Vatandaşın eleştirileri

Vatandaşın eleştirileri
11-08-2022

Vatandaş o kadar bilinçlendi ki gözünden hiçbir şey kaçmıyor.

İyi bir gözlemci ve iyi bir eleştirmen oldu vatandaş.

Artık bizim görmediğimiz, bizim fark etmediğimiz şeyleri görüp yorumluyor.

Efendim, vatandaşın gördüklerini ve yaptıkları eleştirileri sizlere noktasına virgülüne dokunmadan aktarayım;

Bir gurup arkadaş ile sohbet ediyoruz.

Sohbet konusu, siyaset ve spor ve Batman.

Sohbette spor ve siyaset faslı geçtikten sonra bir arkadaşın diye getirdiği ayrıntı gerçekten ilginçti.

Bir arkadaşımız, “Ya eskiden Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç sürekli sahada idi, her kesimle görüşüp, herkesi ziyaret ederdi. Sürekli sahada idi. Gece gündüz. Ama şimdi hiç gözükmüyor onun yerine vali Ekrem Canalp, Batman’ı sokak sokak geziyor. Acaba Vali Bey mi yasakladı sokakta olmasını?”

Bir başka arkadaşımız ise son yapılan zamları eleştirirken, “Yahu Belediye zam yaparsa haliyle herkes zam yapar” diyor ve ekliyor “Belediye otobüs ücretlerine yapacağı zammı geri çekmeli. Mazot fiyatlarını bahane ediyorlar ama konserlere verecekleri paraları mazotu karşılaşa daha hayırlı bir işi olacak”

Üçüncü bir arkadaş sohbete katılıyor “Belediye bu aralar hiçbir şey yapmıyor sanki herkes koltuğuna yapışmış duruyor. Vali Ekrem Canalp’ın da belediyeye geldiğini görmedim. Uzaktan talimatlarla Belediyeyi yönetiyor. Tamam, vali sokakta, caddede, halkın içinde ama hizmet noktasında bir veri yok. Vali beyden projeleri hayata geçirmesini bekliyoruz. Çünkü Batman’ın çok sorunu var. Bu sorunları çözümleme noktasında tek yetkili kendisindir”

“Batman sahipsiz arkadaş niye sitem ediyorsunuz?” diye sohbete katılan bir arkadaşımız ise “Hükümet kanadı siyasi partiler bir şey yapmıyorlar ki. Milletvekili Batman’a geldiğinde belirli noktaları ziyaret edip, sözde halkın arasında olduğunu gösteriyor. Hiç milletvekilini veya il başkanlarını semt pazarında veya Batman’ın kenar semtlerinde gördünüz mü?”

Bizim görevimiz vatandaşın bu eleştirilerini yazmak.

Gerisi yetkili ve yetkililere kalmış.

***

Efendim bu sese kulak vermenizi dileğiyle Muhammed İsa Yılmaz isimli gencimizden gelen isteği sizlere aktarıyorum;

“Ben Muhammed İsa Yılmaz. 14 yaşında bir çocuğum. Ben okumak istiyorum ve geleceğimi düşünüyorum. Önümdeki engellerin kalkmasını istiyorum. Kıbrıs Şehitler Ortaokulunda okuyordum. Ortaokulu bitirdim. Liseye gidecektim ama gidemedim. Çünkü ben uzak yerlere gitmek istemediğim için yakın yere ve yürüme mesafesindeki okula gitmek istedim ve okullardan üçünü seçtim, biri bile beni almadı. Benim suçum ne? Okullardan biri Fuat Sezgin, biri Mezopotamya, diğeri İluh Anadolu Lisesi. Benim suçum ne yani kendi başına da bir çocuğum, evin geçimini sağlayan tek kişiyim. Babam çalışmıyor ve kiradayız Kira günü geliyor ve ev sahibi bizi zorluyor. Diyor ki kirayı verin. Vermeyince diyor ki çıkın. ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Ağlıyorum kendi kendime diyor ki hayatı zorluğu ne yapayım mecbur çalışmam ve kirayı vermem gerek. Annem de çalışmıyor, benim sadece tek bir isteyim var oda evime yakın ve güzel bir okul. Hem okuyup hem çalışacağım”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?