Gündem Petrolspor

Gündem Petrolspor
28-06-2022

Öyle mazisi başarılarla dolu,

Şehrin markası,

Batmanlı gençlerin tutkusu deyip, kafa yormak istemiyorum.

Geçtiğimiz sezon şampiyon olan ve tüm Batmanlıları mutlu eden Petrolspor’u herkes gibi bizde alkışladık, emeği geçenleri tebrik ettik.

Herkes mutlu olurken, ne hikmet ise bende tedirginlik başladı.

Kendi kendime ‘yahu şampiyon olmuş daha ne düşünüyorsun’ diye hayıflandığım günler oldu.

Endişelenmemde haklı olduğum son günlerde yaşanan gelişmelerle haklılığım ortaya çıktı.

***

Şimdi dillimin döndüğünce ve edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım.

Yazdıklarımda bir yanlışlık var ise muhatapları cevap haklarını kullanabilir.

Ben hissi davranmadan sadece Petrolspor’un nasıl başarılı olacağın ve bu kenti nasıl temsil edeceğini düşünerek kimseyi suçlamadan kimsenin ekmeğine yağ sürmeden gelişmeleri aktaracağız;

Efendim, dedim ya şampiyon olduktan sonra ilk toplantı eski valimiz Hulusi Şahin başkanlığında valilikte bir toplantı yapıldı.

Bende bu toplantıda hazır bulundum.

Konuşmaları ve aktarılanları dinledikçe endişem daha da arttı.

Çünkü kimse aklıselim şekilde ortaya bir proje koymuyor ve gelecek için kalıcı bir çözüm üretmiyordu.

Toplantı sonrası bu endişeleri vali Hulusi Şahin de hissetmiş ki, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’i telefonla arayıp, Kulübün TPAO bünyesine geçmesi için ön görüşmelerde bulundu.

Sayın Genel Müdürün Batman’a olan ilgisini bilmeyen yok. Sayın Genel Müdürün Batman’a sevgisini bilmeyen yok. Bu yüzden olacak ki, Sayın Genel müdür olumsuz bir şey demeden ‘olabilir’ sinyalini verdi.

***

Vali Hulusi Şahin’in tayinini çıkması ile Petrolspor sayfası yeniden açıldı.

Yeni valimiz Ekrem Canalp, ilk basın toplantısında kendisinin futbol bilgisinin ‘Metin Ali Feyyaz golll’ demesi ile futbola ilgisinin olmadığını anladık.

Ama sayın Vali Ekrem Canalp, üzerine düşeni yapıp, Hulusi Şahin’in valinin devamı olarak kendisinde TPAO genel Müdürü sayın Melik Han Bilgin’i arayıp, kulübün devrin konusunda görüşmelerde bulundu.

Hatta daha aşama kaydedip, resmi bir yazı yazıp, Kulübün TPAO bünyesine alınmasını istedi.

Bu isteğe Genel Müdür olumlu cevap verince ortalık karışmaya başladı.

Kurumsal bir firma olan TPAO devir konusunu yine kurumsal düşünüp, kimseyi kırmadan kulüpte ne var ne yok bilmek istedi.

****

Buraya kadar her şey normal gözükürken, bir hafta öncesine gelecek olursak, sayın milletvekili ve Ak Parti heyeti Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığını ve TPAO Genel müdürünü ziyaret etti. Sayın milletvekili ve Ak Partililer, istek ve talep ve şikayetlerini ettikten sonra Petrolspor için sponsorluk istediler.

Sonsöz gazetesi olarak bu haberi ilk biz verdik. Ve Ziver Özdemir’in Bakan ve Genel müdüre üç alternatifli istekte bulunduğunu girişimlerde bulunduğunu yazdık.

Bu haber Batman’da heyecan yarattı ve soysal medyada tek bir olumsuz bir tepki gelmedi.

Bizler bu işin bitiğini ve kulübün geleceği garanti altına alındığını düşünürken, sonradan yaşanan gelişmeler bizi hayal kırıklığına uğrattı.

***

Sonraki gelişmeleri herkes gibi bizde sosyal medyadan takip etmeye başladık.

Ortalıkta öyle bilgi kirliği vardı ki, kime inanıp, kimin doğru söylediğini bir türlü çıkaramadık.

Sayın Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, kulübün devri konusunda açık kapı bırakırken, kulübü TPAO’ya devir edelim, ama sevk ve idare bende olsun dediği dedikoduları ortalıkta dolaştı. TPAO ise çok uğraşmamıza rağmen hiçbir açıklama yapmadı. Çünkü kurumsal bir yapıya sahip olan kurumda tek açıklama yapacak kişinin Genel müdür olduğunu söylediler. Hatta özel yorum dahi istedik, vermediler.

Şimdi burada kimseyi kırmadan aklıselim insan olanlar iyi bir düşünsün, parayı kurum verecek, sevk ve idareyi başkası yönetecek.

Bu arada şirketin yüzde yüzlük hissesi sayın Akbaş’ta olmasına rağmen, sözlü olarak Bayram Demirhan ve Yalçın Güneştekin’in de hisselerinin olduğunu biliyorduk.

Kendilerini arayıp, bu konudaki görüşlerini istediğimizde, “Bizim hiçbir talebimiz yok. Keşke TPAO’ya devir edilse bizde bu sorumluluktan kurtulsak’ diyorlardı. İki hissedarın tek sitemleri kimsenin kendilerini muhattan almaları yönünde idi.

Akla çok şey geliyor, ama yinede bunları buradan yazıp, mide bulandırmak istemiyorum.

***

Sözün özü; kulübün TPAO’ya devri başka bir bahara kaldı.

Kişisel kaprisler yüzünden Batman’ın ve kulübün kaderiyle oynanıyor.

Buna itirazı olan varsa gelsin yüz yüze bu konuyu tartışalım.

Yine son söz olarak bu kulüp Batmanlılarındır ve bu kulübün hisseleri Batman valiliğine aittir.

Çünkü eski başkan Ekrem Konaç ve ortakları (Yurttaş kardeşler hariç) hiçbir karşılık almadan bu kulübü alacak – verecekleri ile valiliğe devir etti. Valilikte yedi emin olarak il genel meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş’a verdi.

Sayın valimiz Ekrem Canalp’ın bu konuda son sözü söylemesini ve kanayan yaraya neşter vurmasını istiyor ve bekliyoruz.

***

Dip not olarak, sakın ama sakın bu kulübü bahis borsa firmalarına reklam karşılığı vermeyin, alınacak paranın vebali günahı sizin boynunuzda olacak.

Yinede Petrolspor’un başarısı için biz Sonsöz gazetesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız ve yapacağız.

Bizim önceliğimiz Batman’dır ve Petrolspor’dur.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?