NECAT NASIROĞLU’YLA CUMARTESİ BULUŞMASI

15-11-2015

Cumartesi Buluşmalarında sizlerle buluşmaya devam ediyoruz. Bu hafta bir çınarı konuk aldık. 

Batmanlılar tarafından sevilen, saygı duyulan işadamı Necat Nasıroğlu konuğumuzdu.

Bir kamyonla yola çıktığını ve daha sonra nasıl dünyaya açılan işler yaptığını anlattı.  Zorlukları bilen, varlıkta ise kibirlenmeyen Necat Bey, fikirleriyle çalışkanlığıyla herkese örnek olacak biri.

Batman için büyük bir şans Necat Nasıroğlu.

Birçok yerel işadamı buralarda yatırım yapmaktan kaçarken, Necat Bey kendi toprağında kendi insanı faydalansın diye buralarda yatırım yapmayı tercih eti.

Bu kadar güzel işlere imza atan Nasıroğlu, hayatını anlatı öğütler verdi. Gündem konuşulmadan olmaz elbet biraz siyaset, biraz yaşam. Güzel bir hafta sonu buluşmasını sizler için gerçekleştirmiş olduk.

Necat Bey başarısını güvenirlik sağlamlık ve istikrara bağlıyor. “Yola çıkıldığında neyle karşılaşılacağı bilinmez, tevekkül gereklidir” diyor. Yaptığı her işte dürüstlüğe önem verdiğini dile getiriyor.

Al Alçı’da bunu başarmışlar, Türkiye’de 1. kalite mal ürettikleri için sertifikaya layık görülmüşler.  Her işte aynı yolu izlediklerine vurgu yapıyor.

Oysaki şimdi herkes çabuk para kazanma yolunda” diyor. “Çok para kazanılması önemli değil” diyor, sürekliliğin önemine vurgu yapıyor.

“Batmanlılar komi çalışmalarına alışık değil müfredit çalışmayı tercih ediyorlar. Batman’da iki üç arkadaş birleşip bir iş yapmaya başladığında kısa süreli oluyor uzun süreli olamıyor. Hemen ayrılıyorlar. Bizde öyle bir şey olmadı” diyor.

Biraz siyasete değiniyoruz.  Erdoğan’la görüşmesini anlatıyor.

“Tayyib Bey sivil otoriteyi eline aldı. Haksızlık kalmadı. Kürt meselesinde belli bir yere gelindi. Barzani Diyarbakır’a geldiğinde Kürt bayraklarıyla karşılandı.

Tayip Erdoğan ülke adına birçok alanda büyük hizmetlerde bulundu. Hava yolları, kara yolları, eğitim, sağlık alanında çok büyük işler yapıldı” diyor.

Cumhurbaşkanıyla görüştüğünde birlik beraberlik konusuna değindiğini söylüyor. Kimsenin kimseden ayrılmak istemediğini dile getirmiş Necat Bey.

“Nerde bir cephe varsa Kürtler hep orada oldu ve savaştı.  Evlikler yapıldı ayrılamaz bağlarla bağlanıldı’ Ama farklı bir sisteme geçile bilinir. Mahalli idarelerin güçlenmesi ya da federasyon sistemine olabilir. Çünkü dünya artık böyle gelişiyor. Kürtler de kendi valisini seçsin. Belediyeler güçlensin. Memleketini seven insanlar gelsin. Eline silah alan korkutarak bir şey yapmak isteyenler gelmesin Memleketimiz için hizmet şart memleketimiz gelişmeli” diyor.

Bu süreçte Tayip Erdoğan’ın samimiyetine inandığını dile getiriyor. Ve hayırlı olacağına inanıyor.

Dünyaya açılan bir şirket Fernas.  Türkiye’de ve farklı ülkelerde dört bine yakın çalışanı var. 1500 öğrenciye burs veriliyor. Her yıl bu sayı tamamlanıyor.

Zenginliğin faydalı olduğu takdirde kutsal olduğunu söylüyor. “Eğer servet kötü yoldaysa ondan daha kötüsü yoktur” diyor.

Nasıroğlu, hep üretim yapma taraftarı kendi de onca insanı yanında istihdam ederek büyük hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaya devam ediyor.

Batman’da Organize Sanayi Bölgesinde işadamları fabrika kursun, mal üretsin, ihracat yapsın, malını satsın, insanlar üretim yapsın, piyasaya sürüm yapılsın, işsiz insan kalmasın istiyor.

Yazımın başında da dediğim gibi bu hafta konuğumuz bir çınar. Görmüş, yaşamış, bir noktadan çok farklı bir noktaya gelmiş.

Hayatı anlattıkları bilinmeye değer. Başarısının sırı çalışmaktan zevk alması. Hayat felsefesi Allah’ın birliğine inanmak, Dürüst ve adaletli olmak. Gazetemizin diğer sayfalarında sohbetimizin detaylarını takip etmenizi tavsiye ediyorum. Hoşçakalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?