BALIK BURCU PSİKOLOJİK SÜRECİ

01-07-2020

Öncelikle belirtmem gerekir ki sizinle paylaşacağım burçların psikolojik özellikleri güneş burcu dikkate alınarak hazırlanmıştır, elbette önce ki yazılarımda belirttiğim gibi güneş burcundan ibaret değiliz doğduğumuz andaki kozmik enerjiler farklı burçlardaki gezegen yerleşimleri ile doğum haritamızı harmanlanmaktadır, burada bize yaşam enerjisi veren güneşin daha baskın bir rol üstlendiğini belirtmek isterim.Bu başlık çeşitli astroloji kaynaklarından derlemeler yapılarak sizlere sunulacaktır. 
Keyifli okumalar dilerim. 
BALIK BURCU
19 ŞUBAT - 20 MART

Değişken, Su
‘Kendini aşmak, farkındalık - Balık'ın hedefi budur.
Balık yaşamın dramaları karşısında kendini aşma, esinlenme ve sükunet deneyimleme yönümüzü temsil eder. Balık burcu ruhsal deneyimler yaşamak, fizikötesi dünyalara ulaşmak veya bir hapishane gibi gördüğü bedeninin sınırlarından kurtulmak için büyük istek duyar.
Empati, duygudaşlık ve şefkat Balık'ın kaynaklarıdır. Balık'ta kişilik esnektir. Değişken koşullara göre eğilir, bükülür ve akar. Başka insanları anlamak, onlara şefkat duymak ona doğal gelir. Bu dünyanın değerlerine önem vermez. Balık, dinleyen ve yargılamadan düşünen büyük spiritüel danışmanların burcudur. Balık'ın amacına erişmek için yaşamımızın adımız, rütbemiz ve seri numaralarımızdan fazlasını içermesi gerekir. Balık üstün anlamda dünyayı gözlemlemek yerine, dünyayı gözlemleyen aklı gözlemler. 
Balık'ın stratejisi dünyayı bırakmaktır. Yöntemi, objektif evrene inancı yıkmak üzerinde yoğunlaşmıştır. Balık, yaratmak için bu kesinlikten kurtulmalıdır. Balık "büyük kaçışın" burcudur. Dünyadan kaçışın değil, daha ziyade güçlendirdiğimiz egolarımızın zulmünden kaçışın. Rekabetten uzak durmak, yardıma hazır olmak, şefkat, merhamet - eğer Balık bu davranışları geliştirebilirse, dünyasal varlıklarının iniş çıkışlarını, kaygılarını olgunlukla, ağırbaşlılıkla izleyebilirse çok canlı ve uyarıcı bir hayat onun gelişimsel hedefini destekler. Sadece olayların ve nesnelerin zihinden bağımsız olduğu düşüncesinden kaçınması gerekir. 
Balık objektif dünyadan subjektif dünyaya kaçtığında gölgesiyle karşılaşır. Zihni hayaller, etkilenmeler seliyle ve ürkütücü duygu dalgalarıyla dolar. Kendini aşma dürtüsünü ve bunu nasıl yapacağını şaşırır. Benliğinin derinliğinden gelen bu patlamalar yaratıcılığa yönlendirilmezse gücünü tüketir. Gerçeklerden kaçar. Bu kaçış bir ilham içermez. Sadece uyuşma ve hissizleşme içerir. Her zorlukta geri döner. Zevklerinin içinde kendini kaybeder. Ve kötü kaderinin kurbanı olduğu duygusu ile kendi zamanının geleceği günü bekler.
Öğrenmesi gereken; net bir kimlik duygusu geliştirmek, hayal dünyasında kaybolmadan, esinlerini objektif dünyada evrensel yaratıcılığa dönüştürmektir’. Aysem Aksoy Astroloji Dergisi
‘‘Onların kapasiteleri çok yönlü, düşünce sistemleri karmaşık ve kendilerine özgü, tutumları ‘’kendileri farklı bir moda girmedikçe’’ durağan hatta saplantılı, ama son anda yapacakları hareket daima şaşırtıcıdır. Koyduğunuz yerde bulsanız da, bıraktığınız halde kalacaklarından emin olamazsınız.
Yaşadıkları ortamlara ya derinden nüfuz eder ve içinde kendilerini kaybederler. Ya da hiiiç bir şekilde ait hissedemez ve tamamen kopuk dururlar.
Ben ve diğerleri arasındaki çizgiyi çekmekte biraz zorlanırlar. Etraflarındaki insanların hissetiklerini algılamak konusunda rahatsız edici sayılabilecek bir yetenekleri olabilir. Hatta bazen başkalarının duygu ve halleri ile fazlaca bütünleşip, abartılı özdeşlikler kurabilirler.
Canları isterse kahramanın, istemezse de anti-kahramanın ta dibi olurlar. Hiçbir şeyi bilmeye ihtiyaçları yokmuş, sadece hayal etmeleri ve kendilerini öyle olduklarına inandırmaları, istedikleri role bürünmeye yetermiş gibidir…
BALIK değer verdiği şeyleri büyük bir tutkuyla ister. Elde etmek konusunda sınır tanımaz. Ama elde tutmak konusunda sorumluluk sahibi ya da tutarlı olmayabilir.
Güven duymakta da vermekte de zorlanır. Sonuçlara değil olasılıklara ve dönüşüme odaklıdır. Olayları bir noktaya getirmekle değil, akışı iyi değerlendirmekle ilgili oldukları için, karar vermek ve uygulamak yerine çözümlemek ve vizyon sunmak konusunda iyidirler. Bu özelliklerini bilinçli olarak kullandıklarında çok iyi bir stratejisyen olabilirler!
BALIK kişisi dağılmaya müsaittir. Kendine ve hayatına sınır çekmeyi pek bilmez :).
Sorumluluk almaktan kaçmaz ama çok geniş kapsamlı bir sistem kurmaya kalktığı ve zaman yönetimiyle ilgili sorunlar yaşadığı için süreç yönetiminde zorlanabilOlmadık bir yere takılı kalmak, ya da açıklayamadığı nedenlerle vaz geçmek gibi eğilimler gösterebilirEllerinin altındaki fırsatları iyi kullanır, CANLARI İSTİYORSA her duruma bir süreliğine adapte olabilirler. Ama uzun aidiyetler hissetmekte zorluk çekerler ve ne vakit gelip ne vakit gidecekleri belli olmaz.
Konfor alanlarına düşkün insanlardır. Tercihlerinin bir başkası tarafından belirlenmesine katlanamazlar. Mutlu olmadıkları, kendilerini ait hissetmedikleri ortamlarda bulunmak onlar için işkenceye dönüşebilir. Kafalarına göre davranmayı arzu eder ve yapacakları şeyler için hesap vermekten kaçabilirler.
Bu nedenle de, onu çok iyi anlayan, taleplerine ve mod değişikliklerine duyarlı olmaktan sıkılmayan ve uğraşmak istemediği eksiklerini kapatabilen insanlar tarafından desteklenmesi gerekir :)))
Başka bir deyişle; BALIK yumuşak mumuşak görünüp, etrafında gönüllü kölelerden oluşmuş bir imparatorluk kurabilecek biridir!’
Neptünleri olumsuz etkiler almışsa, madde bağımlılıklarına yatkın olabilirler.
Eğer Uranüsleri, Plutoları veya duruma göre Satürnleri zor açılar aldıysa vehim vesvese kapasiteleri de hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını aratmaz! Bu özelliklerini mutlaka kontrol altına almaları gerekir. Zira olumsuz uç noktalara gitme eğilimlerini, yaşam biçimi haline dönüştürürlerse, melankoliden şizofreniye kadar uzanan geniş bir yelpazede değerli zihinsel enerjilerini tüketebilirler.
Bazen de epifiz bezi ya da metabolizma dengesizlikleri yaşayabilirler.
Kendini gerçekleştirme yolu;
Toplanmak için iyiiice bi dağılması gereken insanlardır :)))
İnandıkları şeyler içinde yitip giderler. İç dünyaları çok zengin ve sıradışıdır! Görünmeyene iman etme kapasiteleri çok geniştir. Suya da Ay’a da bayılırlar…
İyimserliğin de karamsarlığın da dibini bulabilir ve bütün derinlerden sağlam çıkabilirler. Tabii onların ”sağlam” halleri, başkalarının sağlamlık normlarına ne kadar yakındır, orası hiç belli diil :)))
İçsel arayışlarını tutarlı bir rotaya oturtmuş ve kendine dünyanın akışına hizmet eden bir amaç bulmuş bir BALIK için imkansız diye bir şey yoktur. Zira onlar imkansızlığı yaşamaktan başka insanlar kadar korkmazlar. Bu nedenle de kimsenin varamadığı sonuçlara ulaşabilirler.
Çirkinleşebildiği zaman da yine sınır adabını kaybettiği için o hale gelir!
En iyi BALIK gönlünü sınırsız, ama tavrını adaplı tutabilmeyi öğrenmiş ve dünyada cenneti yaşamanın anlamını maddi değil manevi manada keşfetmiş BALIKtır. Bunu da arif olan BALIKLAR gayet iyi bilir!’
Balığın güzelliği sınırsızlığındadır… ‘ Juno Kendi Halinde bir yıldız gözlemcisi 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?