ÜNİVERSİTEMİZİN GELİŞMESİ İÇİN İLK HEDEF SAYGI OLMALI

12-01-2021


Profesör en yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişilere verilen unvandır. 
Sözcük, "bir sanat ya da bilim dalında en yüksek düzeyde uzman" anlamına gelen Latince profesör’ün karşılığı olarak Türkçeye girmiştir. 
Ülke genelinde yaklaşık 30 bin akademisyen bu unvan ile çalışmaktadır. Bu insanlar doğdukları yerlerin isimleri ile değil, deneyimleri ve bilgileri ile bu unvanları almaktadır.  
Son zamanlarda Batman üniversitesinde yeni dönem rektörlük başvurularına yönelik yerli-yabancı gibi ayıran haberler karşımıza çıkmaktadır. Aslında konu üniversiteler,  öğretim ve araştırma ise,  yöneten, öğreten ve araştıranın nereli olduğundan çok, işlerini ne düzeyde iyi yaptıklarına bakmak faydalı olacaktır. 
Batman ilinde de üniversitenin büyümesini istiyorsak,  ihtiyaç duyulan insan kaynaklarını sadece Batmanlı olan bilim insanları ile gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden olayı yerele taşımak çok faydalı olmayabilir, şu anda bile üniversitemizin büyümesine katkı yapmak amacı ile çok sayıda akademisyen fedakarlık yaparak farklı illerden gelmiştir. 
Her birey bir başka adayın daha faydalı olacağı yönünde görüş sahibi olabilir, ancak bu görüşü diğer kişilere saygısızlık yapma hakkını vermez. 
Batman halkı olarak büyük vizyon ile bakan, ülke genelinde akademisyenlerin ilimize ve üniversitemize  gelmesinde güçlü iletişim kurabilecek, üniversitemizi geliştirecek büyütecek bir adayın seçilmesinin uygun olacağı görüşünde birleşmeliyiz.  
Bir olmalıyız, birlik olmalıyız, olayı bilim çerçevesinden çıkarıp yerele indirgememeliyiz. 
Çünkü konu yerel üstü bir konudur.  
Aday olan hocalarımız başvurularını yaparak üniversitemize katkı yapma isteklerini ortaya koymuşlardır. 
Hepsini bu samimi düşüncelerinden dolayı tebrik etmeliyiz. 
Ancak bir adayı öne çıkaralım derken, diğer adayları üzecek söylemler biz Batmanlılara yakışmayacağı bilinci ile hareket etmeliyiz. 
Bize yakışan saygıyla beklemek, Allah kime nasip eder, Sayın Cumhurbaşkanımız hangi hocamızın atamasını uygun görürse, o hocamıza 4 yıl boyunca destek olmak ve üniversitemizi geliştirmektir. 
Batman Güneydoğu'da gösterdiği sağduyu ile en hızlı büyüyen illerimiz arasındadır. Mevcut Rektörümüzün, üniversitemiz ve  ilimizin büyümesi yönündeki çabasına ve desteğine  hepimiz şahit olduk. Hocamız değerli bir bilim insanı olmanın yanısıra, insanımız ve Batmanımızla da en az bizler kadar bağ kurmuştur. 
İlk dönemi olduğu ve yürüyen projeleri olduğundan yeni dönemin de doğal adayıdır. Yeniden atanma kararı diğer adaylarda olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilecektir. 
Yeniden atanırsa üniversitemizin rektörü olarak görevine devam edecektir. Ataması yapılmasa bile bu hocamızın Batman'ın fahri hemşerisi olduğu gerçeğini unutturmamalıdır.
Sonuç ne olursa olsun bu böyle devam etmelidir. Hocamız rektörlük makamından bağımsız gerçek bir Batman dostudur. Tüm hemşerilerimize aracıya ihtiyaç duyulmadan randevusuz olsa bile zaman ayıran, sorunları çözmeye çalışan sayın hocamız hakkında olası karalama kampanyaları biz Batmanlılara  yakışmayacak ve üniversitemize zarar verecektir. 
Süreci saygı çerçevesinde izleyelim, üniversitemiz için hayırlı olanı dileyelim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?