Sizlerden gelenler

Sizlerden gelenler
16-07-2022

Sevgili Sonsöz Gazetesi okurları, bugünkü köşemi sizlere bırakacağım.

Sosyal medya aracılığı ve gazetemizin mail sayfasına gelen dilek, temenni ve isteklerinizi bu sütunlarda yer verip, sizlerin sözcüsü olmak istiyorum.

Lafı fazla uzatmadan sizlerden gelenleri aktarayım;

SADIK ÇAKIR

Sonsöz gazetesini yakından takip ediyorum. Güncel konuları ve Batman’da olup bitenleri sizlerin aracılığı ile okuyorum. Bundan dolayı Sonsöz gazetesine emeği geçenleri tebrik ediyorum. Benim sizlere önerim olarak, Halkın sesi bölümünü sık sık yapın. Batman’ın nabzı sokaktadır. Sokağın nabzını tutan yayın kuruluşu ayakta kalır. Bir başka önerim ise Belediyeye Sosyal Belediyecilik yapması için öneriler sunun. Sıcak yaz günlerinde vatandaşın eğlenip, zaman geçireceği bir mekan ve etkinlik yoktur. Saygılarımı sunarım.

***

ALİCAN SEVİM

Telekom kablolarının çalınması ve Telekomun çalınan kabloların yerine yeni hat çekmemesinde tek mağdur vatandaştır. Hırsız hırsızlığını yapıyor. Emniyet bunları yakalayamıyor mu Allah aşkına Batman’ın her yeri mobesa kameralarla dolu. Hiç mi görmüyorlar kimin çaldığını hadi çaldı hiç mi takip edilmiyor bu kabloları kime satıyorlar. Emniyet bu kabloları kim alıyor ise takibe alsın sorun kökünden çözülür. Burda Telekom yetkililerine de sesleniyorum, insanları daha fazla mağdur etmeyin, çalınan kabloları hemen yenileyim. Çünkü vatandaş mağdur oluyor.

***

HÜSEYİN ALP

Son bir yıldır Batman spor gündemi Petrolspor ile meşgul durumda. Kimse Batmanlı gençlerin forma giydiği ve iyi mücadele ettiği Bal ligindeki takımdan kimse söz etmiyor. Petrolspor para yutan makine gibi. Taşıma suyla da değirmen dönmez. Bakın geçen sezon vali Hulusi Şahin 9 milyon lira Organize sanayiden Petrolsor’a aktardı. O para bitti gitti. Ha şampiyon oldu helal olsun diyenler olabilir ama yazık günah o paraya o para ile Amatör ligdeki ve Bal ligindeki takımların 5 yıl maddi sıkıntısı olmazdı. Bunu niye belirtiyorum, çünkü şu andaki Petrolspor’da ne para var nede bir gelecek vadi. Petrolspora harcanan paralar heba oldu diyebilirim. Onun için Batmanlı gençleri destekleyelim ve Bal ligindeki takıma ve Amatör takımlarımıza desteğimizi çoğaltalım.

***

ABDULKERİM SEVİM

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın halkın içinde olması ve sürekli halkla zaman geçirmesi tabi ki taktir edilecek bir durum. Yıllardır valiyi görmeyen ve ismini bilmeyen vatandaşlar var. Ben son 10 yıldır ilk defa vali ile karşıladım ve benden hal hatır sordu. Bu da benim hoşuma gitti. Tabi bazı sosyal medyada valinin sov yaptığını seçim valisi olduğunu söylüyor ve yazıyorlar ama biz Batmanlılara dokunan ve hal hatır soran yetkileri hiç unutmaz. Sayın valinin resmi protokol programları dışında halkın içinde olmasını ben taktir ile karşılıyorum.

***

YUSUF TAĞDA

Her bayram sonrası korona viriüs pik yapıyor. Yetkililerden ricamız eski önlemleri yeniden hayata geçirelim. Çünkü vaka sayısı her geçen gün artıyor. Televizyonlardan izlediğimiz kadarıyla bu son virüs varyandı çok tehlikeli imiş. Vatandaşta dikkatli olmalı, yetkililerde tehlike büyümeden tetbirleri artırmalıdır diye düşünüyorum. Tabi hükümet tatil beldelerini ve turizm gelirlerini düşünüyor ama maalesef turizimden kazanılan paraları sağlık sektörünü aktaracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?