SİZLERDEN GELENLER

SİZLERDEN GELENLER
26-08-2021

Sevgili okurlar, bugün köşemi sizlerden gelen yorumlara ayırdım.

Facebook, Twitter, WhastApp ve Instagram üzerinden Sonsöz gazetesini takip edenlerin sayısı 200 bini geçti.

Takipçilerimiz, her gün bu sosyal medyalar aracılığı ile bizlere ulaşıyorsunuz.

Sizin gördüklerinizi, isteklerinizi ve taleplerinizi, biz bir kez daha bu sütunlarımızda aktarıp, yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

Sizden yazmak, bizden aktarmak.

 

Metin DEMİR

Batman’ımızın bazı kafelerde ve restoranlarında yiyecek ve içecek fiyatları çok fahiş bir ücret alınıyor. Bunları denetleyen bir kurum ve birim yok mu neye dayanarak bu fiyatı belirleyip bu parayı alıyorlar. Bir vatandaş olarak Batman valiliğine ve Batman belediyesine fiyatları denetlemeye bir müşteri olarak gelip oturun görün halk adına çağrı yapıyorum. Turizm bölgesinin en nesih yerinde bile çoğu yerinde böylesi bir fahiş fiyat yoktur. Belediye veya Valilik yani bu cafelerin fiat denetimini yapan hangi kurum ise onları göreve davet ediyorum.

***

Selman AKTAŞ

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Keverzo köyü'nde hırsızlar yakın zamanda toplanmaya başlanacak fıstığına dadandı. fıstığı üreticiliğinde yıllardır emek veren köy sakinleri gece gündüz maalesef hırsız nöbeti tutmaya başladı. Ama bu hırsızlar alınan tedbirlere rağmen yine yaptıklarını yapıyorlar. Benim korkum silahla nöbet tutan köylüler hırsızları gördüklerinde ya sıkarsa ya hırsızı öldürürse bunun sorumlusu kim olacak.

***

Alican SİNCAR

Batman’ın en büyük parkı olan Atatürk parkı maalesef bakımsızlıktan geçilmiyor. Parkta çimler insanların gelişi güzel hareketleri yüzünden harap olmuş durumda. Ayrıca Batman Belediyesi yeterince bu parka özen göstermiyor.  Vatandaşlarda çekirdek kabukları ile parkı tam bir harabeye çeviriyorlar. Çimenler solmuş ve toprağa dönüşmüş.  Günde 10 bin kişinin ziyaret ettiği ve dinlendiği parka lütfen yetkililer ve görevliler özen göstermesini istiyorum.

***

Hüseyin AKIN

Spor kamuoyu, yerel basın, Petrolspor başkanı ve yönetimi hep ‘o sene bu sene’ deyip, gündem oluşturuyor. Ben yıllardır 2. Lig ve 3. Ligleri takip ediyorum. Petrolspor’un bu sezon yaptığı transferleri gazeteniz aracılığı ile Harun Katmaz’ın yazılarından takip ediyorum. Katıldığım ve beğendiğim futbolcularda var ama ben bu takımı çok eksik görüyorum. Takım hazırlık maçlarında küçük takımlardan bile gol yiyiyor ise defansında eksiklikler vardır. Tek golcü ile de bu sezon bitmez. Benim tavsiyem bu takıma 2. Lig ayarında 2 veya 3 nokta trnasfer yapılmalı. Yoksa o sene bu sene olmayacak. Bu kadar şanslı bir gruba bir kez daha düşemeyiz.

***

Bayram KESKİN

Batman’da hala aşı olmamak için direnen kişileri gördükçe şaşırıyorum. Aşı bir ilaç değildir. Aşı sadece koruyucudur. Maalesef vatandaşlar tedbirler almadığı gibi Aşı olmamak içinde direniyor. Öncelikle buradan Batmanda yaşayan bu şehrin havasını tenefüs eden kişilere sesleniyorum. Lütfen öncelikle Aşı olun sosyal mesafelere dikkat edin. Düğünlere katılmayın hatta düğün yapmayın taziye yapmayın, miting yapmayın toplantılar düzenlemeyin. Evet biz bunları yapmayın diyoruz ama devletin yetkililerinde bir şeyler yapması gerekir. Basın dan takip ettiğim kadarıyla son 15 gündür bir Emniyet müdürümüz denetime çıktı maske ve mesafe konusunda vatandaşı uyardı. Diğer yetkililer maalesef ortalıkta yok. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bu mesajımı lütfen gazetenizde yayınlayın ve yetkililere bildirin. Selam ve Sevgililerimi sunarım.

 Eşref KILIÇ

Ben Bahçelievler mahallesinde ikamet ediyorum. Batman’ın en gözde mahallesi maalesef son 5-6 aydır yaşanılmayacak duruma geldi. Vali bey ya sabır diyor ama bu sabır taşmak üzere. Topu topu 10 sokak var mahallemizde alt yapısı biten sokaklara ekipler girse asfalt yapsa, kaldırımları yapsa temizliği yapsa ma ne olacak. Bu kadar basit işi aylarca sürümece de bırakıyorlar. Toz, toprak ve pisilikten geçilmiyor mahalleli perişan. Sayın Başkan vekilimiz lütfen sesimize kulak verin. Sayın Sonsöz gazetesi yetkilileri lütfen sesimize ses olun.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?