ASLAN BURCU PSİKOLOJİK SÜRECİ

16-01-2020

ASLAN BURCU
23 TEMMUZ - 22 AĞUSTOS
Sabit, Ateş, Pozitif

Öncelikle belirtmem gerekir ki sizinle paylaşacağım burçların psikolojik özellikleri güneş burcu dikkate alınarak hazırlanmıştır, elbette önce ki yazılarımda belirttiğim gibi güneş burcundan ibaret değiliz doğduğumuz andaki kozmik enerjiler farklı burçlardaki gezegen yerleşimleri ile doğum haritamızı harmanlanmaktadır, burada bize yaşam enerjisi veren güneşin daha baskın bir rol üstlendiğini belirtmek isterim. Bu başlık çeşitli astroloji kaynaklarından derlemeler yapılarak sizlere sunulacaktır. Keyifli okumalar dilerim.
‘Kendini ifade etmek - Aslan'ın hedefi budur.
İçsel durumunun dışsal sembollerini yaratmak. Sıcak, özgüvenli ve kendini ifade eden bir tarzda dünyaya ait olduğunu hissetmek Aslan'ın konularıdır.
Yaratıcılık, tiyatrosallık, yaşam şevki: sevgi ve beğeni toplayan bir performansın tüm unsurları Aslan'ın kaynaklarını oluşturur. Bütün geleneksel yaratıcılık alanları Aslan'ın içsel dünyasını dışarı çıkarma kanallarıdır. Oyunculuk, dans, hikaye anlatma, övgü alışverişi, hepsi de Aslan'ın patikasında bulunur. Aslan dolaysız bir yaratıcı kulvar seçtiğinde daha iyi parlar. Sahnede olmak, dikkat çekmek için güçlü bir istek söz konusudur. 
Stratejisi içtenlik ve risk alabilmektir. Kendimizi bu stratejilere göre ortaya koyar -ve bunun için alkışlanırsak- kendimizi güvenli, dünyadaki yerimiz konusunda olumlu hissederiz. Hayat bize daha dostça ve zevkli gelir. Bu Aslan'ın gelişimidir.
Aslan'ın gölgesi riski göze alıp kendini ortaya koyduğunda ve alkışlanmadığında ortaya çıkar.
Bu durumda Aslan içine kapanır ve bir daha asla riske girmez. İnsanların onayını alma arzusuyla kendisine ters düşse de "insanları memnun etme" ve gösteri krizine kapılabilir. İçine kapanma, genellikle kibire ve egomaniye yol açar. İkinci durumda ise gösteri hiçbir amaca hizmet etmeyen bir patırtıya dönüşür. Duygusal ilişkilerinde gururu onu basit bir şekilde sevgiyi istemekten alıkoyabilir. Arzuladığı ilgi ve onayı görmezse kalbi kadar gururu da yaralanır.
Öğrenmesi gereken; kendi iç süreçleriyle ilgili somut kanıtları, dürüst, yaratıcı, hesapsız bir şekilde ortaya koymak. Onaylanmaktan bağımsız güven duygusunu geliştirmektir.’ASTROLOJİ DERGİSİ AYSEM AKSOY
ATEŞ : Spiritüel eğilimli - Çabuk uyarılan - Enerjik - Dinamik - Aktif - Yaratıcı - Kendini bilen. Ateş elementi kişiyi yaşamında kendisinden başkasının yönetmesine izin vermemeye yönlendirir. Daha çok kişi kendi kendisinin yöneticisi ve öncüsüdür. Koç Burcunda bu davranış biçimi kişinin kararlılığını, kendisine güvenini, aktif olma yani faal olma dürtüsünü ve riske atılma isteğini yoğunlaştırır. Aslan Burcunda bu davranış biçimi daha çok organizasyon, genel toplumda ortaya çıkma isteği ve olayların içinde gözde kişi olma yönünde ortaya çıkmaktadır. Yay Burcunda ise belirli konularda ki bunlardan bazıları ´din, felsefe, eğitim, hukuk´ gibi dallardır. Bu konularda bilgili ve önder olma isteğini gösterir. Bununla birlikte çevresini genişletmeye yönelik davranışlar gösterir. 
‘ASLAN, tarlalardaki hasadın olgunlaştığı Ağustos ayının çocuğudur. İnsanların, emeklerinin ürettiklerine gururla baktıkları, hayaller kurdukları, kendilerini doygun ve umutlu hissettikleri bir zamanda dünyaya gelmiştir. Bu nedenle, bir ASLAN tıpkı olgun başaklarla dolu bir tarla gibi vaatle doludur ve yaydığı enerji, hayata atılmanın eşiğinde, cazibesinin ve gücünün doruğunda bir genç insanın enerjisidir…
ASLANLAR kaç yaşında olurlarsa olsunlar, hayattan beklentileri azalmaz ve geleceğe dair olumlu duygular beslerler. Bu ruh halini etrafa yansıtan bir ayna gibi davrandıkları için, girdikleri her ortama, yaklaşan bir hasatın heyecan veren rüzgarını getirirler.
Her ASLAN aynaya baktığında, kendisini değerli hissetmesini sağlayacak şeyleri – ün, para, mevki – önemser. Ama bunlar onun için sadece birer araçtır ve kaybedilse de yerine konulabilecek şeylerdir. O en çok hayatta olmaya ve manidar bir hayat sürmeye değer verir. Bu yüzden de her günü dolu dolu yaşamak ve akılda kalan işler yapmak ister.
ASLAN’ın asıl işi hayatta olmak ve elini attığı her şeye can vermektir. Bunu, oyuna katılan bir çocuk keyfiyle yapar ve onun felsefesine göre ”Can bedenden çıkmadıkça, oyundan çıkmak olmaz…”
O son nefesine kadar yaşadığı her güne coşku ve hayatını anlamlı kılmak şevki ile uyanacaktır. Ve bu şevki kaybetmek kadar kendini değersiz hissetmesine neden olabilecek hiçbir şey olamaz.
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRME YOLU
ASLAN burçların ALTIN çocuğudur… Evren onu herkesin sahip olmak istedikleriyle donatmış ve en iyi oyununu çıkartsın diye ortaya salmış gibidir. O her elini attığı işin veliaht prensi, ve girdiği her ortamın doğal hakimidir.
Bir durumun ”hakimi” olmak denilince, akla ilk gelenler; her istediğine sahip olmak ve herkesi kendi arzularına tabi kılmaktır. Bu ”ayrıcalıklı” tabir ettiğimiz insanlara hak görülen bir durumdur ve kişi bu konumu sahip olduğu sıradışı bir yetenek ya da bilgi, başkasında olmayan miktarda para, genetik haklar, eşsiz bir güzellik, karşı konulamayan bir güç gibi özellikleri ile meşru kılmaya çalışır. Yani sahip olduğu bir takım özellikleri, gücünü sınırsızlaştırmak için kullanır.
Oysa gerçek hakimiyet, sahiplikten geçmez… Görev bilinci, hizmet ve aidiyetten geçer. Hüküm ve hak sahibi olan kişi, ancak varlığı herkesi memnun edecek ve bereketi herkes için erişilir kılacak şekilde kullanan, bu amaçla da, kendini ortaya koyan, yani kendini bu işe memur eden kişidir.
ASLAN’ın özünde bu bilgi mevcuttur. Ama bazı ASLAN’lar bu hikayenin, sadece ”herşeyin merkezinde olmak ve herşeyi hak etmek” kısmını hatırlar, hizmet, aidiyet ve görev kısmını unuturlar… Bu ASLAN için aslında varoluş sebebini unutmaktır. Hayat bunu ona acı deneyimlerle hatırlatacaktır…
ASLAN’ın iki zaafı vardır; aşırı gurur ve beğenilme ihtiyacı…
Aşırı gurur ya da kibir ile davranan ASLAN hatalarını kabul etmekten kaçınır. Bu ASLAN için geri dönüşü olmayan yolun başlangıcıdır. Haklı çıkma derdine düştüğü anda kendini kaybeder. Tüm cazibesini ve samimiyetini yitirir.
Herkes tarafından beğenilmeyi ve onay almayı istemek ise ASLAN’ın Aşil topuğudur. Amacını unutup seyirciye oynayan ASLAN, özgün ve doğal olmaktan çıkar. O artık bir KRAL değil, bir taklitçi ve saray soytarısıdır…
Gururu onur anlayışı, beğenilme ihtiyacı ise özsaygı ile yer değiştirmedikçe, ASLAN şımarık bir kedi yavrusundan başka birşey olamayacaktır Ve bu zaaflarını kullanan her insan, bir ASLAN’ı kolayca yönetecektir.
ASLAN Burcu vücutta kalbi temsil eder… Kalp, vicdanın, dürüstlüğün, özverinin ve imanın yuvasıdır. Kalbinin efendisi olmayan gönüllere efendilik edemez!
Kendini her anlamda geliştirmiş ve yüreğinin efendisi olmayı başarmış bir ASLAN, AŞK’ın vücut bulmuş hali gibidir. AŞK’ı hazdan ibaret zannedenler çok yanılır. AŞK’ın her türlüsü – Leyla’dan Mevla’ya – emek, sabır, dirayet ve gönüllü hizmet ister.
ASLAN, ihtiyaç duyduğu dirayet ve sabrı bulmak için, sevilmenin peşinde olmayı bırakıp, SEVGİ’nin gerçek anlamını öğrenmek ve hayata emek vermekten mutluluk duymayı bilmek zorundadır’.JUNO KENDİ HALİNDE BİR YILDIZ GÖZLEMCİSİ

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?