SİZLERDEN GELENLER

SİZLERDEN GELENLER
08-10-2021

Uzun yıllar gazetecilik mesleğinin her kademesinde görev yapmış birisi olarak son günlerde gelen şikayetler, sitemler ve istekler hiç bu kadar olmamıştı diyebilirim.

Benim köşenin müdavimleri iyi bilir; gündem boş olunca ‘Sizlerden gelenlere’ yer veriyorum genelde.

Siz okuyucularımız o kadar gündemi iyi takip ediyorsunuz ki, birini sonraya bırakmaya gönlümüz el vermedi. Gündem boş olunca dedim ama, okuyucularımız gerçek gündemi belirliyor.

Ve yine öyle bir süreç içerisindeyken, sizlerden gelen maillerin ‘Batman’ gündemini teşkil ettiğini fark ettim.

Zaman zaman mailler gelir bize…

Farklı farklı şikâyet, sitem ve hatta ihbar içeren mailler...

Bunların arasından toplumu ilgilendiren konular da çıkar.

Hemşerilerimizin ve okuyucularımızın tespitlerini olduğu gibi paylaşmak istiyorum bu yazımda.

Her zaman olduğu gibi bu hafta da sizlerden gelenlere yer vermek istedim.

Hiç yorum katmadan noktasına ve virgülüne dokunmadan siz değerli okuyucularımıza aktarıyorum.

Birlikte okuyalım ve yorumlayalım; inşallah yetkililer bunları okur ve gereğini yapar;

***

SERGEN TOPRAK

Batman Belediyesinin park konserlerini fırsat buldukça takip ediyorum. Takdir ediyorum ve Belediye yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Ancak, bu etkinlikleri provoke edenler var. Bu virüs ortamda sosyal mesafeye riayet etmeden konseri dinliyor ve halay çekiyor. Ve yerel sanatçıları dinleyen Batmanlılar, onlarla coştuğu gibi eleştirlerini de yapıyorlar maalesef. Yok efendim ne gerek var böyle konserlere millet koronadan ölüyor siz milleti topluyorsunuz gibi paylaşımlar yapıyorlar. Ama maalesef tanığım bir kişi konserde halay çektiğini gördüm ama bir saat sonra sosyal medyasında eleştiri paylaşımını gördüm. Siz Sonsöz gazetesi aracılığı ile bunları deşifre edin. Ya eleştir gitme konsere yada gidip eğlendiğin içinde Belediye yetkililerine ve yerel sanatçılara teşekkür eder. Ben kendi adıma Belediye yetkililerine teşekkür ederim.

***

HASAN MEŞE

Yine sonbahar ve yine anız yangınları. Geçmiş yıllara nazaran az olsada Batman çukurda olduğu için anız yangınlarından çok etkileniyoruz. Yetkililerden ricam gezici ekip kurup, nerde anız yangını var ise tarla sahibine iyi bir ceza kessinler.

***

SEYİD KESKİN

Batman Sonsöz gazetesini her sabah okuyorum, gazeteye emeği geçenlere teşekkür ederim. Bir toplumsal sorun var bunu Belediye yetkililerine iletirseniz sevinirim; Belediyenin en temel görevi temizliktir. Belediye temizliği elinden geldiği kadar yapıyor görüyoruz ama bizde kirletme kültürü var. Maalesef ne kadar temizleseler yine aynı durum. Burda eleştirim temizlik saatlerine. Öğle vakti belediye süpürgesi en işlek saatte temizlik yapıyor. Sabah insanların işe ve okula gittiği saatte temizlik yapıyor çöp topluyor. Çöp kokusundan ve trafik yoğunluğundan bu hizmeti maalesef amacına ulaşmıyor. Belediyenin kirletmeme kültürünü bir kampanya ile duyurmasını ve temizlik saatlerine riayet etmelerini istiyorum bekliyorum. Bu isteğimi Belediye yetkililerine iletin. Saygılarımla.

***

YARASA OSMAN

Petrolspor otobüs aldı diye bütün gazetelerde ve sosyal medyada duyuruldu. Sanki Petrolspor şampiyon olmuş gibi bir hava estirildi. Öncelikle Petrolspor iyi futbol oynasın daha sonra bu tür hizmetlerin arkası gelir.

***

ABDULBAKİ ŞENSES

Ülke ekonomisi batı batacak. Dolar aldı başını gidiyor. İşçi memur perişan, Esnaf istahsız kepenk kapatıyor. Ve Devlet büyüğümüz suçu 5 market sahiplerine bağlıyor. Yokmu bunu denetleyecek devletin bir kurumu. Basit bahanelerin arkasına saklanıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

***

REŞİT SEVCAN

Son günlerde Kürt sorunu yine gündeme taşındı ne hikmet ise seçim var ve siyasi partiler rafa kaldırdıkları sorunları yine gündeme getiriyorlar. Benim burada görüşüm siyasi partiler Kürt sorununu Kürt meselesini herkes kendine lazım olduğu kadar kullanıyor. Ve asıl mesele Kürt sorunu değil Kürt oylarıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?