BAKANI YETERİNCE DEĞERLENDİREMEDİK

05-04-2015

Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz Cumartesi Buluşmalarımız son hız devam ediyor.

Her hafta farklı konukları sizlerle buluşturmanın keyfini yaşıyoruz. 

Bu hafta konuğumuz AK Parti İl Başkanı Sayın Diyaettin Uçar’dı.

Sayın Uçar ile seçim öncesi değerlendirilmeler yapıldı. Batman’ın sıkıntıları dile getirildi.

En merak edilen konu, yani adaylar soruldu. Espriyle son 3 gün kaldığını, beklememiz gerektiğini söyledi Sayın Uçar. Kafalarda herkesin sıraladığı isimler var tabi. Bakalım sürprizler olacak mı?

Sayın Uçar’ın Batman vatandaşına ve basınına sitemi vardı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeterli değerlendirilmediğini söyledi. Bir şehirden Bakan çıkmasının önemini vurguladı.  “Yol, üniversite, okullar yapıldı. Bunların ön plana çıkarılmadı” diyen Uçar, okulların sayısının eskiye nazaran çok fazla artığını dile getirdi.

Sınıf mevcudunun 64’lerde olduğunu şuan ise 34’lere düştüğünü söyledi. Batman’ın Türkiye ortalamasını yakaladığını söyledi.

Bakan tarafından yerli ya da yabancı işadamlarının Batman’a yatırım yapması için yönlendirildiğini söyledi. Dönem dönem yaşanan kaos ortamından kaynaklı iş adamlarının ürktüğünü dile getirdi.

Batman Havalimanında tadilat nedeniyle 7 ay uçuşun olmaması soruldu.

Tadilatla ilgili uzatılmanın olduğunu, tekrar uçuşların başlayacağını söyledi.  Havalimanının neredeyse kökten sökülerek yeniden yapılacağını söyleyen Uçar, büyük kazalara sebep olmamak adına bu tadilatın gerekli olduğunu dile getirdi.

Petrol şehri olarak bilinen Batman’da TPİC’in kapatılması hakkında düşüncesi alındı.

Tesislerin, yatırımın, personelin Adıyaman’a taşındığı, yönetimin oradan kontrol edildiği söylendi.

Adıyamanlı firmalara pozitif ayrımcılığın uygulandığı belirtildi.

Petrolün faydasından Batmanlıların değil de Adıyamanlıların yararlanılacağı dile getirildi.

TPOC’un merkezinin Ankara olarak bildiğini dile getiren Uçar, şirketin petrol aramaları yapmak üzere Erbil menşeli kurulduğunu söyledi.

Petrol kaynağının Batman olduğunu, merkezin ise Ankara’da bulunduğunu söyledi.

Böyle bir sorun dile getirildiği takdirde onun üzerinde durulacağı ve gereği yapılacağını açıkladı. 

Yüzümüze kara bir leke olarak sürülmemesi adına petrol şehri olan Batman’a bu haksızlığın yapılmamasını istiyoruz. İşsiz kalan işçilere en kısa zamanda çözüm bulunmasını ümit ediyoruz.

Yaklaşan seçim ile ilgili fikri alındı. Olası bir gerginlik durumunda hazırlıklarının ne olduğu soruldu.

Seçimlerin hoşgörü ortamında geçmesini istediklerini dile getirdi. AK Parti’nin her zaman seçim olacakmış gibi hazırlandığını söyleyen Uçar, her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Bu durumun, Genel Merkezin ciddi manada çalışmasından kaynaklandığını söyleyen Uçar, bütün taşra teşkilatlarının aktif bir şekilde mahallelerde ve sokaklarda çalıştığını vurguladı.

“Gerginlik ne yazık ki her seçim döneminde olmuştur. Huzurlu geçen seçim dönemleri pek olmamıştır” diyen Uçar, daha önce emniyet mensuplarının sandık bölgelerine 50 metre mesafede dururken yeni seçim kanunuyla olası bir durumda sandık başına gidebileceklerini söyledi.

Her zaman sivilleşme adına daha fazla adım atılması gerektiğini savunan biriyim.

Bu tür yetkilerin artırılması ne kadar gerekli benim adıma tartışılabilecek bir konu.

Son olarak eğlenceli geçen 40 soru 41 cevap bölümümüzle bitirdiğimiz Sayın Uçar’la sohbetimizden bazı kesimler aktardım. Kendisine sohbetimize katıldığı için teşekkür ederiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?