MÜSLÜMANLARA SON ÇAĞRI

Mehmet Yavuz Çakal

1 yıl önce

Allah’a inanan, Peygamberi Muhammed (S.A.V.) yolunda gitmek isteyen, Müslüman kardeşim dünyanın tek gerçek ve doğru kitabı Kur’anı Kerimin çağrısına önem vererek hayatımıza taşıyarak dünya ve ahiret saadetini elde ederek, dünyanın en şanslı insanı olalım. İşte son çağrı...

Ey iman edenler  (sizden önce kendilerine) kitap verilmiş olan (ama buna rağmen son Peygambere iman etmeyen Yahudi ve Hristiyan) lardan her hangi bir guruba itaat edecek olursanız, sizi inancınızdan çevirip yeniden inkâra döndürürler. (Ali İmran suresi 100 ayet)

Allahın ayetleri size okunup dururken üstelik onun Peygamberi (Muhammed s.a.v.) de (nesilden nesile aktarılacak örnek hayatıyla) aranızda olduğu halde (bu kadar açık hakikati) nasıl inkar edebilirsiniz? (Şayet inkârcılığa saplanmak istemiyorsanız işte size çaresi) Her kim Allaha (gönülden bağlanarak onun kitabına) sımsıkı sarılırsa işte o dost doğru yola erdirilmiş demektir. (Ali İmran 101. Ayet) (O halde)

Ey iman edenler Allaha karşı onun şanına yaraşır biçimde saygı ve bağlılık gösterin ve ancak (o na yürekten boyun eğen) Müslüman olarak can verin (Ali İmran 102) (hiçbir zaman o na teslimiyetten ayrılmayın)

Hepiniz, Allah’ın (yeryüzüne uzatmış olduğu Kur’an) ipine (ama sadece bir bölümüne değil) tümüne sımsıkı sarılın. Sakın (ondan ) ayrılmayın. Allahın size olan nimetini hatırlayın hani bir birinize düşman idiniz, fakat Allah kalplerinizi kaynaştırıp birleştirdi de onun nimeti sayesinde hepiniz kardeş oldunuz.

Ve hani, ateş dolu bir uçurumun tam kenarında idiniz de(Allah) sizi oradan kurtardı.

İşte Allah (öğüt alıp) doğru yolu bulasınız diye ayetlerini size böylece açıkça bildiriyor.(Ali İmran suresi 103. Ayet)

Fakat düzensiz, başıboş ve dağınık bir toplum bu hedefleri gerçekleştiremez. Öyle ise

İçinizden (insanlığı) hayra çağıran, (Kur’anın ortaya koyduğu evrensel adalet ölçüleri çerçevesinde) iyiliği emreden ve kötülükleri önlemeye çalışan (yönetme ve yönlendirme yetkisine sahip) bir topluluk bulunsun. İşte (gerçek anlamda mutluluğa ve)kurtuluşa erenler bunlardır. (Ali İmran suresi 104. Ayet)

Eğer bu görevi yerine getirmeyecek olursanız, sizden öncekilerin başına gelen felaketler de sizin başınıza gelebilir.

Sakın olaki, kendilerine apaçık belgeler gelmesine rağmen, ayrılığa düşüp dağılan( şu Yahudi ve Hristiyanlar) gibi olmayın  (Çünkü) onlar için büyük azap vardır.(Ali İmran suresi 105. Ayet)

Onlar, Allaha ve Ahiret gününe (yürekte) inanırlar.

İyiliği ve doğruluğu emr eder, kötülükleri engellemeye çalışır ve iyilik yapma konusunda bir birleri ile yarışırlar. İşte bunlarda erdemli  (ve saygıya değer) kimselerdir. (Ali İmran suresi 114. Ayet) O halde müjde onlara.

Yaptıkları hiçbir iyilik, karşılıksız bırakılmayacaktır(çünkü) Allah, kimlerin (erdemlice bir hayat tercih ettiklerini) sakındığını (gayet iyi)bilmektedir. (Ali İmran 115. Ayet) evet dostlar inşallah bu son çağrıya itibar edenlerden oluruz. 

Selam ve dua ile...

YAZARIN DİĞER YAZILARI