UMDUĞUMUZU BULAMADIK

Hakan Tufan

3 yıl önce

TFF 3.ligde sezon açılacak bizde nihayet Petrolspor ile buluşacaktık. Bunun heyecanıyla stadın yolunu tuttuk. Pandemi yasaklarından sonra ilk defa seyircili bir maç izleyecektik. Bomba transferler, yeni hoca ve şampiyonluğa oynayacak bir takım düşüncesi heyecanımızın kotasını yükseltiyordu . Ama ne mi oldu? Umduğumuzu bulamadık ve kendi sahamızdan zar zor 1 puanla ayrıldık.

Rakip Bursa Yıldırımspor yaptığı transferlerle bu ligin diğer favori takımlarından. Geçen sezon trajik bir şekilde şampiyonluğu kaçırmışlardı. Bu sezon yine iddialılar ve bunu sahaya yansıttılar.  Zaten karşılamanın da kolay geçmeyeceğini biliyorduk ama kendi takımımızın bu kadar vasat, ruhsuz ve dağınık oynayacağını tahmin edemedik. Özellikle ilk yarı mücadeleden uzak, ne yaptığını bilmeyen ve kötü bir takım vardı.  2.yarı biraz toparlanır gibi oldu dedik ama yine de galibiyeti getirecek mücadele gösterilmedi. Allah’tan kaleci Cihan Şentürk günündeydi. Kritik kurtarışlarla takımına 1 puanı hediye etti.

Biliyorum çoğumuz ilk maç, adaptasyon sorunu ve uzun bir sezon muhabbetleri yapacak. Benim şahsen bunlara tahammülüm kalmadı. Eğer şampiyonluk hedef konulduysa özellikle içeride kimseyi affetmeyeceksin. Kamp döneminde uyum sorununu aşacaktın ve hazırlık maçlarındaki sonra hazır olacaktın. Bu bahaneler başarıya aç olan bir şehir için artık inandırıcı gelmiyor. Evet, takım cidden hazır değil . Önemli transferlerimizden golcü Aykut Çift ileride bayağı yalnız kalıyor. Kanat hücum oyuncularımız ortalıkta yoklar. Orta alanda mücadele hak getire. Bölgeler arası mesafe çok fazla. Ayağa toplar yapılmaya çalışılıyor ama plansız ve ezbere. Savunma hattı çakılı kalıp ileriye çıkamıyor. Defansta bireysel olarak sadece Erdi Bakırcı savaşıyor. İlk maça göre bu kadar tespit normal mi sizce?

Evet, eksikliklerini görüp toparlanırlar diye bekleyeceğiz ama puan kayıplarıyla değil. Kötü futbol sergilense bile maç kazanılsın kardeşim. Bizim için önlemli olan 3 puan. İyi oynamışsın ama puan kaybetmişsin bunun bir önemi yok. Bu doğrultuda da hoca eylem planını gözden geçirmeli. İlk maçtan işi sıkı tutmak ve özeleştirisini yapması gerekir. Futbolcular üzerinden değil de takım halinde eleştirilerimi ve eksiklikleri dile getirdim ilk hafta olduğu için. Ama bunu yaparken yanı eleştirirken; “takımın moral ve motivasyonu bozuluyor, takımı sevmiyor, kulüp ile ilgili sorunları var” gibi algı senaryoları artık bir tarafa kalksın. Bu konuda anlaşalım artık. Takımın başarısı,özlemini duyduğumuz üst ligler ve arma içindir çabamız.

Kötü sonuçlar olduğunda takım iyidi ya da iyi olacak gibi yorumlar fayda değil zarar verir. Yapıcı eleştirilere ve Petrolsporu sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Sonsöz Gazetesi spor servisi olarak canlı yayınlara başlıyoruz. Takıma ve şehrimize faydalı olacağını düşündüğümüz spor programımızı kaçırmayın derim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI