TİP 2 DİYABET TEDAVİSİNDE FİTOTERAPİ

07-06-2018

• Diyabet, vücudunuzunda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen bir hastalıktır. Sonuç olarak kişi, yediği besinlerden kana geçen şekeri yani glukozu kullanamaz ve kan şekeri yükselir (hiperglisemi).​

• Bir kişinin diyabetli olup olmadığı Açlık Kan Şekeri (AKŞ) ölçümü veya Oral Glikoz Tolerans Testi (OGTT) yapılarak saptanır. AKŞ ölçümü 100-125 mg/dl olması gizli şeker (pre-diyabet) sinyalidir. AKŞ ölçüm sonucunun 126 mg/dl veya daha fazla olması diyabetin varlığını gösterir.

Kesin tanı hastada yapılan glukoz yükleme testinde veya herhangi bir andaki şekerin 200 üzerinde olması ve beraberinde hastanın diyabete bağlı şikayetlerinin olmasıyla konur.

Tip 2 Diyabette tam bir şifa uygun diyet , egzersiz , hayat tarzı değişikliği ve uygun tedaviyle olmaktadır. Burada medikal tedaviye ek bitkisel tedavilerinde büyük yeri vardır.

Tip 2 diabet tedavisinde diyet çok önemlidir.Hastanın gluteinsiz bir diyet tablosu ve beraberinde varsa fazla kilolarından kurtulması ile insilün direnci ortadan kalkacağı için hastanın kan şekerleri regüle olmaya başlar.

Hastanın hayat tarzı değişikliği ve diyet tedavisinin ardından kullanacağı medikal tedavilerin ve uygun bitkisel tedaviler veya bitkisel tedavi kombinasyonlarıyla da hastanın kan şekerleri normal aralıkta seyretmektedir.

Verilen bu tedaviler ile zaman içinde hastanın ilaç ihtiyacı azalıp aldığı bitkisel ilaç ve medikal ilaçlar kesilerek sadece diyet ve hayat tarzı değişikliği ile hasta tam şifa bulmaktadır.

Kronik hastalıklarda olduğu gibi diyabet tedavisinde de uyum çok önemlidir. Hasta mutlaka verilen beslenme tablosuna tam uymalıdır kötü alışkanlıklarını bırakmalıdır. Tıp 2 diyabetik hastalar genelde fazla kilolu olurlar bunların fazla kilolarını vermesi gerekir.

Tip 2 diyabetli hastalarımızın tedavisinde kullandığımız bitkisel karışımımız kan şekerini düşürmenin yanında tansiyon düşürücü ve kolesterol düşürücü etkileride olup hastanın metabolik değerlerını kontrol altında tutmaktadır.

Tip 2 diyabet Tedavisinde kullanılan bitkisel ilaçlar: Zerdeçal , zencefil, kudret narı, yayla muzu kökü, siyah dut yaprağı, böğürtlen yaprağı, soğan, zeytin yaprağı , tarçın ,çemen tohumu , gurmar , ardıç tohumu , hıbıscus, çörek otu ve stevia . Diyabet tedavisinde kullanılan bitkilesel ürünler bölgeden bölgeye farklılık gösterip sayıları artmaktadır.

Bizim kliniğimizde Diyabet tedavisi için hazırladığımız karışımda ise  zeytin yaprağı ,tarçın, stevia, ardıç tohumu , gurmar, çörek otu ,hibiscus ve yayla muzu kökü bulunmaktadır. Diyabet için hazırladığımız karışımı Yemeklerden önce aç karına bir su bardağı suya veya bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı karıştırarak almalarını öneriyoruz. Takip ettiğimiz hastalarımızın kan şekerlerinde düzelme ve hba1c değerlerinin belirgin düştüğünü görmekteyiz.

Unutulmaması gereken bir husus bizim verdiğimiz fitoterapi yani bitkisel ilaçlar medikal ilaçların bir alternatifi değil tamamlayıcısıdır. Medikal ilaçlar ile beraber kullanılır. Bitkisel ilaçların bir başka ilaç ile etkileşimi olabileceğinden fitoterapi uzmanı bir hekim tarafından düzenlenip kullandırılması gerekmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?