Okuyucu Talepleri

Okuyucu Talepleri
02-12-2023

Merhabalar sevgili Sonsöz Gazetesi okurları;

Beni takip edenler bilir, güncel konuların yanında sosyal medyada gördüklerim güzel yazıları ve okuyucularımızdan gelen yorumları köşemde paylaşıyorum.

Tabi bu paylaşımlardan önce yine sizlere birkaç kelam etmek adettirdir diyor ve bugün şahsım olarak suya sabuna dokunmadan okuyucularımızın yorumlarını size aktaracağım.

 HASAN MESUT EKMEN

Güzelim Gercüş ilçesine Meslek yüksel okulu kurulması artık elzem oldu. Gercüş günümüze kadar hep göz ardı edilmiş ve eksikleri diz boyu.  Gerçüş’ün  eksikleri anlatırken ne sayfalar nede yazmaya kalem yetmiyor. Okuma oranı en yüksek ilçe olan Gercüş’te maalesef bir eslek yüksek okulu dahi yok.  Tarım, Gıda ve Hayvancılık Yüksek meslek okulları için çok caba harcanmış ama bir türlü olmamış. Gerçüş bölgesel olarak tarım, hayvancılık uğraşıyorlar ama maliyet çok yüksek olduğu için yavaş yavaş bırakıyorlar. Gençler göç ediyorlar. Burada yüksek meslek okulları açılırsa gençler göç etmez bilinçli tarım, hayvancılık yaparlar. Gercüşlü vatandaş bizim sesimizi duyan yok diyor ve basında olmasa kimse bizim isteklerimizi duyurmaz diyor.  Gercüşlülerin sesine kulak verin lütfen.

 KADİR KAÇAR

Toplu taşıma araçlarında; yaşlı, engelli veya çocuklu/çocuksuz kadınlara yer verilmesi ve yardımcı olma konusunda lütfen daha hassas ve dikkatli olalım.  Çünkü onlar bizim geçmişimiz, geleceğimiz yani değerlerimizdir. Onlara sahip çıkalım.

Bu benim gözlemim, inşallah toplu taşıma araçlarını kullanan arkadaşlarımız bunu göz ardı etmezler.

 ALİ YILDIZ

Sayın Sonsöz Gazetesi ve değerli yazarları Batman gündemini takip etmek için sizin gazetenizi takip ediyorum tarafsız ve ilkeli yayınınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Değerli yazar  Ercan bey mükemmel yazmışsın. Ancak bu acının siyasi malzeme yapılarak siyasi şova çevirmek isteyenler var buna müsaade etmeyin. Sel bölgesine gidip fotoğraf çektireceklerine bu sorunu kökten çözsünler. Bu canlar bizim canımız. Dışardan gelip bizi yönetenler bu insanlar ağlamaz. Ancak biz bu canlara yüreğimiz yanar. Her halkın kendi kendini yönetme hakkı vardır. Bırakın biz kendimizi yönetelim.

​FERHAT CAN

Tarihi Hasankeyf'in sular altında kalmayan bölümünün turizme kazandırılması için yıllardır çalışılmaktadır; Kaleye yeni yol yapımı, Şab vadisinin çevre düzenlemeleri, kaleye su hattının çekilmesi, elektrik hattının çekilmesi. kaledeki düzenlemeler, Yamaç Külliyesine ahşap köprü yapılması... Yıllardır süregelen bu çalışmalara karşın eski Hasankeyf'i artık kendi mülkleri gibi gören üç çoban, binlerce yıllık tarihi mağaraların etrafını telle çevirmekte, kapı takmakta, hayvan barınağı, samanlık olarak kullanmakta, sonuç olarak turistik amaçla gelen insanların tarihi alanı ve eserleri ziyaret etmelerine mani olmaktadırlar. Örneğin Zevruney Vadisi Kaya Kilisesi halihazırda samanlığa çevrilmiş olup içeriye girilmesi imkansız durumdadır. Aynı kilisenin bahçesinde bulunan tarihi mezarlık inek gübresinden görünmez haldedir. Bunlara ilaveten çobanların sahip olduğu bir düzine köpek bölgeyi gezmek isteyen insanlar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Sözün kısası ya eski Hasankeyf'i üç çoban ve 100-200 hayvana teslim edip milyonlarca liralık yatırımları durduralım ya da hayvan sahiplerine düzen verip tarihi alanı turizme kazandıralım.

 SABRİ TAŞÇI

Son günlerde ilimizde yaşanan sel olayları hepimizin canını sıktı ama gelin görün ki tüm siyasiler ve bürokratlar bu felaketten nemalanmak istediler. Tek çalışan vardı ve sel saatinden ve sonrasında hep vali Ekrem Canalp sahadaydı. Kendisine bir Batmanlı olarak teşekkür ederim. Ama son günlerde yapılan polemiklere ve ağız dalaşmalarına hiç girmeseydi keşke. Ata sözümüz vardır ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.’ Vesselam.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?