BİR CUMARTESİ SOHBETİ

25-05-2015

Bu haftaki Cumartesi Buluşmamızı AK Parti Batman Milletvekili Adayları ile gerçekleştirdik.

3 saate yakın bir zaman dilimini bize ayırarak misafirimiz olan Milletvekilimiz Ziver Özdemir ve adaylar Murat Güneştekin ile Adile Gürbüz önemli açıklamalarda bulundular.

Ak Parti’nin iktidara geldikten sonraki süreçte Türkiye’nin kısa bir zaman dilimi içinde büyük bir evrime tabi tutulduğunu anlatan konuklarımız, söylemlerini örneklerle güçlendirdiler.

Batman’da AK Parti’den yapılan istifaları değerlendiren milletvekili Özdemir “varlıklı günde olup yoklukta olmamak riyakârlıktır” şeklinde bir eleştiride bulundu.

İstifaların oylara olumsuz bir yansıması olmayacağını da söyleyen Özdemir, içinden gelinen siyasi hareketin dinamiklerine sadık kalınarak bir siyasi duruş sergilemenin doğru olacağını ifade ediyor.

Batman Havalimanı’nın tadilata alınmasıyla ilgili de soruları cevaplandıran Ziver Özdemir, konuyla yakından ilgilendiğini hemen hissettiriyor.

Tadilatın daha makul bir sürede tamamlanması için yapılan girişimleri, tadilatın gerekçelerini ve zorunluluğunu açıklıyor.

Pistte meydana gelen zemin hasarından kaynaklı risk faktörünün olduğunu belirten milletvekili Özdemir, küçük ihmallerin büyük olumsuzluklara kapı aralayabileceğini ifade ediyor ve küçük bir ihtimalin dahi göz ardı edilemeyeceğini vurguluyor.

Seçim döneminde yaşanan olumsuzluklara da değinen Özdemir, daha fazla efor sarf ederek yaşanan gecikmeleri telafi etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Murat Güneştekin, yeni anayasa için AK Parti’nin tekrar seçilmesi gerektiğine vurgu yapıyor ve yatırımlar hakkında bilgiler sunuyor bize.

Adile Gürbüz ise hukukçu kimliğiyle önceki dönemleri ve bugünü kıyaslıyor, AK Parti’nin gerçekleştirdiği dönüşümü açıklıyor. Özgürlükler konusunda ise en çarpıcı cümle Ziver Özdemir’den geliyor “AK Parti’yle özgürlük denen şeyin farkına vardık”

Gazetemizde sohbetin ayrıntıları yer aldı. Önemli birkaç noktayı burada tekrar yazdım.

Ancak sohbetin geneline bakıldığında başta Ziver Bey olmak üzere diğer adaylarımızın da Batman problemleriyle yakından ilgilendiğini ve konular hakkında teferruatlı bir bilgi ve birikime sahip olduklarını görmüş olduk.

Özellikle Ziver Özdemir’in sorulan tüm soruları detaylı bir şekilde cevaplandırması, soruların cevaplarını somut gerekçelerle vermesi belki de Batman adına bizi sevindirdi.

Hemşerilerinin, seçmenlerinin, Batmanlıların taleplerini bilen ve bölge siyasetini de iyi okuyan bir vekil bulduk karşımızda. Seçimden sonra bunun olumlu yansımalarını da göreceğimizi düşünüyorum.

Çözüm sürecine de değinildi. Seçimlerden sonra bölgede tatsız olayların yaşanmayacağını ifadeden adaylar, bunun için bir neden olmadığını ve herkesin demokrasi kuralları içinde hareket etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Halk adına soran, halkın isteklerini ve özlemlerini dillendiren basınla siyasetçilerimizin bir araya gelmesi gerçekten önemli bir şeydir. Bunun bir gelenek olması gerekir.

Halk vekillerinin neler yaptığını görmeli ve vekiller de aldıkları vazifeyi ifa ettiklerini halka basın yoluyla açıklayabilmelidir. 

Vekillerimizle AK Parti öncesi Türkiye’nin içinden geçtiği anafora bir daha şahitlik ederken Ak Parti ile gerçekleşen modernizasyonu da yeniden fark ettik.

Batman içinse vekil adaylarımız önümüzdeki dönem adına bize umut aşıladılar.

Bekleyip göreceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?