BELEDİYEYİ TAKDİR EDİYORUM

30-11-2020

Belediyenin itfaiye erleri göreve başlıyor
Geçen hafta Batman Belediyesi, itfaiye ve yangın hizmetleri ihtiyacını karşılamak üzere istihdam edeceği 25 personelin sınavını tamamladı. 
Bir süreç içerisinde örnek teşkil edecek sınavı yapan komisyonu kutlamak istiyorum. 
Önce şartlara uygun adayları belirlediler.
İstenen kriterlere uygun yangın ve itfaiye bölümü ön lisans mezunu 135 kişi sınava katılmak için başvurdu. 
Başvuran adaylar arasında titizlikle boy, kilo, fizik durumları dikkate alınarak eleme yapıldı. Kalan 53 kişi arasında kura çekimi safhasına getirildi. 
Bu çalışmalar yapılırken kulağa hoş gelmeyen dedikodular duyulunca, kura sonucuyla belirlenecek bir sınavın yapılacağı, kimsenin hakkı yenilmeyeceği adil ve dürüst bir sınavın yapılacağı ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı.
Başvuran adaylar rahat bir nefes alarak kura gününü endişesiz bir şekilde beklemeye başladı.
11.11.2020 tarihinde adayların hazır bulunduğu belediyenin salonunda sınav komisyonu ve 3. Noterin huzurunda 25 adayı belirlemek üzere kura çekimi yapıldı.
İlk kurayı noter çekti kurası çıkan kişi başka bir adayı belirlemek üzere kura çekimine çağrıldı. 25 kişi böyle bir kural doğrultusunda seçildi. 
Ve böylece sınav sonuçlandı.
Kurada seçilen ve seçilmeyen mutluydu. 
Adalet kılıçtan daha keskindir diye bir söz vardır.  
Çünkü kimse mağdur edilmemiş kimsenin hakkı yenilmemiş, herhangi birinden şikâyet duyulmamış adil bir sınavın yapıldığına herkes şahit olmuştu.
Sınavı kazananların güvenlik soruşturmaları tamamlanan adayların bugün göreve başlatılacaklarını öğrendim. 
Sayın vali beyin Mahalle programları buluşmasında bu sınav modeli ile Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 25’e yakın ağır vasıta sürücüsü istihdam edileceğini duydum.
Bu sınav modelini neden kaleme aldığımı sorarsanız kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan istihdamlarda mutlaka şaibelerin döndüğü dedikoduları yayılıyor. 
Şaibeye yer vermemek amacıyla, belediyenin uyguladığı bu modeli, her kurumun benimsenmesi ve uygulaması gerektiğini düşünüyorum. 
Çünkü herkes, hak ettiğini almıştır.
Sınav sürecini Vali Hulusi Şahin’in talimatları ile başarılı bir şekilde yöneten Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yürük ve Komisyon Üyelerini tebrik ediyorum. 
Bu sınav modelinin diğer kurumlarında uygulamasını diliyorum. Hoşçakalın

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?