GÜZEL GELİŞMELERİ DE YAZMAK LAZIM

29-12-2015

Hafta sonları farklı konukları almaya devam ediyoruz. Aldığımız konukların alanlarına yönelik sorular yöneltiyoruz.

Sizlerden de hafta sonu programlarımızla ilgili olumlu yorumlar alıyoruz. Beğeniyle takip etiğinizi biliyoruz. Bu yüzünden bu programlarımızı gerçekten önemsiyoruz.

Konuklarımızın bilgilerini önceden sizlere iletiyoruz. Sizlerin de bize yönelttiği soruları vaktimiz oldukça, elimizden geldiğince konuklarımıza yöneltmeye çalışıyoruz.

Fikirlerinizi, sorularınızı, merak etiklerinizi, hatta önerilerinizi bile konuklarımıza yöneltiyoruz.

Hafta sonu programımızı önemsememizin sebeplerinden biri de belki de ulaşamayacağınız ama rahatsız olduğunuz konuları bizim aracımızla yöneltebilme olanağı sağlıyor olmamız.

O konuda yetkili kişiler sorunlara karşı yeni çözüm yolları arayıp çözüm alternatiflerini artırmaya çalışıyorlar. Ya da önerilen fikirleri değerlendirip bu konuda çalıştıkları alanda daha güzel işlere imza atmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Bizler de aynı zamanda aldığımız konuklarımızın yaptığı işleri sizlere duyurmaya çalışıyoruz. Bir şekilde siz okuyucularımızla konuklarımızı buluşturma çabası içerisinde keyifle işimizi yapmaya çalışıyoruz.

Bu sohbetlerde hem konukların sesini size duyurma hem sizin sesinizi konuklara duyurma çabamız olumlu sonuçlanınca bizler için ayrı bir keyif olmuş oluyor.

Hatırlayacağınız üzere geçen hafta sonu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri konuğumuzdu. Bizler için keyifli geçen sohbeti,  Batman’da sağlık alanındaki hizmetleri, eksikleri, neler yapılabileceğini konuşmuş, bunun gibi birçok konuya değinmiştik.

Sayın Hakan Pamukçu’nun güzel şeylere imza atma çabasında olduğunu biliyoruz. 

İnsanın yaptıkları da yapacaklarının teminatıdır” diye bir söz vardır.

Hakan Bey’in de eldeki şartları değerlendirerek halka kaliteli sağlık hizmeti sunma çabası içerisinde olduğunu görüyoruz.

Sağlıktaki en büyük sıkıntılardan biri de iş yükünün çok fazla olmasıydı, biz de buna değinmiştik. Hekimlerin de bu konuda muzdarip olduğunu biliyoruz.

Tabi biz bunu vatandaş adına yorumlamış, değerlendirmiş, soru olarak yönlendirmiştik. Doktorların istedikleri tetkikler için randevuların haftalar sonrasına verilmesinin, hastalar için sıkıntı yarattığına yer vermiştik.

Günümüzde grip gibi yaygın olan kanser hastalığının geciktiği takdirde hayati tehlikeye yol açtığını biliyoruz.

Kanser hastalığı ile ilgilenen onkoloji bölümünde de sıra sıkıntısı yaşandığını belirtmiştik.

Sayın Pamukçu özelikle bu konuyla ilgilenerek o bölümden istenen tetkiklerin aynı günde verilmesi için talimat verdiği haberini aldık.

Sağlık bir lüks değil bir ihtiyaçtır. Bunun en iyi şekilde karşılanması insanların yaşam kalitesinin göstergesidir.

Gündemle ilgili gelişen olumsuzlukların yanında ufakta olsa yapılan güzel hizmetleri duymak insana keyif vermekte. Ben de bu haberi duyunca hemen yazmak istedim.

Bizim her kurumda “daha güzel neler yapabilirim” diyen kişilere ihtiyacımız var.

Pamukçu ile yaptığımız söyleşide genelde olumsuzluklar ya da sıkıntılardan bahsetmiştik. Pamukçu’nun espri ve sitemle sarf ettiği “hekimlerin teşekküre ihtiyacı var” sözü aklıma geldi.

Aslında mesleğini hakkıyla yapan hekimlere, teşekkürlerini ve memnuniyetlerini sunan bir toplumda yaşıyoruz.  Bu konuda toplumumuzun da hakkını yemek istemem.

Benim de bu yazım teşekkür mahiyetinde olsun.  Batman’da yapılan en ufak işte kimin katkısı varsa dilendirmek gerekir ki daha güzel işlere imza atmaya devam etsinler. Hoşçakalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?