SİZLERDEN GELENLER

SİZLERDEN GELENLER
06-07-2021

Gazetemizin sosyal medya hesaplarına her gün yüzlerce mesaj geliyor.

Kimisi takdir, kimisi eleştiri.

Kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vatandaşın yakın merceğinde.

Sanıyoruz ki vatandaş her şeyden habersiz ama asla öyle değil.

Bu kentte yaşayan herkes, hemen hemen her şeyin farkında.

Yorumlar da bunu gösteriyor.

Yorumları okurken aslında sokağın nabzını tutmaya çalışıyorum.

Vatandaş neyden şikâyetçi.

En büyük beklentiler, talepler neler?

Vatandaşın takdirini kimler kazanıyor?

Kimler her geçen gün güven kaybediyor?

Her yorum, benim için çok önemli.

Bu yüzden haftanın birkaç günü bu yorumları toparlayıp köşeme aktarmaya önem veriyorum.

şu son 2-3 günde gelen birkaç yorumu da köşeme almak istedim.

Buyurun, birlikte okuyalım.

CENGİZ KROM

Batman’ın Birsaş Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasının tanıtım yazısını gazetenizde okudum. Bence Batman’ın tüm ürünlerine sahip çıkın. Bu sadece yoğurt için değil, Batman’da birçok yoğurt firması var ve bunlar varken gidip de başka yerden gelen yoğurdu almayın. Buradaki tüm üretim alanlarına sahip çıkılması gerekiyor. Batman Halkı kendi ürünlerine sahip cıksın. Gidip de Şok’lardan,  A 101’lerden, BİM’lerden değil de kendi esnafından ürün alsın. Batman Halkı sadece ekmeğini kendi esnafından alıyor. O da mecburiyetten. İmkanı olsa onu da kendi esnafından almaz. Kendi esnafımıza sahip çıkmalıyız. Kendi paramızı kendi esnafımıza kazandırırsak, kendimiz kazanırız.

MEHMET ALTUN

Batman'da yemek fiyatları yüzde yüz arttı. Lokantalara uğrayan yok. Pandemi süresince kapalı olan esnaf, bu kez fiyatları arttırarak bu açığı kapatmak istiyor sanki. Kısmen haklılar. Çünkü etin, sütün, sebzenin, meyvenin, yağın, elektriğin fiyatı da arttı. Ama bu fiyatla vatandaş gidip lokantada yemek yiyemiyor. Fiyatlarda biraz indirim sağlanmazsa, bence daha fazla kaybedecekler.

TANER ASLAN

Batman’ın 4. etap vizyon çalışması ve mahallelerde altyapı çalışmalarına ilişkin haberinizi okudum, Belediye Yetkililerine seslenmek isterim, çalışma için bozulan yolları neden hemen asfalt yapıp vatandaşın huzurlu ve tehlikesiz araç sürmesine hizmet etmiyorsunuz? Her kazdığınız yer köstebek yuvası gibi kalıyor. Hem görüntü kirliliği hem de insan hayatı, güvenliği ve trafik akışını tehlikeye atıyorsunuz. Bu mu halka hizmet etmek? Her mahalleyi inşaat alanı gibi bırakmak mı halka hizmet? İnsan bu manzaraya bakınca iğreniyor.

İBRAHİM USTA

Yazarınız Recep Kavuş’un, uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele edilmesi konusunda köşe yazısını okudum. Batman, adeta uyuşturucu yuvası olmuş. Her ağacın altında, her kerpiç evde uyuşturucu stoku yapılıyor artık. Devletimiz gençleri böyle tuzaklardan kurtarsın. Aksi halde gidişatımız çok kötü. İleride çok canımız yanacak çok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?