktiklerini “playbook” adlı bir kitapta toplayıp bu bilgileri aşk ilişkilerinde uygulamaktadır.  Stinson’ın özellikleri sadece bunlarla sınırlı değil. Dizi boyunca ne iş yaptığı, neden sürekli takım elbise giydiği ve şık kravatlar taktığı da Stinson ile ilgili gizemini koruyan konulardır.

Robin Scherbatcky, Stinson’ın yakın arkadaşıdır. Ve yine Stinson aracılığıyla diğer karakterlerle tanışır. Hem gerçek hayatta hem de dizide Kanadalıdır. Dizide tv sunucusudur.  Mosby’inin aşık olduğu ve çocuklarının annesi olan Tracy’ inin ölümünden sonra evleneceği kişidir.

  Marshall Eriksen ve Lily Aldrin, nişanlılar ve daha sonra evlenip bir çocukları olur. Kolej yıllarından beri Mosby ile yakın arkadaşlar.

   Eriksen saf ve duygusal özelliklere sahip bir çevre avukattır. Dizide ara ara ataları olan Vikinglere göndermelerde bulunarak ve oğluna babasının ismini vererek izleyicilere milliyetçi yönünü gösterir.

  Ne istediğini bilen ve özgüvenli karaktere sahip olan Aldrin, okul öncesi öğretmenidir. Kendine has bir espri anlayışı olan Aldrin, aynı zamanda çok iyi bir arkadaştır. Her zaman arkadaşlarının yanında olur ve onlara tavsiyelerde bulunur.

    Diziye konuk oyuncu olarak dahil olan ünlü model Adriana Lima, şarkıcı Jennifer Lopez, efsane dizi “Breaking Bad” de Kimyager Walter White rolünü canlandıran Bryan Cranston, oyuncu Kim Kardashian, Kal Penn, Katy Perry, Britney Spears gibi ünlü isimler rolleriyle diziyi daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirerek seyirciye de unutulmaz anlar yaşattı.

   Ayrıca dizinin seyircilerin hafızasına kazınmasında, karakterlerin kullandığı repliklerin de payı büyüktür. Repliklerden bazıları şunlardır:  “challenge accepted”, “legen-wait for it-dary”,    “ suit up”,”kids”, ” budaam”…    

     Sonuç olarak hepimizin kendimizden bir parça bulduğu “HOW I MET YOUR MOTHER?” dizisi seyircinin gönlünde önemli bir yer edindi. Eleştirmenler tarafından da olumlu eleştiriler alan bu güzel dizi, yeri geldi seyircileri güldürdü, yeri geldi hüzünlendirdi. Çünkü karakterlerin dizide yaşadığı olaylar seyircilerin günlük hayatta yaşadıklarıyla benzer.

  Bu yazımı Lily’ nin Ted’e verdiği bir teselliyle noktalıyorum:

Dürüst ol, Ted! Kaçıyorsun.

Kötü şeylere veda etmiyorsun,

 hep iyi şeylere veda ediyorsun

Kaybolmuş hissettiğin zamanlara,

‘Evet’ yerine ‘hayır’ cevabını aldığın onca zamana,

Bütün yara berelere, gönül yaralarına

Tüm baş ağrılarına, cidden son bir kez yapmak istediklerine  veda et Ted!”

İyi seyirler…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?