Sizlerden gelenler

Sizlerden gelenler
11-11-2023

Değerli Sonsöz Gazetesi okurları; İnternet sayfamıza öyle yorumlar istek ve temenniler geliyor ki, uzun bir aradan sonra tekrardan sizlerden gelen yorumlara yer vermeye karar verdim.

İnternet sayfamız www.sonsozgazetesi.net adresini günde en az 25- 30 bin kişi tarafından tıklıyor. Bir yerel gazete için oldukça yüksek bir rakam. Bunu biz söylemiyoruz. Bu tıklama sayısını internette reklâm veren şirketler söylüyor.

Sevgili okurlarımızın, internet sayfamıza girdiklerinde aradıklarını bulduklarının kanaatindeyim.  Güncel ve farklı haber ve yorumlar, yani kısacası Batmanla ilgili her şeyi gazetemiz sayfasında buluyorlar. Buluyorlar diyorum, çünkü okuyucularımızın yaptığı yorumlardan ve takip etmelerinden biliyorum.

Haber ve yazarlarımızın yazılarını düzenli takip edenler var. O kadar bilinçli okuyucularımızın olması bizleri daha da şevk ettiği gibi, bizim de ufkumuzu genişletiyor.

Sevgili okurlar, sizlerden gelenleri hiç yorum katmadan yayınlamak istiyorum;

***

ABDURRAHMAN ÜZÜM

Trafiğin rahatlaması adına Batman eski mahallelerinde, daracık sokakları ve çarpık yapılanmaları münasebetiyle de, ayrıca eski mahallelerin ve özellikle çarşı meydan kesimine bakan mahallelerin bir an önce kentsel dönüşümünün yapılması gerekmektedir. Bu iş Valilik ve belediye işbirliği sayesinde zorunlu hale getirilmelidir. Her gün yeni tarım arazileri yağmalanmaktansa ve betonlaşmaktansa bu yolun seçilmesi Batman'ın eskiyen ve depreme de dayanıklı olmayan yüzünün yenilenmesi her açıdan gereklidir ve elzemdir.

FERHAT ASLAN

Batman akıllı şehir oluyormuş, Akıllı şehir olabilmemiz için öncelikle belediye toplu taşıma işini çözümlemesi gerekir. Batman belediyesi önce toplu taşıma sorununu çözsün 600 bin nüfuslu şehirde bile doğru düzgün toplu taşıma hizmeti sunamıyorlar. Artı şehir içi otobüsleri bakımsız ve hiçte hijyen değil. Belediye yetkililerinden otobüslere ve otobüs personellerine ayar vermesi gerekir diye düşünüyorum.

SERMET KONAÇ

Keverzo ( Yenipınar ) köyü sakini olarak, Sonsöz ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Yaklaşık 1500- 2000 nüfuslu olan tarih köyün, küçük çocuklar kış aylarında zor şartlar altında, çamurlu yollarda okula gidip gelmekteler. Şehre çalışmaya gidenlerin yanı sıra, birde hastahaneye hastalarını yetiştirmekte büyük zorluklar yaşamaktalar. Yenipınar köyü sakinleri, çevre köylerden gelen araçlara otostop çekerek şehre gitmekteler. Şehire ulaşmakta büyük zorluklar yaşayan köy halkı, şehirden köye dönmek için tekrar Devlet demir yolları geçti kaldırımımda bekleyip otostop çekerek eve dönmekteler. Yeni pınar köyü sakinlerinin Valilikten ve Belediye yetkililerden beklentilerimiz bu derde bir devam olmalarını beklentisidir. Lütfen keverzo yeni pınar köyüne ek otobüs seferleri verin.

AHMET ATEŞ

Belediyeye işe giriş kuralarında şaibe varmı bilmem ama Kim kimin hakiını yiyorsa Allah bırakmasın işe alınacaklar listesi çoktan hazırlanmış bile torpile kadro satma maalesef yaygın ve var bu konuda endişe duyuyoruz.  Sayın valimiz Ekrem Canalp bu konu hakkında kamuoyuna bilgi vermelidir ve sayın valimiz Ekrem Canalp kesinlikle bunun önüne geçmelidir ve geçeceğine inanıyorum herkese iyi çalışmalar diliyorum.

FATİH IŞIK

Batman Petrolspor büyük bir bütçe ile ligde mücadele ediyor ama maalesef bu kadro ile şampiyon olması hayal gibi. Çünkü kadroda iyi futbolcu yok. İnanın Batman amatöründe mücadele eden futbolcular onlardan iyi. Bu kadar para ile ben bu takımı süper lige çıkarırım. Alt yapıya önem verilmez ise her yıl milyon dolarlar çöpe gidecek. Benden söylemesi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?