KÖŞE SİZİN

KÖŞE SİZİN
17-09-2021

Gazetemizin sosyal medya hesaplarına her gün yüzlerce mesaj geliyor.

Son günlerde gelen mesajlarda hep eleştiri ve sorunları dile getirme.

Buradan anlıyoruz ki, kurum ve kuruluşlar, bürokratlar ve siyasiler vatandaşın yakın markajında.

Aslında biz sanıyoruz ki, vatandaş habersiz, tepkisiz.

Aslında herkes her şeyin farkında.

Yorumlar bunu gösteriyor.

Yorumları okurken aslında sokağın nabzını öğreniyoruz.
Yorumları okurken, hiçbir şeyin doğru gitmediğini görüyoruz.

Vatandaş nelerden şikayetçi;

Vatandaş Elektrik faturalarından,

Vatandaş, Doğalgaz faturalarından,

Vatandaş, Belediye hizmetlerinden,

Vatandaş, Sağlık yatırımlarından,

Vatandaş, Bürokratların tavrından,

Vatandaş, Siyasilerin duyarsızlığından,

Vatandaş, Trafikten,

Vatandaş, geçinemediklerden şikayetçi…

Arada takdir edilen ve teşekkür edilen konularda var. Ama o kadar bu konular az ki, hiç göze bakmıyor.

Daha önceleri de Sizlerden gelen mesajlara bu köşede yer verdim.  Sizlerden gelenler veya sizin sesiniz olarak; bundan sonra köşenin adını ‘Köşe Sizin’ ismiyle yayınlayacağız.

Köşe sizin’de bu hafta vatandaşın sitem dolu yazılarını yayınlıyoruz, takdir sizin;

 ***

İZZETTİN BAŞARAN

Kim bu Dicle elektrik kurumuna yaptığı bu soyguna bir dur diyecek... Bu kabarık faturaların hali ne olacak... Buna sebep olanlar bir gün kendinden utanacak, kendinden iğrenecek, kendi yüzüne bile bakmaya bile yüzü olmayacak, utanacak, ama nafile iş işten çoktan geçmiş olacak. Bu kadar mazlumun, bu kadar yetimin, bu kadar emekçinin alın terini göz göze gasp ediyorsunuz ya sizleri yerin ve gökyüzünün sahibine havale ediyoruz.

***

SAMET ÇELİK

Batman’da Sağlık yatırımları yapılıyor ama maalesef sadece tabela asmakla oluyor. Eski Kadın Doğum hastanesinin İluh Devlet hastanesine, Bölge hastanesinin de Eğitim Araştırma Hastanesine dönüşümü sonrası Tıp Fakültesi tabelasının asılmasını da normal karşılarız artık. Bina var, ama maalesef doktor yok. Malzeme yok. Binaların geçici kabulü yapılmasına rağmen eksiklikler had safhada. Ak Partililer ise Sağlık yatırımları ile övüne dursun. Maalesef Sağlıkta birçok ilden daha gerideyiz.

***

SERBÜLENT KAYA

Bahçelievler mahallesinde oturuyorum. Mahallemizde aylardır devam eden çalışmaları yakından takip ediyorum. Çalışmalar başladığı zaman Belediyeye teşekkür edip, çalışmaların bir an önce bitmesini bekledik. Ama aylar geçmesine rağmen bir türlü bu çalışmalar bitmedi. Ben iddia ediyorum, bizim sokak tam 4 kez kazıldı. Her defasında asfalt yaması yapıldı ama bir kez daha kazıldı. Yani bu belediye de kimse koordine sağlayacak kimse yok mu. Her kes kazıyor, kimse niye kazıyorsun demiyor. Ve bunu gündüz vakti yapıyor. Trafiğin en yoğun olduğu saatte yapıyor. Ama başka şehirlerde çalışmalar gece yapılıyor ve sabah hiçbir şey olmamış gibi hizmete devam. Neyse ki sayın vali bey buralardaki çalışmaların Kasım ayında biteceğini söyledi. Kasım ayına ne kaldı ki. Bekleyip, göreceğiz.

***

İHSAN KARAALP

Sayın Sonsöz gazetesi yetkilileri, sizi yakinen takip ediyorum. Herkesimin sesine ses veriyorsunuz. Gerek sosyal medyanızda gerek ise gazetenizde herkesimin açıklamasına yer veriyorsunuz. Bu tarafsızlığından dolayı sizi tebrik ediyorum. Sizden tek ricam bu elektrik ve doğalgaz faturalarını sürekli gündemde tutun ve bu haksızlığa bir dur deyin taki sesimizi yukarlar duyana kadar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?