BAYRAM GELDİ GEÇTİ

20-07-2015

Ramazan’da havanın sıcak, insanların da oruçlu olmasından kaynaklı sakin geçen gündüzler, Ramazan’ın bitmesiyle yerini kalabalık sokaklara bıraktı.

Dört günlük tatilin tadını bir yere gidemeyen Batmanlılar, tek alternatifleri olan Batman’da geçirdi.

 Batman’da gençlerin ailelerin hep beraber gidebileceği eğlenebileceği yerler, mekânlar çok fazla yok.  Bu yüzden elbette ki alanlar yeterli değil. Alan kısıtlı, tatilin tadını çıkarmak isteyen çocuklar aileler fazla olunca belki de bu ihtiyaçlar daha fazla fark ediliyor.

 Parklar, alanlar kısıtlı yeşilliğimiz yeterince yok ama bizler de zaten ne yeşili kullanmayı biliyoruz ne de parklarda oturmayı biliyoruz.

Bayramda parkların sokakların çöplüğe döndüğü manzaralarla karşılaştık. İnsanlar, aileleriyle arkadaşlarıyla oturdukları yerleri bir enkaz alanına çevirip evlerine döndü.

Sokaklara çıktığımızda çok yabancı olmadığımız bu kirli görüntüler, bayram tatilini değerlendirmek isteyen insanların sorumsuz davranışlarıyla iyice artı.

Hep eleştiririz, sorunlarımız vardır. Her zaman yetkililer vardır biz vatandaşlar mağduruz.

Bu yüzden onlar, yapmalı biz kullanmalıyız.   Şöyle olması gerekiyor, şuna ihtiyacımız var, neden yapılmıyor diye şikâyetlerde bulunuruz.

Genetiğimizde hep isteme var sanırım kodlanmışız. Birileri bizler için yapmalı.

Sokaklara çöp atılabilir. Çünkü arkadan zaten görevliler temizleyecektir. Ya da  çöpün yere atılması  normaldir .Çünkü orası sokaktır!!

Halen toplu yaşama kurallarını öğrenememiş insanlar olarak ne hizmeti hak ediyoruz ne de yapılmayan hizmete bir şey söyleme hakkımız doğuyor.

******

Her yıl bayramlarda bakkallar ısrarla satılan maytaplarda ayrı bir sıkıntı. Maytapların ne bir eğlence kaynağı ne de çocuklar için uygun bir oyun olmadığını bizler de biliyoruz.

Ama rutinleşen bayram maytap eğlencesi  (!) her yıl devam etmekte. Her bayram insanları rahatsız eden sesin yanı sıra çok daha önemli olan yaralanma hata sonu ölüm olabilecek tehlikeleri var.

Her bayram maytap eğlencesinin (!) ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu bayramda 15 çocuk yaralandı,  bir çocuğun iki parmağı koptu.

Bu konuda aileler çok dikkatli olmak zorunda. Çocuklarını bu eğlence sandıkları şeylerden uzak tutmalılar.

Bakkallar ise ısrarla üç kuruş fazla kazanacağız diye bu patlayıcı maddeleri satmaktan vazgeçmeliler.

Bu oyun niyetine satılan patlayıcılar neden kontrol edilmiyor?

 Hiçbir kontrolün olmadığı çocukların çok rahat ulaşabileceği pahalı olmayan bu tehlikeli patlayıcılara çözüm bulunması gerekiyor.

Evet, bayram geldi geçti. Bizde biraz hasarlı geçti sanırım.

Ülkenin de ne bayram kutlayacak hali var ne de doğanın ama yine de bayram geldi.

Bizlerin de daha bilinçli olduğu güzel bayramlara diyelim…

Hoşçakalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?