TÜRKİYE VE DÜNYADAN

“Sulamalar, içme suyuyla değil sondaj sularıyla yapılıyor”

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: “Yeşil alanlar daha önceden içme suyuyla sulanıyordu. DİSKİ olarak 4 yıl önce başladığımız çalışmayla yeşil alanların birçoğunda sulamalar, içme suyuyla değil sondaj sularıyla yapılıyor. İçme suyunun tasarrufu ve doğru kullanılması amacıyla bu çalışmaları yaptık"

“Sulamalar, içme suyuyla değil sondaj sularıyla yapılıyor”
09-08-2023 13:32
09-08-2023 13:36
BATMAN
Google News

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez ilçe belediyelerin park ve bahçeler müdürleriyle su tasarrufu tedbirleri toplantısı düzenledi. DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte uzun yıllar daha gündemde olacağı anlaşılan kuraklığa karşı alınan tedbirler ele alındı.  Toplantıda, sulamaların gece yapılması, 10 dakikayla sınırlandırılması, su tankerlerinin içme suyuyla doldurulmaması kararlaştırıldı.

İÇME SUYU İSRAF EDİLMİYOR

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, su tasarrufu ile ilgili tedbirleri yıllar önce aldıklarını bu sayede kentte içme suyunun israf edilmediğini vurguladı. Su tasarrufu için alınan tedbirleri anlatan Tutşi, Büyükşehir, Sur, Yenişehir ve Kayapınar Belediyelerinin park ve bahçeler müdürleriyle daha önceden tedbirler aldıklarını anımsattı.

BELEDİYELERİN SULAMA TANKERLERİ SONDAJ SUYUYLA DOLDURULUYOR

Tutşi, şunları kaydetti: “Yeşil alanlar daha önceden içme suyuyla sulanıyordu. DİSKİ olarak 4 yıl önce başladığımız çalışmayla yeşil alanların birçoğunda sulamalar, içme suyuyla değil sondaj sularıyla yapılıyor. İçme suyunun tasarrufu ve doğru kullanılması amacıyla bu çalışmaları yaptık. Aldığımız tedbirler kapsamında, ana arterler, refüjlerdeki yeşil alanlar, park ve bahçelere sondaj kuyusu açtık. Buralarda içme suyu yerine sondaj kuyusu sularının kullanmasını sağladık. Refüj sulaması yapan su tankerleri sondaj kuyusundan dolduruluyor. İtfaiye araçları acil durumlar hariç, içme suyuyla doldurulması yasak. Kamusal alanlarda içme suyunun israf edilmesini önlemek için şebeke suyu kullanımlarını dakikalarla sınırlandırıp en asgari düzeyde tutuyoruz. Sitelerde birkaç yıldır yürüttüğümüz denetimlerle bahçe sulamaları için sondaj kuyuları açılması tavsiye edilerek sondaj sularını kullanılmasını sağladık. Buralarda sürekli kontrol ve denetimleri gerçekleştiriyoruz” (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete