BİR ŞEHİR BİR TAKIM

Hakan Tufan

9 yıl önce

GERCÜŞ BAĞLARSPOR

Batman’nın Bölgesel ligdeki (BAL) tek temsilcisi olan Gercüş Bağlarspor’u futbolseverler yakından bilirler. Mütevazi kadrolarıyla ve kısıtlı imkanlarıyla güzel işlere imza atıyorlar.

Teknik Direktör Metin Kanağı’nın talebeleri 8. haftanın sonunda 12 takımdan oluşan grubunda 5.sırada yer alıyor. Statü gereği sadece lider olan takım üst lige çıkacağı grupta temsilcimiz hali hazırda iyi bir konumda. Önlerinde çok maç var ve lider Cizrespor’la aralarında sadece 6 puan var. Kaldı ki bu hafta Gercüş Bağlarspor evinde Cizre’yi ağırlıyor. Çok ama çok zorlu mücadeleden alınabilecek bir galibiyet farkı sadece 3 indirmeyecektir.

Moral ve motivasyonun yanı sıra, grupta iddialı konuma gelecekler ve diğer takımlara da gözdağı vermiş olacaklar.

İşin bilimsel ve teknik açıklamalarını şimdi bir tarafa bırakıp yazımın esas konusuna giriş yapayım.

***

Bir şehir sadece binalar yükseltilerek büyümez. Sahip olduğu değerlere sarıldığında büyür ve gelişir. Sosyal açıdan bu gelişimin en önemli öğesi spordur. Toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlayan sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları gruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir yaklaşım ortaya koyar.

Spor insanları sosyalleştirir; daha çok sosyal ilişkiler kurmasında ve geliştirmesinde büyük rol oynar. Nitekim yeni arkadaşlıkların oluşması, grup içinde yer edinme, yerini idrak edebilme ve diğer grup üyelerini tanıyabilme gibi çabalar, kişinin sosyal yaşantısını etkileyerek olgunlaşmasını ve toplum hayatına alışmasını sağlar.

Spor sayesinde bu değerlere kavuşmuş toplumların yaşadığı bölgelerde sosyal yapılar (dernek, kulüp, tesisi, vb.) artar ve ortak heves ve heyecanların paylaşıldığı bir ortamdaki kişiler gelişmiş sosyal ilişkiler kurar.

Bir şehir için ekonomik açıdan önemi de fazladır. Esnaftan satın alınan araç gereç ve diğer ihtiyaçlar, yapılan tesislerde konaklama ve bunların işletim maliyetleri, organize edilen etkinlikler ve bu etkinliklerin ekonomik girdileri bir şehrin ekonomisi için bulunmaz velinimettir.

Bu açıdan elimizde bulunan değerlere sahip çıkmak gerekmez mi?

Petrolspor’dan sonra şehrimizin diğer güzide kulübü Gercüş Bağlarspor’un da sportif başarıları ve bunun sonucunda üst liglerde mücadele etmesi sözünü ettiğim konularda şehrimize çok fayda sağlamaz mı?

Hepinizin şuanda evet dediğini hisseder gibiyim. O halde gelin hep beraber bu güzide takımımıza destek verelim. Taraftar desteğinin yanı sıra ekonomik yönden de sıkıntılar yaşayan bu kulübümüze Batmanlı tüm bürokratları, işadamlarını, Sivil toplum kuruluşlarını, Esnaflarını ve şehrini seven tüm bireyleri desteğe davet ediyorum.İmkansızlıklarla takım bu konumda ise yapılacak destekler ile neler olur siz düşünün.

Batıda kasaba takımları süper lig ve 1.ve 2.liglerde iken, nüfus olarak çok ili geride bıraktığımız şehrimizin neden bir takımı oralarda yok.Bu soruyu kendimize bol bol sorarak spor adına,futbol adına kulübümüze sahip çıkalım.

Gercüş Bağlarspor’un tüm Batmanlıların takımı olduğunu hatırlatarak maddi ve manevi büyük desteğin verileceğine eminim. Batman’ın kocaman yürekli insanlarına da bu yakışır elbet.

Hoşçakalın…

YAZARIN DİĞER YAZILARI