YENGEÇ BURCU PSİKOLOJİK SÜRECİ

19-12-2019

YENGEÇ BURCU
22 Haziran- 22 Temmuz
Öncü/Su/

Kusursuz duyarlılık - Yengeç'in hedefi budur.
Her ayrıntıyı hissetmek, hayatın uyumsuzluğunu görmek, her şeye rağmen yaşamın sunduğu her şeyi sevmek, kabullenmek ve ona güvenmek. Tüm bunlar Yengeç'in konularıdır.
Duyguların lisanını çok akıcı bir şekilde konuşması, iç dünyasının zenginliği Yengeç'in kaynaklarıdır. Yengeç'te, subjektiflik ve duygusal yoğunluk sonuna kadar açıktır. Stratejisi korunmaktır. Yengeç kabuğunda saklanıp veya içine kapanıp güç toplayarak bu iç süreçlerini korumak zorundadır. Şefkat ve ilgi Yengeç'in kendini koruma güdüsünden daha güçlü özellikleridir.
Anaçlık, koruyucu olmak, yardımcı olmak sevginin güvenli bir çeşididir. Radikal bir kendini koruma, güvenli sevgi önceleri iyidir, ama bir süre sonra Yengeç'in cesaretini toplayarak kabuğundan çıkması -başka bir deyişle, gerçekten sevme cesaretini bulması- gerekir. Böyle olduğunda aktif olarak dünyayla bütünleşir. Önce kendi ruhunun sisli diyarlarını araştırmak için kullanması gereken incelikli bakım sürecini -iyileştirici, yardımcı ve rahatlatıcı rollerini- dünyaya aktarır.
Anaçlık Yengeç'in en yüksek ifade biçimi -aynı zamanda gölgesidir. İlişkide olduğu insanlardaki hassasiyeti ve kederi kendine çekerek onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Üstlendiği annelik rolünün sonucunda kendisini, gereksinimlerini ve fırtınalı iç dünyasını affedicilik ve anlayışlılık perdesi ile örtebilir. Diğer yandan güvenlik için geliştirdiği savunmalar gelişiminin önünü keser.
Öğrenmesi gereken; kabuğundan sıyrılmak, açılabilmek, güvenmek ve sevgi için riske girmektir.Aysem Aksoy Astroloji Dergisi
SU : Duygusal - Sezgisel - Hislerde enerjik - Sezgisel kaabiliyetli - Pasif - İçe dönük Hissi alışverişte bulunan. Su elementi kişide duyguların ve sezgilerin yönlendirilmesini göstermektedir. Duygusal yönün ve sezgilerin ağır basmasını ve biliçli kullanılmasını göstermektedir. Yengeç Burcunda bu daha çok ev ve aile ilişkilerinde aynı zamanda da özel ilişkilerindeki duygusallığın yoğunluğunu göstermektedir.
ÖNCÜ : Aktif - Yaratıcı - Teşebbüs etmeyi seven - Verimli. Öncü grubundaki yoğunluk kişinin karakterinde belirli, daha doğrusu kendisinin seçtiği konularda önde olma ve bilgili olma isteğini göstermektedir. Buradaki yoğunluk kişinin bulunduğu çevreye etki etmesini gelişen olalayların içinde aktif olmasının işaretidir.Gerçekçilik ve mantığın her türlü ilişkileri ve çevrede iyi kullanımını da simgeler. Ayrıca bir şeyler yapabilme, aktif ve faal olma dürtüsünün yoğunluğunu da göstermektedir.
YENGEÇ’lerin manevi yönleri oldukça gelişkin ve ortamdaki enerji titreşimlerini hissetme kapasiteleri oldukça yüksektir.
Bu nedenle iç dünyaları fırtınalı, bilinçaltları hareketli, rüyaları ikinci bir alem kadar canlı ve karar mekanizmaları daima içgüdüleri ile fazlasıyla bağlantılıdır.
Düşünmek ile sezmek arasındaki farkı çoğu kez tanımlayamazlar. Bazen de sezgi ile ‘’kuruntu’’ arasındaki farkı karıştırmaları da mümkündür ;). Bu da onları kırılgan, kaygılı ve aşırı savunmacı bir moda sürükleyebilir.
”İfade Yeteneği” konusunda kompleks sahibi olmaları mümkündür. Aklına estiği gibi konuştuğunda anlaşılmadığının farkındadır. 
ve derinlik sergiledikleri de bilinir. Onlarla ortak bir dil ve ritm tutturabildiğiniz zaman birlikte yüzebileceğiniz sular daima çok cazip ve keyiflidir 
Geçmişlerine çok bağlıdırlar. Aile tarihlerini, yaşadıkları yerin, içinde bulundukları toplumun köklerini araştırmaktan keyif alırlar. Bu onların ‘unuttukları bazı detayları, son derece net hatırlayabilirler.’aidiyet ve köklenme’’ ihtiyaçlarının bir uzantısıdır.
YENGEÇ tam bir ‘’anı defteri’’ gibidir :). Özellikle onlarda duygusal izler bırakmış olan insanlar ve deneyimlerle ilgili olarak Ama sözel yeteneklerini disipline etmeyi başaran YENGEÇ’lerin iletişimlerinde güçlü bir espri anlayışı, başkalarının çoktan 
Yine de kaçmaya çalıştıkları tüm incitici deneyimler, onlarda derin izler bırakır ve davranış modelleri aslında tam da böyle deneyimlerden korunmak arzusu üzerinde şekillenir.
Kendini gerçekleştirme yolu;
KAYBETME KORKULARI efsanedir! Risk almayı sevmez, beklenmedik gelişmeler karşısında esneklik göstermekte zorlanırlar. Değişim karşısındaki tepkileri genelde tamamen yok saymaktır! Belirsizliğe bir karar veya bir tutum değişikliği ile son vermek yerine ”araf”ta kalmayı yeğlerler. Ta ki, hayat onları tamamen havasız bırakana kadar…
Öte yandan, tehlikeli buldukları durumlarda devekuşu gibi kafalarını kuma gömmek yerine, korunma güdülerini sağlıklı bir biçimde harekete geçirirlerse, mükemmel bir savunma becerisi ve RİSK YÖNETİMİ DEHASI da sergileyebilirler.
İç disiplin ve öz saygı problemlerini halledemedikleri sürece, etik açıdan zaaflı davranmaya yatkın olabilirler.
Öte yandan, kendini yeniden keşfetmeye ve özüne dönmeye karar veren YENGEÇ’lerin çok farklı bir bilgelik sergilediklerini, sevecenlik ve sessiz bir olgunluk karışımı ”çelebi” bir duruş benimsediklerini görebilirsiniz.
Bu dünyaya GÜVEN duyamamanın oluşturduğu tüm yan etkiler, YARATAN’ın sevgisiyle kuşatılmış ve her daim korunma altında olduğuna inanabildiği zaman ortadan kalkar.
O zaman YENGEÇ varolma ve beslenebilme korkusunu bir yana bırakıp VAREDEN ve BESLEYEN bir insan olma cesaretini içinde bulur. Bu YENGEÇ için eşsiz bir doyum kaynağı olacaktır. Juno Astroloji  Kendi halinde bir yıldız gözlemcisi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?