YORUMLAR

YORUMLAR
15-07-2021

Haftalardır güncel konulara değinmek istesem de maalesef sizlerden gelen mailler buna izin vermiyor. Es geçip, görmemezlikten de gelemiyorum.

Çünkü sizin yorumlarınız gerçek gündem bence.

Gündemi iyi takip eden, yaşanan güzellikleri ve aksaklıkları bizler ile paylaşmanızda çok iyi.

Her zaman okuyucularımız bizleri takdir ederler bende bu kez oyucularımızı tebrik ediyorum.

Bizden daha iyi gündemi takip edip, sorunları veya güzellikleri dile getiriyorlar.

Bu haftada sizlerden gelen yorumlara noktasına dokunmadan yayınlıyoruz. Keyfi okumalar;

 ***

Süleyman ARİF

Batman Belediyesi Kültür Merkezi müdürlüğüne atama yapıldı, gözünün üstünde kaşın var dercesine, mal bulmuş mağribi misali önüne gelen saldırdı da saldırdı. Uzun bir süredir o makamı Batman kültürüne sözüm ona katkı sunan, yön veren Azeri bir müdür vardı. Evet evet yanlış okumadınız Azeri.

Kimse ağzını açıp, " ya hu kardeşim bırakın Batman'ı, bırakın bölgeyi, koca ülkede adam kalmadı da Batman kültürüne katkı sunacak, yon verecek Azeri birini mi buldunuz" demedi. Sözcü de demedi, cümle muhalefet de demedi. Bu arkadaşın Batman'a kültür! anlamında ne vermesi bekleniyordu bilmiyorum. Ama kimse ağzını açmadı.

Gelelim Metin Gürbüz Beyin atamasına. Metin Gürbüz'ün bu göreve ehil olup olmadığı sorulmadı. Oysa bu işin edebiyatını yapanlar sözde "ehil, liyakat sahibi" ararlar. Varsa yoksa eşinin Ak Parti milletvekili adayı olmasıydı. Karşı çıkanlar görevini yaptı ama, asıl konuşması gerekenler "kardeşim yerel yönetimlerde iktidar kadrosuyla gelir kadrosuyla gider" diyemedi. Yıllarca yerelde iktidar olan HDP, ondan öncesi Refah Partisi, ondan önce Anavatan Partisi ve diğerleri öyle yapmadı mı? İstanbul'a gelen Imamoğlu öyle yapmadı mı? Saldıranlar bu gerçeği bilmiyorlar mıydı?

Tabi ki biliyorlardı. Gaye başka. Metin Gürbüz başarılı ve eğitimli biridir. Son zamanlarda atanan birçok makam sahibinden çok çok daha ehildir. Umuyorum bu makamın hakkını hakkıyla verecektir.

Kendisine canı gönülden başarılar diliyorum. Ona orayı uygun görenleri de tebrik ediyorum.

***

Mehmet Latif YILDIZ

Recep Kavuş beyin yazılarını takip ediyorum, kendisi,doğa konusunda çok hassas ve tecrübeli bir insandır. Yazdıklarının altına imzamı atıyorum. Vahşi sulama ve sınırsız, izinsiz kuyu açma Konya ovasında 1970’li yıllarda baş gösterince defalarca haber ve makalelerim ile çiftçi ve yetkilileri uyardım. Kimse dinlemedi. 40 yıl sonra dipteki su bitti. Artık hiç bir katmanda su kalmadı. Ova çöken obruklar ile doldu. Şimdi ağlıyorlar. Kendi düşen ağlamaz. Bütün Türkiye’de insan eli ile yapılan gölet ve barajlar su ve yağmur rejimini değiştirdi. Önümüzdeki yıllar Batman ve Ilısu barajı nedeni ile bölgede Kar yapmayacak, yağmur dengesiz ve mevsimi dışında sel olacak. Gelecek nesli bekleyen tehlikeden kurtaracak tek şey. O barajları yıkmak olacak. Biz görmeyiz ama bu olacak. Sevgilerimle.

***

Kasım SERECAN

Batman Petrolspor’un bu sezon şanslı bir guruba düştüğünü söyleyebilirim. O sene bu sene diyelim artık. Çünkü bu kadar kolay bir gurupta şampiyon olunmaz ise ve bu kadar paranın olduğu bir dönemde başarılı olunmaz ise vay Petrolspor’un haline. Artık o sene bu sene demeyiz ve ömür boyu 3. Ligde hatta mazisi kalmaz Petrolspor’un. Kimse kusura bakmasın yönetim bunu başaramaz ise tek suçlu yönetimdir. Kimse bahanelerin arkasına sığınmasın. Şimdiden hatırlatayım dedim.

***

Edip ÖZTURAN

Batman Belediyesinin 5 mahallede başlattığı çalışmaları başta takdir etmiştik. Hatta helal olsun Batman Belediyesi her tarafta çalışıyor demiştik. Ama maalesef öyle değil miş. 2 aydır devam eden çalışmalar maalesef bitirilemedi. Başta Bahçelievler mahallesindeki yollar maalesef köstebek yuvası şeklinde tozdan dumandan geçilmiyor. Burada sayın Belediye yetkililerinden isteğim, bu çalışmaları ya bir an önce bitirmek için vardiyeli sisteme geçin, yada bir mahalleye ağırlık verin. Bahçelievler mahallesi sakinleri gerçekten perişan durumda. Saygılarımla…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?