BATMAN’DAN GÜZEL HABERLER

20-01-2016

Bu aralar yazı yazmaktan uzaklaşmıştım. İnsanın yazıp çizmek istemediği zamanlar olur arada kendini nadasa çeker.

Ben de o moda bürünmüş durumdayım. Zaten yazılacak değerlendirilecek öyle güzel şeyler pek olmayınca bugünde kalsın diyerek geçiştirebiliyorsunuz.

Görsel ya da yazılı medyadan gündemi takip etiğimizde öyle yüzleri güldürecek pek haberle karşılaşmıyorsunuz. Her gün bundan daha kötü ne olabilir diyoruz. Oysa her gün birbirinden çok daha kötü vakaları izliyoruz. Ve artık daha az şaşırıyoruz.

Hele öyle bir zamandayız ki yapılması gerekenler yapılınca iyilik olmuş oluyor. İnsanlar dürüst diye alkışlanır olmuş. Eskiden ağızdan çıkan söz senetken şimdi noterden alınan belgeye bile güvenmez olduk. 

Yani durumu özetlersek teknolojide ne kadar ileri gidilmiş ise insanlıkta da bir o kadar geriye gidilmiş. Kısacası insanlıkta ilerlemiyoruz.

Kapımızın önünde kıyamet kopsa hani acaba bana zarar gelir mi deyip müdahale bile edemez olmuşuz.

Herkes kendi içinde hayatı yaşar olmuş. Yani başımızdakiler aç mı açıkta mı umurumuzda bile değil.

Aslında her şeyin farkındayız ama görmemezlikten gelmek bizi daha çok rahatlatıyor.

Bunları görmeyince hiçbir şey yapmak zorunda olmuyoruz. Çok şey yapabilecek gücümüz varken hiçbir şey yapmıyor olmamız hayattaki fırsatları kaçırmak gibi bir şey sanırım. 

Yapılan şeyin sadece insanın kendine faydası olması yetmiyor eğer birilerine de dokunuyorsa işte o zaman siz bir kazanç içindesiniz.

Yolda yürüdüğümüzde çöp karıştıranları ne çok görürüz. Ekmek paralarını çöpten kazanırlar El açan dilencilerle, çalışan çocuklarla da çok sık karşılaşırız.

Dilencilere ve özelikle çalıştırılan çocuklara para verilmemesi konusunda uzmanlardan birçok şey duymuşuzdur. Bizler ise o anki ruh halimize göre ya bir kaç kuruş verir vicdanımızı rahatlatırız. Ya da hiç vermeden görmezden gelip geçeriz. İyiliği de canımız isterse yaparız.

İşte böyle yaşayıp gidiyoruz. Yine de güzel şeyler olmuyor demek çokta doğru olmayacaktır. Arada güzel şeylerde oluyor. 

 Gazetemizi takip ediyorsanız “İhtiyacın varsa al, İhtiyacın yoksa as” kampanyasını görmüşsünüzdür. Gazetemiz ve Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Batman İl Başkanlığının beraber başlattığı bu kampanyadan haberdarsınızdır. 

Elinizdeki giymediğiniz ama giyilebilecek eşyaları askıya asıyorsunuz. İhtiyacı olan kişiler gidip seçiyorlar kendilerine uygun olanı alıyorlar.

 Bu proje çok iyi niyetli başlandı ve bu projenin devam edebilmesi için giysi sirkülasyonun devam etmesi gerekir. 

Belki de bu kampanyayı daha da büyüterek askıda kıyafet kampanyası genişletile bilinir.

Askıda kıyafet kampanyası Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Otel İzgi Turhan’ın otoparkında devam etmekte.  Oraya giderek evinizdeki giyilebilecek kıyafetlerinizi bırakabilirsiniz. Ve ihtiyaç sahipleri bu kıyafetler arasında kendine uygun olanı seçerek alıp götüreceklerdir.

Unutmayın ki bu kampanyanın devam edebilmesi için sizlere ihtiyaç var. Bu kampanya sizin kampanyanız.

***

Türkiye’de eğitim sisteminden en çok eğitimciler şikâyetçidir. Yapboz tahtasına dönen eğitim sistemi öğrenciler içinde bir kâbusa dönüşmüş durumda.

Her konuda deneme yanılma yöntemiyle uygulanmaya çalışılması, yeni müfredata alışılmadan bir başkasına geçilmesi eğitim sistemindeki sıkıntıların başında gelmekte.

Çocukların ilkokuldan itibaren sınav maratonuna girmeleri ezberci sistemin kurbanı olmaları çocukların tüm geleceklerini etkilemektedir.

Eğitim sistemini eleştiriye kalkarsak uzun uzadıya yazabiliriz. Bunun için eğitimcisinden velisinden öğrencisinden herkesin söyleyeceği çok şey vardır.

Geçenlerden yine gazetemizde yer alan Batman’da TEOG sınavında 120 sorudan 120 sini yapan Türkiye 1. si olan Şevvalin haberini okumuşsunuzdur.

Bu öğrencilerin başarılarını taçlandırmak gerekir. Öğretmenleri Mustafa Erin, Mevlana Dal, Mehdi Koncuk, Aylin Alptekin ve diğer öğretmenleriyle konuştuğumda Şevval’den de diğer emek verdikleri öğrencilerden yüksek başarı beklediklerini söylemişlerdi.

Bunların karşılığını almak öğretmenleri için sanırım her şeye bedeldir. Bu başarı öncelikle öğrencinin daha sonra ailesi ve öğretmenlerinin başarısıdır.

Batman’dan genelde olumsuz haberler medyaya yansıyor. Bizlerde böyle güzel haberleri duyunca daha çok görünmesini istiyoruz. Batmandan çıkacak yeni Türkiye 1. leri haberinin  olması umuduyla hoşça kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?