ASTROLOJİ

19-02-2019

Merhaba,

Bugün ki yazımda, kendimden kısaca söz ederek giriş yapmak ve ilerleyen dönemde sizlerle paylaşmak istediğim konulara kısaca değinerek bir tanışma yazısı hazırlamak istedim.

Yüksek öğretimimi, Gıda teknolojileri üzerine aldım. Bununla birlikte; Astrolojiye olan ilgimden dolayı Astrolojinin insanlar üzerindeki etkilerini farklı insanlarla birlikte çalışarak öğrenme fırsatım oldu.

Astrolojinin insanlar üzerindeki etkilerini ve yanlış bilinen bazı bilgileri düzeltmenin, kafalarda oluşan farklı yargıların giderilmesi hakkında, yıllardır yaptığım araştırmalar ve aldığım eğitimler doğrultusunda, deneyimlerimi bu konuya ilgi duyan siz değerli okuyuculara  ulaşarak paylaşmaya çalışacağım.

Bugün Astrolojinin astronomi ile olan bağlantısını anlatmaya çalışacağım.

Astroloji fen bilimleri olan astronomiden faydalanan sosyal bir bilim dalıdır. Bugün Dünya’nın bir çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de tartışmaya açık bir konudur. İnsanlığın yazılı tarihi kadar eski, köklü bir geçmişe sahiptir. Tüm Dünyada Astrolojiye olan ilginin üniversite boyutunda lisans, Lisanüstü eğitimlerinin veriliyor olması Amerika, İngiltere başta olmak üzere, bütün Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde, üniversite eğitimlerinin yanı sıra her yıl düzenlenen Astroloji kongreleri, seminerleri ile Batı dünyası ve Doğu dünyası bilgilerinin kökenleri ile birlikte harmanlanmasıyla insanlığa hizmet etmektedir.

Bu oluşumlar, bu konu ile ilgili tartışmalara verilen en güzel cevaptır. Bu konunun sürekli gündemde kalması ise hiç bir eğitim almamış falcılık, medyumluk yapan kişilerin yasal dayanak olarak Astroloji adını kullanmaları, Astrolojiyi kendi çıkar ve menfaatlerine alet etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Evrenimiz tartışmasız muhteşem bir matematiksel sistem üzerine kurulmuştur. Bütün bilim dalları bu muhteşem sistemin oluşumunu araştırmaktadır. Astronomi bunlardan sadece bir tanesidir.

İnsanoğlu yeryüzünde var olduğu günden beri Ay ve Güneş başta olmak üzere gökyüzünde gerçekleşen olayları merak etmiştir. Eski Çinliler, Babilliler, Mısırlılar ve Mayalar güneşin ve ayın hareketlerinden yararlanarak takvimler geliştirmişlerdir. Güneş sistemimizdeki bütün gezegenler, kendileri için belirlenmiş bir yörüngede hareket halindedirler ve hepsinin kütle çekimser etkileri, yıldızların kendi bünyelerindeki çekirdek tepkimeleri ile uzaya yayılan ışınımlar dünyamızın manyetik alanını etkilediği gibi içinde yaşayanlar olarak bizleri de etkilemektedir.

Astronomi üzerinde yaşadığımız gezegenin var oluş sürecine ışık tutarken aynı zamanda evrenin bütününü anlamamıza da yardımcı olur. Teknolojilerdeki gelişmelere paralel olarak bu alandaki bilimsel çalışmalar her gün yeni bir boyut kazanmaktadır. Bu astronomik göstergelerin dünyamızın güneşin etrafında dönmesi ve eksen eğikliği ile mevsimlerin oluşumu kendi ekseni etrafında dönmesi ile gece gündüz oluşumu ve bunların insan hayatının yaşam alışkanlıklarını etkilemesinin yanında; Güneş sistemimizdeki diğer Gezegensel döngülerin insan yaşantısına ne gibi etkilerinin olabileceğini dilim döndüğünce, araştırmalarım ve yorumlarım ile harmanlayıp siz değerli okuyuculara aktarmaya çalışacağım. Keyifli okumalar ve esenlikler dilerim.

Saadet Demir

demirsaadet34@gmail.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?