PETROL İŞÇİSİ İKRAMİYE MÜJDESİ BEKLİYOR

15-09-2020

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), denizlerimizde yaptığı sismik ve sondaj çalışmalarının meyvesini Karadeniz Zonguldak Sahili Sakarya Bloğu 9. Sondaj Kuyusu TUNA - 1 Kuyusunda buldu. 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen büyük doğalgaz rezervi buluşu, Türkiye’de sevinç yarattı.
Petrol çalışanlarının azim ve kararlılığıyla deniz sondajında yaptığı çalışmaların karşılığı, dünya çapında büyük doğalgaz keşfi oldu.
Bu buluşta emeği geçenlerin mutluluğunu, Fatih Sondaj Gemisinden izledik.
Dışa olan petrol bağlılığımızı azaltacak olan bu büyük keşfe biz de evsindik elbette.
Emeği geçen ve katkısı olan tüm TPAO camiasını kutlamak gerek.
Dikkatimi çeken ve haber niteliği taşıyan bir paylaşımı sizlerle paylaşmak istedim.
Sosyal medyada Hazine Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın paylaşımı ve ona gelen bir yorum, ilgimi çekti.
Sayın Berat Albayrak, paylaşımında “Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes, Ey kahpe rüzgâr artık ne yandan esersen es” paylaşımı yapmıştı.
Bir petrol işçisi de “Sayın Bakanım keşfi yapan denizde karada dünyanın her yerinde 7/24 çalışan ailesinden sevdiklerinden uzakta vefakâr TPAO çalışanları da sizden bir maaş iyileştirme müjdesi bekliyor. Bu müjde inanıyorum ki çalışanları da motive edecek ve daha büyük keşiflerinde müjdecisi olacaktır. İnşallah” yorumunu yapmıştı.
Bu yorum, binlerce kişi tarafından da paylaşıldı.
Biliyorsunuz, TPAO Batman Müdürlüğü de her kademesindeki personel ve yöneticileriyle birlikte, gece gündüz demeden yaptıkları kara sondajlarında ve kuyu ıslahlarında ürettikleri petrolün miktarını rekor seviye ulaştırdı.
Rekor üstüne rekorlar kırdılar.
Ayrıca Karadeniz’deki doğalgaz buluşunda da TPAO Batman Genel Müdür ve Personellerinin emek ve katkıları oldu.
Petrol işçisinde belirttiği gibi Batman’daki TPAO emekçilerinin de beklenti içinde olduklarını duyuyoruz.
Batman Bölgesinde rekor üretimde katkısı olan, Karadeniz’deki büyük buluşta emeği geçen başta TPAO Batman Bölge Müdürü Sayın Mustafa Demir olmak üzere tüm işçi ve yöneticilerini kutluyoruz.
Sayın Bakanın “her arayan bulamaz, inanarak arayan bulur” deyimiyle yeni keşifler yapılması ve yeni keşiflerin arayışını yapan emekçi insanlara ikramiye veya ücret iyileştirmesi yapılması, bizim de dileğimizdir.
Tüm dünya ekonomisinin çökme noktasına geldiği şu koronavirüs salgını sürecinde, Türkiye ve Batman Ekonomisini canlandırmak için canla başla çalışanlar, bunu fazlası ile hak ediyorlar.
AK Denizden de dışa bağlılığımızı azaltacak, ülkemizi doğalgaz ihracatçısı konumuna getirecek yeni buluşların müjdesini bekliyor ve emeği geçenleri tekrar kutluyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?