KOVA BURCU PSİKOLOJİK SÜRECİ

05-06-2020

Öncelikle belirtmem gerekir ki sizinle paylaşacağım burçların psikolojik özellikleri güneş burcu dikkate alınarak hazırlanmıştır, elbette önce ki yazılarımda belirttiğim gibi güneş burcundan ibaret değiliz doğduğumuz andaki kozmik enerjiler farklı burçlardaki gezegen yerleşimleri ile doğum haritamızı harmanlanmaktadır, burada bize yaşam enerjisi veren güneşin daha baskın bir rol üstlendiğini belirtmek isterim. 
Bu başlık çeşitli astroloji kaynaklarından derlemeler yapılarak sizlere sunulacaktır. 
Keyifli okumalar dilerim.
KOVA BURCU
20 OCAK - 18 ŞUBAT

Sabit, Hava
Bireyliğin geliştirilmesi - Kova'nın hedefi budur.
Kova toplumun kendisiyle ilgili beklenti ve planlarını kendi gerçek bireyliğinden ayırmak, kendi hayatını yaşama hakkını savunmak için hiç bir desteğe ihtiyaç duymadan dünyanın önünde durmak ister.
Kova'nın kaynağı dehası ve inatçılığıdır. Deha yeniyi öğretilmeyen yollarla düşünebilme yeteneğidir. Ve Kova bu yetenekle donatılmıştır. Farklı düşünür. Ana akım dışındaki düşünce alanları onu mıknatıs gibi çeker. En ölümcül düşmanı kabile içgüdüsüdür. Kova pederşahi hiyerarşilere karşı içgüdüsel bir güvensizlikle doğar. 
Tek stratejisi taviz vermeden kişisel özgürlüğünü ve bireyliğini korumaktır. Kova kimse onunla aynı fikirde olmasa bile, seçimlerinin doğru olduğundan emindir. Kendisine doğru uzanmış suçlayıcı parmaklara inatçılığı ile karşı durur. 
Aynı inatçılığı onun gölgesidir. Kendi hayatını biçimlendirmek konusunda direneceğine, geleneksel rolü izler. Ve mevcut özgürlük duygularını daha güvenli görünen arenalarda sergiler. Dahi yok olur. Diğer gölgesi olan sembolik isyan başlar. Bireyliğini ve olağandışı deneyimler yaşama hakkını savunacağına, bu enerjiyi anlamsız tuhaf davranışları savunarak harcar. Bireyliği gelişmeyince bu eksantrikliklerin arkasına gittikçe daha çok saklanır. Suni öz güvenine karşın, mesafeli, hatta belki soğuk gözlerin altında boşluk ve kayıp bir insan bulunur.
Öğrenmesi gereken; gerçek gereksinmelerini ve dünyadaki gerçek amacını belirlemek, kabul edilme arzusu ve sosyalleşme uğruna bireyliğinden taviz vermeden kendini ifade etmektir. Aysem Aksoy Astroloji Dergisi

 Kova entellektüel derinliklerde kaybolmaya heveslidir. Büyük resmi oluşturan bileşenleri incelemekten büyük zevk alır ve bu bileşenler arasındaki görünmez bağları çözümlemek onlar için bir tutkudur.Elle tutulamayanın peşinde oldukları için de, önceliklerini belirlemek ve kaynaklarını verimli kullanmak konusunda bazen sorun yaşayabilirler. Onlar için, olayların akış yönünü, bir insanın ortalama davranış aralığını, bir işin taşığıdı potansiyeli ”ANLAMAK” yeterince tatmin edicidir.
Çevreleri geniş ve birbirinden oldukça değişik insanlarla doludur. Her yere girmek, her şeyi bilmek, her tür insan topluluğunu anlamak isterler. Yeni çevrelerde dolanmak onlara kendi sınırlarını da aşmak gibi gelir.Arkadaşlıkları keyiflidir ancak onlardan yapış yapış duygusallıklar beklemeyin! Dertlerinize de, mutluluklarınıza da mantık ve bilgi çerçevesinde yaklaşırlar. Gerçekten ilgilenmedikleri ve düşünce dizgeleri içinde anlamlandıramadıkları konularla ilgileniyormuş gibi görünmeleri imkansızdır. Aynı frekansı yakalayamadıkları zaman ise sıkılıp biraz mesafe almak isterler.
Eğitim hayatında, parlamaya yatkındırlar. Gündelik olanın ötesine geçen şeylere düşkün oldukları için, teknoloji ve bilim çok ilgilerini çeker. Bilim adamı, mühendis, araştırmacı-gazeteci, öğretmen – özellikle üniversite profesörü – gibi meslek alanlarında pek çok Kova’ya rastlarsınız… Televizyon ve film endüstrisinde de yeteneklerine yer bulurlar. Ancak, proje ekibinin ve teknik ekibin içinde olmayı, ekranın önünde olmaya tercih edebilirler…Dünyayı değiştirmeye meraklıdırlar! Bu nedenle iş başına gelince devrimci hareketler yaparlar.
Kendini gerçekleştirme yolu;
Kova’nın yaşam yolunda öğrenmesi gereken birkaç önemli ders vardır;
En önemlisi, sürekli fırsatları görmeye ve ters gidebilecek şeylere şekil şemal vermeye çalışırken, ihmal ettiği asıl riskin İNSAN FAKTÖRÜ olduğudur :). Ortalığı asıl karıştıranın, beklenmeyen – yani Uranüsyen olanın – insan davranışları olduğunu neredeyse daima unuturlar.
Bu yüzden kurgularında duygusal faktörlere bağlı insani sapmalar hep eksik kalır .İşlerinde ve ilişkilerinde ‘’İnsancıl Amaçları’’ ön plana alırlar. Ancak insanlara nasıl yaklaşırlarsa, amaçlarını daha rahat gerçekleştirebilecekleri konusunda bocalarlar.
Onlar ‘’Farklı’’ olmanın sıkıntısını yaşar ve ‘’Oldukları Gibi’’ kabul görmeyi arzu ederler. Fakat insanları oldukları gibi kabul etmekte en çok zorlanan, ‘’ortalama’’ olana nefret ve tepki duymaya en yatkın olan burç da KOVA’dır .
KOVA’nın insanlık için bir şey yapabilmek için, önce İNSANI yargılamadan sevmeyi ve insanlığın uzun yolunda bir ışık yakabilmek için, sabırla hizmet etmeyi kabul etmesi gerekir.
Evrenin sistemini anlamak ve onun mükemmelliğine yakın sistemler kurmaya çalışırken de iki şeyi ihmal ederler;
Birincisi; Bugünü yaşamayan yarına ulaşamaz!
İkincisi de; Önemli olan kurgu değil akıştır.
Akışı kavrayan ve yargısızca saygı gösterebilenin kurguya ihtiyacı yoktur. Ama KOVA için ‘’teslimiyet’’ ölüm gibi birşeydir! KOVALAR içlerinde yaşadıkları her sistemle kavgalı olmanın, varoluş amaçları olduğunu zannederler.
Ünlü dağcı Nasuh Mahruki şöyle demiştir: ‘’Dağa tırmanmak istiyorsan onunla kavga etme! Zira dağ seni daima yener.’’ Bir tırmanışı etkileyecek tüm koşulları ve fiziksel bir varlık olarak kendi ihtiyaç ve gerçeklerini çok iyi değerlendirmeden yapılacak her çıkış planı, felaketle sonuçlanabilir.
Hayat içinde de büyük bir hamle yapmadan önce, koşulları dikkatle değerlendirmek ve akışı etkileyecek tüm faktörlerin atılacak adıma uygun olduğundan emin olmak gerekir. Yine de bu adımı attığımızda, umduğumuz sonucu elde edebileceğimizin bir garantisi yoktur! Zira insan aklı her gün 4 milyon veriye maruz kalır ama kapasitesi ancak 2,000 tanesini değerlendirebilir. Dolayısıyla en mükemmel görünen kurgu dahi, akıştaki bilinmeyen, fark edilmeyen bileşenler nedeniyle ‘’işe yaramaz’’ olabilir. Ya da mükemmelen sonuç vermiş gibi görünse de uzun vadede zararlı sonuçlara yol açabilir.
İnsanın işi, özenli bir çaba göstermek ama sonucu yargılamamaktır .
Zira Sistem’in kendisi kadar mükemmel olma iddiasındaki ikinci bir egoya değil, sadece evrenin mükemmel kurgusuna aracı olmayı kabul eden ellere, beyinlere, seslere ve yüzlere ihtiyacı vardır :). Juno Astroloji Kendi Halinde bir Yıldız gözlemcisi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?