Siyasetçi bunu yaparsa!

Siyasetçi bunu yaparsa!
02-11-2023

TBMM Başkan Vekili MHP İstanbul Milletvekili Celal Adam’ın  Ağrı HDP Milletvekili Sırrı Sakık’a yönelik Meclis çatısı altında sinkaflı söz telaffuz etmesi siyasi gündeme bomba gibi düştü.

Herkes bir özür beklerken bu sözün arkasında durulması ve haklı imiş gibi tavır sergilenmesi siyasetteki yangını daha da alevlendi.

Şimdi biz bunlara akıl veya terbiye verecek durumda değiliz.

Koskocaman Mecliste yaşlı başlı insanların kullandığı kelimelere bakın, varoşlarda, körü altlarında, karanlık dehlizlerde bu tür kelimeleri kullanmaktan imtina edilirken, sen kalk yüce Mecliste hem de Başkanlık koltuğundan 85 milyonun huzurunda halkın oyları ile oraya gelen bir politikacıya böylesi bir söz kullan olacak iş değil.

Bunlar bize örnek olacakları yerde baksanıza ne yapıyorlar?

Ne Türk, ne Kürt, ne Arap, ne başka millettin aile yapısında, gelenek ve göreneğinde ne de kültüründe, felsefesinde böyle kelime yokken sen kalk milyonların gözünün içine baka baka sinkaflı konuş sonra iyi bir şey yapmış gibi savun..!

Vallahi de billahi de bravo ne diyelim yani buna diyecek bir kelime varsa söyleyin de satır aralarında yazalım.

Ne demiş Yunus Emre;

-“Edebim el vermez Edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap, Edebi elden gidene!

Mehmet Akif ne demiş;

-“İnsanda yok ise edep, neylesin medrese mektep...

Okusa alim olsa; yine merkep yine merkep…”

Bizim siyasilere edep dersi verecek halimiz yok tabi, kesinlikle haddimiz de değil ama şunu söylemek zorundayız; Toplumların bazı kırmızıçizgileri ve hassasiyetleri vardır. Basit ve aşağılayıcı kelimelerle toplumları rencide edemezsiniz, Halkların kardeşçe iç-içe yaşamalarını istiyorsanız değer yargılarına azami hassasiyet göstermelisiniz.

Bu Meclis Başkanı olur veya Bakan yada Cumhurbaşkanı, kim olursa olsun buna

Hakkı yoktur.

En ufak bir kıvılcımın bile nelere mal olduğunu geçmişte gördük.

Bugün tesis edilen toplumsal barışı, huzuru ve güveni kimsenin bozmaya hakkı yoktur.

Kim olursa olsun ortada bir yanlış veya hata varsa, toplum karlısına çıkıp özür dilenmeli ya da istifa edilmelidir bu yapılmıyorsa topluma saygı bitmiş demektir.

Lütfen ateşle oynayacağınıza ve ateşe körük atacağınıza toplumun hassasiyetlerine ve değer yargılarına saygı gösterin bu sizi küçültmez aksine büyütür.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Lütfü topçu
Lütfü topçu 5 ay önce
Mükemmel bir yazın öylesine vahim bir olay TBMM de yaşamıyor Batmanda 250 gazeteci var sadece siz konuyu gündeme taşıyorsunuz. Kendine Kürt diyen o gazeteciler saba kurban olsun.
Tebrikler yoldaş…
Kadriye Demir
Kadriye Demir 5 ay önce
Aziz kardeşim fatih bey; bu halkın artık uyanması gerek. Vekiller ayda 70 milyar maaş Alp, meslektaşına ve halkı temsil edene küfretsin öyle mi? Devletten bunun İçin mi onca maaş alıyorsunuz. Ben bir Kürt olarak benim temsilcime küfür eden şahsiyeti yani Celal Adan’ı şiddetle kınıyorum. Sizin gibi cesur gazeteciler çoğalmalı bu ülkede…
Serdar Sermet
Serdar Sermet 5 ay önce
Yani diyecek söz yok. Vekiller seviye düşürürse millet ne yapsın?
Şimdi dostlar bu ülkede Cumhurbaşkanı ne derse o olmuyor mu? Oluyor o halde bu Meclis niye? Kapatın gitsin en azımdan küfür eden Milletvekilleri toplumun ahlakını bozmamış olur. Tşk Fatih bey eline yüreğine sağlık iki gözümmmm
Ahmet Nebioğlu
Ahmet Nebioğlu 6 ay önce
Fatih bey son günlerde okuduğum en güzel makalelerden biri. Harika yazmışsınız. Bir gelişme ve yaşanmışlığı bu denli güzel ve cesurca kaleme aşmak herkese nasip olmaz. Bu doğrultuda ve bu çizgide ilerlemeniz toplumun aydınlatılmadı açısından çok önemlidir. Kendine aydın diyen başta Kürt yazar Recep Kavuş beyin bu yazıyı okumasını tavsiye ederim. Başarılar Fatih bey