PETROLSPOR’UN SAHİPLENİLMESİ GEREKİR

31-05-2015

Gündem yoğun, tansiyonlar, seçim öncesi 12’ye 8’i göstermiyor. Gündemin hararetinden biraz uzaklaşalım dedik.

Cumartesi Buluşmalarımızda bu hafta Batman Petrolspor Başkanı Aydın Gülmez’i ağırladık. Ama futbol öyle göründüğü gibi bahar rüzgârları esen bir yer değilmiş.

Yeri geldiğinde futbolda büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınıyor.

Kazandığında sevinen taraftar, takım kaybettiğinde arkasında duramıyor.

Hatta öyle bir yere geliyor ki “taraftar” adı altında futbol etiğine uymayan davranışlarda bulunan kişiler yüzünden takım ceza alabiliyor, maddi sıkıntılar ve oyunculardaki sıkıntılar daha da artabiliyor.

Aslında gündemden uzaklaşalım dedik ama futbol ayrı bir sektörmüş.

Ve orda da sorunlar azımsanmayacak kadar çokmuş. 

Futbolda yazılışının dışında bildiğim pek bir şey yok desem konunun ne kadar hâkimi olduğumu anlarsınız.

Ben hâkim olmasam da Batman Petrolspor’un fanatik takipçilerinin olduğunu biliyorum.  Hata gazetedeki arkadaşlarımızın da gönül verdiğini, maçları kaçırmadıklarını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Sohbetimizde ilk olarak Aydın Gülmez kimdir ve Petrolspor Başkanlığına gelişini soruyoruz.

Batman’da doğup büyüdüm. 1999’da İstanbul’ a gittim ama Batman’dan hiç kopmadım. Abim bu kulüpte yıllarca oynadı. Bu yüzden gönül bağımız eskiye dayanır. Kulüp Başkanı olmadığım zaman bile bir iş adamı olarak Petrolspor’dan gelen hiçbir talebi reddetmedim. Kulübün devredilmesi gündeme gelince de önemsedim ve 1 buçuk yıl önce kulübü devraldık” diyor Gülmez.

Önce takımın ön değerlendirmesini alıyoruz.

“Futbolu yönetmek bir işletmeyi yönetmekten çok daha farklı” diyor.

 

""

Bir de bu bölgede şartlar biraz daha zor. İstanbul’da, Ankara’da, Tekirdağ’da, İzmir’de Bursa’da futbol oynayan adamla burada oynayan adamın ruh hali bir değil.

Futbolcuyu buraya getirirken, ikna ederken bir sıfır mağlup başlıyoruz, parasal anlamda da % 20, 30 farkla pazarlığa giriyoruz.

Futbolun sadece iyi top oynamak olmadığını, karakter ve disiplin açısından da değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Gülmez “Biz belki iyi futbolcuları getirdik ama ne yazık ki karakter ve disiplin açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğim” dedi.

Takımı aldığı ilk sene Play-Off’ta final oynattığını söyleyen Gülmez, buna rağmen kötü propagandalara maruz kaldığını ve bir kesimin bu takımın başarısız gitmesine sevinip mutlu olduğunu vurguladı.

Kadınların Petrolspor maçlarını izleme katılımlarını soruyoruz.

Bayanların futbol maçlarına gelmediklerini söyleyen Gülmez, bayanların futbol ortamındaki nezih olmayan davranışlardan dolayı haklı olarak katılmadıklarını ifade etti. Ama Batmanlı bayanları futbol izlemeye teşvik etme açısından bayanlara ücretsiz yapabileceklerini söyledi.

“Petrolspor’a maddi ve manevi destek geliyor mu?” diye soruyoruz

Batman Petrolspor’un madden ve manen sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Gülmez “Valilikle bizzat görüştüm takım adına isteklerimi söyledim, Olumsuz herhangi bir cevap verilmedi” açıklamasını yapıyor.

Manen Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in de yanlarında olduğunu ama bu hafta Belediyeye giderek maddi istekte bulunacağını açıkladı.

Fernas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu’ nunda Batman Petrolspor’un yanında durduğunu, buradan basın yoluyla kendisine teşekkürlerini bildirdiğini dile getirdi.

Aslında futboldan anlamasam da benim de gönül bağım var Petrolspor’a hem Batmanlı olarak hem de daha önce top koşturmuş ve kaptanlık yapmış birinin yeğeni olarak bir nevi ben de Petrolsporluyum. Takımıza başarılar dilerim.  Sohbetin detaylarını gazetemizden takip edebilirsiniz. Hoş çakalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?