MİLLİ PİYANGO VE ŞANS OYUNLARI

MİLLİ PİYANGO VE ŞANS OYUNLARI
24-12-2021

Yılbaşı’nın yaklaşmasıyla bir çok kişinin umut bağladığı Milli piyango biletini almaya başladı.                   

 Özellikle şanslı gişeler olarak tanımlanan yerlerde kuyruklar oluşuyor. Bu gişelere uzak olan şehirlerde ikamet edenler bir kaç kuruş daha fazla ödeyerek seri biletler temin etmeye çalışmaktadır.

Bazı kişiler senede bir seferliğine şanslarını denediklerini söylemektedirler. Hayatta bir seferliğine olsa bile bu şans çekilişi meşrulaşmaz.

Yüce dinimiz kumar ve şans oyunlarını haram kılmıştır.

Bu konuda birçok ayet ve hadis bulunmaktadır.

Kuran-ı Kerim maide 90 ayetinde içki ve kumar gibi şans oyunlarının şeytanın pislikleri olduğundan bahs etmektedir.

Bunlardan kaçınmamız emredilmektedir.

Peygamber efendimiz bir hadisinde ise Allah cc kendisine takdir ettiği rızkı elde etmeden ölmeyecektir diye buyurmaktadır.

Madem Allah dünyada herkese bir rızık helalinden kaderlerine yazmışsa ve bunu yaşamlarında elde edeceklerse bu rızıklarını kendi rızalarıyla haramlaştırmanın bir anlamı var mı?

Birçok ailenin yıkılmasına neden olan bahis oyunları, kumar ve buna benzer şans oyunlarından kaçınmak gerektiğini düşünüyorum.

Geçmişte büyük paralar kazanan şahıslar kazanılan paralarda mutluluk getirmediğini ve paraların çar çur edilip gerçek asıllarına  yaşantılarına döndükleri haberlerde konu olmuştur.

Şans oyunlarından kazanılan paralarda yapılan yardım hayır ve hasenatta  insana her hangi bir sevap yazılmayacağı dini kitaplarımızda mevcuttur.

Demek ki alın teri dökmeden kısa yoldan köşe dönme için yapılan çalışmalarda kazanılan paralar fayda vermiyor.

Dinimizde yeri olmayan örf ve adetlerimize aykırı olan oturduğumuz yerde para kazanma  davranışlarından vaz geçmeliyiz.

Kendimizi hesaba çekerek, gerçekte fayda vermeyen imanımızı tehlikeye düşürecek Allah’ın yasakladığı şans oyunlarından uzak durmalıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?