KAMPANYAYA DESTEK VERİN!

22-12-2020

Gündem Corona ve Ekonomi. Ama hayat devam ediyor diyenlerini duyar gibiyim.
Bu zor süreçte malumunuz son zamanlarda piyasada yaşanan çalkantılı süreç biz yerel basını da ciddi şekilde etkiledi. 
Birçok gazete kapanma noktasına geldi. Gelir ve giderler arasındaki makas gittikçe büyüyor. Reklâm ve abone dışında geliri olmayan yerel basın, günlük gelişmeleri size aktarma çabası gösterirken aynı zamanda yayın hayatına devam edebilme adına da kara kara düşünüyor.
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği yönetimi, yerel basını ayakta tutma ve güçlendirme kapsamında geçen hafta önemli bir kampanya başlattı. ‘Her ev ve işyerine bir yerel gazete’
Evet, kampanya bizimle alakalı. Her ev ve her işyerinin günlük bir yerel gazete almasını arzu ediyoruz.  Bayilere veya gazete bürolarına uğrayıp zaman kaybı yaşamamak ve rahatsız olmamanız adına bunu abone sistemi şeklinde uygulamak istiyoruz.
Abone olun, gazeteniz eviniz veya işyerinize gelsin.
Batman geleninde yaşanan siyaset, ekonomi, sanat, kültür, spor ve günlük gelişmelerden haberdar olun. En önemlisi de yerel basının yaşam savaşına katkı sağlayın.
***
Belki okumaya sıcak bakmıyoruz. Belki okuma kültürümüz sınırlı.…
Ama unutulmasın ki; yerel basınsız bir ilin, gelişmesi, sıkıntılarından kurtulması, hedeflediği projelere kavuşması pek mümkün değil.…
Ülke genelinde yapılan anket ve araştırmalarda yerel basına güven önemli bir yüzdeliğe sahip. Yani halk ulusaldan ziyade yerel basına daha çok inanıyor ve güveniyor.
Yerel basın, yıllardır yağında kavrulmaya çalışıyor. Bin bir zorlukla yaşam mücadelesi veriyor. Sebep, tabi ki ekonomik meselelerdir. Batman ve bölge geleninde reklam kültürü tam oturmuş değil. Gazeteye abone olma kültürü de yok. Hal bu olunca yerel gazeteler kendilerini büyütemiyor, istihdama yeterli katkıyı sağlayamıyor.
Siyasetçiler, iş adamları, mülki amirler bir tarafa kentin insanları da yerel basına hep mesafeli olmuştur. Yerel basın ekstra bir şey istemiyor. Sadece gazetelere sahip çıkılmasını istiyor.
Bu abonelikle olur, reklamla olur.
Belki Batmandaki gazete sayısı çok olabilir.  Ama her gazetenin ayrı bir fikri, ayrı bir düşüncesi ayrı bir güzelliği var.
***
Öncelikle ilin yetkililerine, siyasilerine, STK temsilcilerine, iş adamlarımıza, esnaflarımıza sesleniyorum:
Yerel gazetelerimize abone olun...
Vereceğiniz abone katkısı ile yerel gazetelerimiz yayın hayatlarını sürdürebilecekler. Başınız sıkıştığında veya bir etkinliğinizi kamuoyuna duyurmada sizin aracınız olan yerel gazetelerin hayatta kalmasına destek olun.
Sözün özü; yerel gazeteler desteğe ihtiyacı var. Sizlerinde yerel gazetelere.
El uzatın, destek olun; kamuoyuna bir kapınız, pencereniz, sesiniz olsun.
Hiç ayrım yapmadan Batman’daki tüm yerel gazetelere abone olun; Çünkü Yerel gazete bir gün size de lazım olabilir...
Hoşça kalınız...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?