SİZLERDEN GELENLER

17-03-2021

Bir Fatih Efe klasiği ile yine sizlerleyiz.
Sevgili okurlarımızdan gelen yorumları bu haftada paylaşacağım.
Sevgili okurlarımızın gazetemiz mail sayfalarına ve sosyal medya bölümlerine gönderdikleri istek, dilek, temennilerini, Olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi mümkün olduğunca yayınlamak istiyoruz.
Sevgili okuyucularımız gündemi o kadar iyi takip ediyorlar ki, bizim kafa yormamıza gerek bile bırakmıyorlar. 
Okurlarımız, Batman ve Batmanlıları iyi tanımaları, kentin genel sorunlarına vakıf olmaları, yaşanan olayları en ince ayrıntısına kadar irdelemeleri bizlerden takdir aldı.
“Eleştiriye evet, hakarete hayır” prensibini uyguladığımız gazetemize daha fazla yorum yapılmasını hatta yorum dışında önerilerin de gündeme getirilmesini bekliyoruz.
Batman başta olmak üzere Türkiye ve yurtdışından gazetemize ulaşan yazılarınıza dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Dilek, temenni ve önerilerini beklediğimizi bir kez daha ifade ederken, sizi sizlerden gelenlerle baş başa bırakıyorum!
***
AYHAN TÜZÜN
Batmanda yeni yapılan imar düzenlemesinin dünyada eşi benzeri yoktur. Şehir içinde kalmış 30 yıldır Silvan yolu üzerindeki arazilerin imarı engellenerek han geçmez kervan işlemez iç taraflarda bulunan arazileri İmara açmak doğru değildir. Batıraman ve üniversite taraflarını 30 yıldır imara açtılar da ne oldu üniversitenin orada yapılması ayrı bir katliamdır oralar petrol sahalarıdır sahaların her tarafında karbondioksit gazı vardır buralarda gezmek dolaşmak yasaktır. Tabelaları mevcuttur. Üniversite karbondioksit gazı bulunan sahalara ve buralara yakın alana yapıldığından eğitim öğretim gören öğrencilerin baş ağrıları bitmez. Üniversitenin burada yapılması yetmiyormuş gibi birde oraları imara açtılar. Karbondioksit gazı baş ağrısı yaptığı için kimse gidip yerleşmedi inşaat yapmadı Batman’ın üç tarafı imara açıklık mesafesi fazladır. Kuzey tarafından Bıçakçıya kadar imara açılması gerekmektedir. Kuzey tarafları imara açılırsa Ev ve arsa fiyatları yarı yarıya düşer.
***
MERT KAYA
Batman’a cesur yöneticiler gerekli tıpkı özel okulları okullar bölgesine diktikleri gibi.
Batman’ın Gültepe Tılmerç Memur-Sen tarafları tarım arazisi değimliydi, imara açıldı. Buralar İmara açılınca tarım arazisi olmuyor da biraz ilerisi İmara açılınca mı tarım arazisi oluyor. Batman’ın dört tarafı tarım arazisidir; üç tarafını İmara açıyorlar kuzey tarafını 30 yıl’dır engelliyorlar. Doğu batı Güney tarafları açılıyorsa kuzey tarafı da açılmalıdır. Şehir içinde kalmış Silvan yolundaki arazilerin Bıçakçıya kadar olan tarafların acilen imara açılması gerekir buralar İmara açılınca ev ve arsa fiyatları yarı yarıya düşer.
*** 
HÜSEYİN KÖK
Sason’da yaşanan trafik kazasında 2 kardeşin vefatı herkesi üzdü. Burda ihmal var bu ihmali 4 tane idareciye çıkarmak bence doğru bir karar değil. Okul idarecileri okulun bahçesinden sorumludurlar. Yoldaki araçlardan değil. Bir an önce bu 4 idarecinin görevlerine iadesi yapılmasını bekliyoruz. Hak, Hukuk, Adalet istiyoruz. 
*** 
MUSTAFA SERGEK
Ramazan ayı yaklaşıyor. Pandemi bitmedi ama yinede Ramazan ayında Belediyenin bir dizi etkinlik yapmasını bekliyoruz. Başkan Şevket Altuğ döneminde yapılan etkinlik hala hafızalarımızda. Pandemi kurallarına uyarak bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyor ve bekliyoruz. 
*** 
HACI KAYA
Bir yılı yakındır tren seferleri yapılmamaktadır. Gazetemiz aracılığı ile trnes seferlerinin başlamasını duymamız sevindiricidir. Uçaklar lebelep dolu, otobüslerde yolcu sınırlaması kalktı ama tren seferleri maalesef sefere konulmuyor. Ki Batman – Kurtalan arası trenler ucuz olduğu kadar fazla yolcuda yok ama, fakirin ulaşımıdır. Hem de güvenli ulaşımıdır. Lütfen DDY yetkilileri tren seferlerini çoğaltmasını istiyoruz. 

AYHAN TÜZÜN
Batman'ın kuzeyi Silvan yolu üzerindeki arazilerin şehir içinde kalmasına rağmen iç taraflar imara açılmış uluslar arası yol güzergahında bulunan arazilerin imarı 30 yıldır engellenmektedir. Üç taraf imara açılmış kuzey tarafı açılmamıştır. Bu konuda Batman Belediyesi üzerine düşeni yapmalıdır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?