İKİZLER BURCU PSİKOLOJİK SÜRECİ

29-11-2019

Öncelikle belirtmem gerekir ki sizinle paylaşacağım burçların psikolojik özellikleri güneş burcu dikkate alınarak hazırlanmıştır, elbette önce ki yazılarımda belirttiğim gibi güneş burcundan ibaret değiliz doğduğumuz andaki kozmik enerjiler farklı burçlardaki gezegen yerleşimleri ile doğum haritamızı harmanlanmaktadır, burada bize yaşam enerjisi veren güneşin daha baskın bir rol üstlendiğini belirtmek isterim. Bu başlık çeşitli astroloji kaynaklarından derlemeler yapılarak sizlere sunulacaktır. Keyifli okumalar dilerim.

21 Mayıs - 21 Haziran
Değişken, Hava, Pozitif
Hayret duygusuna erişmek - İkizler'in hedefi budur.
İkizler algılamak ve kendisini gözlemle tıka basa doldurmak için doğmuştur. Her zaman hareket halinde bulunmalıdır. Uyanık bir akıl İkizler’in temelidir.
Merak, yerinde duramamak, bunlar İkizler’in kaynaklarıdır. Fiziksel canlılığı akılda da sürer, bu da ona bir başka kaynak sağlar: öğrenme, anlama yeteneği. Bu hızlı zihinsel faaliyetler yargı ve mantık gücüne sahip olmaya yönelik değildir. Ham algılamaya yöneliktir. Düşünmek değil, görmek önemlidir. Sadece dünyaya şahit olmak ister.
İkizler’in ana stratejisi deneyimdir. Aynı anda birden fazla hayat yaşamak onu tembellikten uzak tutar. Diğer insanların deneyimlerinden öğrenmek için dinler. Açık fikirli ve şaşırmaya gönüllüdür.
Bilgiyi toplar, bağlantılar kurar ve yayar.
İkizler’in sürecinin aşırı hızlanması onun gölgesidir. Bu süreç yüzeysellikle sonuçlanabilir. Tatsız gerçeklerle yüz yüze gelmeye zorlanırsa bilgiyi yeniden yapılandırabilir. Ayrıca fazla yayılma, dağılma, sinirlilik ve her şeyin sürekli krize dönüştüğü, anlamsız, heyecanlı ve kararsız yaşam tarzı da söz konusudur. Aşırı yorgunluk, derinlikten yoksunluk ve nihayet duygusal tükenme yaşayabilir.
Öğrenmesi gereken; durup biraz nefes almak, sırf "akıl bilgisi" ile yetinmeden gönülden bir katılımda bulunmaktır.1 . Aysem Aksoy; Astroloji dergisi
HAVA : Manevi - İçten aktif enerjili - Açılabilen (hislerini dökmeye hazır olan) - Birleştirici - Entellektüel tutum - Çabuk parlayabilen. Hava elementi kişinin daha çok iletişime yönelik olmasını göstermektedir. Zihinsel alış verişin gerçekleşmesine yönlendirir. Bununla birlikte sosyal ilişkilerin ve entelektüelliğin ölçüsünü de göstermektedir. İkizler Burcunda bu haberleşmeyi veya bilgileri biriktirme kabiliyeti ve bu bilgileri rahatlıkla iletme yönündeki zenginliği göstermektedir.
DEĞİŞKEN: Ritmik - Değişken - Derinlilik - Genişleyebilen. Değişken grubun yoğunluğu daha çok kişinin tecrübe edinmesini göstermektedir. Bu tecrübelerin nasıl kullanıldığını da göstermektedir. Bununla beraber mantığın ve zekanın kıvraklığını da göstermektedir. Ayrıca her şeyle uyumluluk sağlamayı da göstermektedir.
NEGATİF YANI: İkizler insanı, bilgeliğin veya bilginin iki yönünü ortaya koyar; yani çok iyi ve yararlı olabildiği gibi, çok katı ve yararsız biri de olabilir. Bu konuda bir dengesi yoktur; çoğunlukla birisi veya ötekisidir. Bazen çok ciddi, tutarlı ve akılcıdır, olmadık zamanda ise çocuksu, tutarsız, mantıksızdır, sanki bulutların üstünde uçar. Tarafsız, dinamik, kararsız, çok işlevli bir haldir İkizler’in varoluş durumu. Beyninin iki lobunu da mükemmelen kullanan, duyguyu ve aklı, sezgiyi ve sağduyuyu bütünleyebilen, zihin-beden ilişkisi kusursuz olduğu için son derece hızlı reflekslerle davranabilen, kendinden menkul bir dünya olmak üzere tasarlanmıştır.
İki bileşenin bütünlüğü üzerine kurulu böyle bir sistem nasıl sürekli olarak ayakta tutulur? Elbette, hiçbir yere takılmayıp devamlı yeni bir konuya odaklanarak… İkizler insanına her an yeni bir çözüm üretmesi için kaynaklarını odaklı bir biçimde kullanacağı bir ‘’vaka’’ gerekir. Zira, İkizler durdu mu dengesi dağılır!
O yüzden an’a odaklıdır İkizler insanı… O yüzden o anda neyi mercek altına aldılarsa – iş, romantizm, eğlence, tartışma – onu çözüme ulaştırılacak bir dengesizlik hali olarak görürler.
Çözümü buldukları, ipin ucunu yakalayıp çekebildiklerini, yolun sonunu öbür uçtan bakınca görebildiklerini fark ettikleri an ise ilgileri dağılır ve yepyeni bir konuya odaklanır. Maymun-iştahlı, bencil, ilgisiz, güvenilmez, estim-akıllı, sorumsuz gibi ‘’yargılayıcı ve suçlayıcı’’ birçok sıfatla anılmalarının temel nedeni budur!
Sabit ve kararlı olmadıkları için, samimiyetsiz olmakla suçlanmalarına karşın, İkizler burcu insanı aslında kıymet verdiği şeylerin üstüne titreyen biridir! Yani ilgilendiği herşey konusunda son derece samimidir.
Herşeyi kapsamak, herşey olmak, herşeye sahip her ana ait ama hep kendi içinde, kendinden menkul olmaktır istediği, taşikardik bir varoluş biçimidir bu! Sürekli ibresi oynayan bir pusula gibi, etrafında olup biten hiçbir şeyi kaçırmamaya çalıştığı, ilgiye değer bulduğu herşeyin peşinde tüm varlığı ile koşuşturduğu için, bazen hiçbir şeyi elinde tutamaz ve ortalığı darmadağın eder.
Fikir dünyaları pek zengin, pek renklidir. Her olasılığı bilip kavramak ister ve ihtimaller üzerine fikir yürütmeyi pek severler. ‘’Teorik olarak’’ devrimcidirler! Ama pratikte, alıştıkları gibi davrandıkları bir gerçektir…
İnsan ilişkilerinde tetikleyici olmayı severler. Girerken ‘’ben geldiiiimmmm!’’ giderken ‘’Kaçtıııım ama yine gelicem!’’ diye ses verenler genelde İkizler’dir.
Onların girip çıktıkları ortamı hareketleriyle dalgalandırmak isterler. Dikkat çekmemeye, bir kenarda kalmaya tahammülleri yoktur. Girmeleri hiç gerekmeyen lafa da sırf silik hissetmemek için bir yerinden dalabilirler.
Üstelik iletişimi başlatan ve bitiren onlar olmalıdır. Yani onlar konuyu kapatmak istiyorlarsa, sizin dönmeniz ya da onlar hala aynı yerdeler se sizin lafı değiştirmeniz mümkün değildir 2: Juno astroloji kendi halinde bir yıldız gözlemcisi ikizler burcu özellikleri.

KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRME YOLU: Belirsizliğin efendisi olmak gibi bir takıntıları vardır! ‘’Bir şey değişecekse, ben değiştiririm ama siz beni değiştiremezsiniz’’ gibi bir felsefeleri vardır. Kontrol edemedikleri değişimler, onları çok ürkütür. Herşeyi bilmek, anlamak, takip etmek ve değişimin üstünde kalmak isterler.
Ellerinin altından kayıp giden, yakalanması mümkün olmayan bir hayat fikri onları perişan eder. O yüzden de, her zaman bir şeylerin peşini kovalayan ve huzur bulmayı özlediğini söylese de, huzursuzluk arayan insanlardır. Yakın çevrenizle bazı fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Olaya objektif yaklaşmanın sağlayacağı yararı unutmamalı ve bu konunun tartışma boyutlarına varmamasına özen göstermelisiniz. Mesleki konularda daha temkinli olmanız gerekiyor. Yeniliklere karşı açık bir tutum izleyebilirsiniz. Ancak ani bir karar size maddi ve manevi olarak zarar getirebilir, Sınırsız düşüncelerin insanı Düşünce alışverişine devamlı ihtiyaçları vardır. Böylelikle karşılaştırma eğilimlerini ve düzenleme isteklerini tatmin edebilirler. Konuşmak onlar için önemlidir fakat bu konuşma sohbet ortamından çıkmamalıdır. Düşünce ufukları sınırsızdır.  Okuduklarının ve bildiklerinin dışında başka doğru yokmuş gibi davranmaları da ilişkilerini etkiler. Bu konuda çevreleri üzerinde baskı oluşturacak etkilerden uzak durmaları, daha uzlaşmacı ve esnek bir bakış açısı geliştirmeleri yerinde bir davranış olabilir.  Bu konu ile ilgili kendine yönelik sağlıklı bir eleştiri mekanizması geliştirmelidir.
‘’Kanadı Olduğu İçin Uçan Ama Dala Özlem Duyan Kuş’’ sözü bu yüzden onları tarif eder.2. 2: Juno astroloji kendi halinde bir yıldız gözlemcisi ikizler burcu özellikleri.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?